Zonnepanelen Hilaard kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Hilaard? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en hebben een prima rendement. D.m.v. zonnepanelen op jouw woning wek je jouw eigen duurzame stroom op. Door de dalende prijzen van de panelen, de opties voor BTW teruggave, en een aantrekkelijke salderingsregeling worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is dit iets voor mijn woning? Hoe zit het met kosten en het rendement? Met behulp van onze website bekijk je waardevolle aanbevelingen die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Hilaard!

zonnepanelen installateur 9027
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Verantwoorde investering.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9027
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Hilaard augustus 2022

De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Een aantal gemeenten hanteren wel interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Bij het energieloket op www.leeuwarden.nl vind je wat de regels zijn in de gemeente Leeuwarden. Kan je het niet vinden? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit levert al snel honderden euro’s op. Tevens kan men kiezen voor de bruikbare salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • In de gemeente Leeuwarden zijn er verschillende mogelijkheden.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Via de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Hilaard
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Hilaard bestaan er mogelijkheden zoals de Duurzaamheidslening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee huishoudens tegen een aantrekkelijke rente een afbetalingsregeling kunnen aanvragen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Wanneer je in die categorie valt kan men de aankoop BTW terugvragen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5475), dan is het belastingvoordeel al €1149,75. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest lever je terug aan het energienet. Ter compensatie krijg je de gehanteerde stroomprijs. We noemen het ook wel salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? In die situatie ontvang je een lagere vergoedingvoor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en varieert tussen de €0,03 en €0,11

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 4% rente. Dit komt niet alleen ten goede van onze planeet, daarnaast ook op het gebied van financiën. Om en nabij 600.000 consumenten hebben panelen laten installeren.

Aanschafprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen komt tot stand door de paneel variant, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te voordeliger het is. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Hilaard komen doorgaans uit tussen de €5300 en €6900 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen resulteert in zo’n 2790 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Energiedirect en/of Oxxio betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €627,75 (prijspeil augustus 2022). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Hilaard kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het volgende overzicht doorzoek jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119707€3600 – €4300€380
2292013€5300 – €5600€525
3326016€6000 – €6025€725
4412018€6550 – €6775€890
5457019€7050 – €7200€990
6512022€7400 – €8150€1080

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het in lijn is met een aantal randvoorwaarden: plek beschikbaar op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat sterk genoeg is. Evengoed is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Wegens de zonnepanelencheck Hilaard vind je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hilaard is 2320 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig rond de 11 pv-panelen van 300 wattpiek. Toelichting: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je er ook minder te leggen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de toekomstige situatie. Voor 825 kWh zijn 4 pv-panelen voldoende, voor 1975 kWh gaan we uit van 8, voor 2975 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3925 kWh wordt vaak gekozen voor 16 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is vrijwel hetzelfde. De gemiddelde huizenbezitters installeren zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Mede kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Dit type panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Moet ik een vergunning aanvragen in Hilaard?

Voor de installatie van panelen op het huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Dit is wel het geval bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Normaal is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-hilaard

Een zonnepanelen-installateur vinden

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Hilaard vergelijken? Door de uitleg die hierna komt vergelijk je in enkele stappen een professionele specialist in de regio. De meeste monteurs hebben een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de tarieven. Check ook op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke aanvraag? Spreken we over een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Beschrijf duidelijk het huis. Het genre dak (plat en/of schuin) en de ligging van de woning zijn belangrijke onderdelen. Selecteer tevens een installatiedatum die uitkomt. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De expert geeft jou dan actueel zonnepanelen advies in Hilaard.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Dit zijn voorletter + achternaam, het 06-nummer, en uw huidige mailadres. Vandaar is het helder hoe we je het beste kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Vervolgens zenden zij de offertes.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na een paar dagen volgen er offertes van adviseurs uit de buurt. Let niet alleen op de beste aanschafprijs, maar check ook op kleine lettertjes/certificaten (zoals bijv. TÜV keurmerk, CE-keurmerk, IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en vraag naar recente projecten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Beschik je over een huurwoning, is het dak te klein voor zonnepanelen, of heb je onvoldoende budget? Dit is geen issues meer: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We onderscheiden verscheidene duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor ondernemingen die hun dak willen volleggen met zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, gemiddeld zo’n €30,00 per maand. Hoe werkt dit?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Leeuwarden.
 • Je participeert in een zonnedeel via bijvoorbeeld Duurzaaminvesteren.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt afgetrokken van je energierekening. Na de gekozen looptijd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Zoals met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Hilaard op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Friesland
Een dergelijk zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt afgetrokken van je energierekening. Let op: de verrekening betreft puur de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Is het stroom van panelen in de buurt (Binnenstad, Transvaalwijk & Rengerspark, Bilgaard & Havankpark e.o., Vrijheidswijk, Lekkum e.o., Blitsaerd, Oldegalileën & Bloemenbuurt, Tjerk Hiddes & Cambuursterhoek, Vlietzone, Oranjewijk & Tulpenburg, Heechterp, Schieringen & De Centrale, Camminghaburen, Grote Wielen & De Groene Ster, Bedrijventerreinen-Oost, Achter de Hoven, Schepenbuurt, Wielenpôlle, Huizum-Oost, Huizum-West, Aldlân, Nijlân, Hempens/Teerns e.o. & Zuiderburen, Wirdum & Swichum e.o., Wytgaard e.o., Goutum e.o., Techum, Wiarda, De Werp, De Zwette, Vossepark & Helicon, Vogelwijk & Muziekwijk, Valeriuskwartier & Magere Weide, Westeinde, Buitengebied Noordwest, “De Zuidlanden”, Wergea & Warten e.o., Reduzum e.o., Grou e.o., Jirnsum e.o., Noord, Zuid, Zuid, Noord, Mantgum, Wijk 03, Wijk 04)? In dat geval kan jij ook de energiebelasting verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie start (postcodes 9027).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!