Zonnepanelen Grou kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Grou? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en je kunt er geld mee verdienen. Dankzij krachtige zonnepanelen wek je in eigen beheer groene stroom op. Door o.a. de dalende verkoopprijzen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de interessante salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Is mijn woning hiervoor geschikt? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Via deze website bekijk jij omvangrijke toelichtingen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Grou!

zonnepanelen installateur 9001
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Duurzame investering.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9001
Netnummer0566 (+31566)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Grou februari 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2013. Een aantal gemeenten hanteren wel een geldpotje voor duurzame investeringen. Middels de energie info op www.leeuwarden.nl check jij welke regelingen er zijn in de gemeente Leeuwarden. Kom je er niet uit? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit levert al snel honderden euro’s op. Daarbij is er nog een bruikbare salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • Binnen de gemeente Leeuwarden kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Grou
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Grou kan je onder andere een beroep doen op de Duurzaamheidslening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee woningeigenaren met een lage rente een speciaal type lening kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Als dat het geval is kan men de BTW op aankoop en installatie aanvragen voor teruggave. Het BTW percentage is 21%. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5025), dan profiteer je al van een korting van €1055,25. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Heb je hier geen tijd voor? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest lever je terug aan het energienet. In ruil ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Dit basisprincipe heet salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Wat dat betreft biedt de energieleverancier een lager tarief voor dit overschot. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en zit vaak tussen de €0,05 en €0,08

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 4% rente. Dit komt niet alleen ten goede van de aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Zo’n 500.000 gezinnen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafprijzen
De prijs van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te goedkoper je uit bent. Dit is een efficiency-effect omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geschatte kosten van een aanbieding met 10 panelen in Grou komen doorgaans uit tussen de €4200 en €6100 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Verwachte opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen wekt op zo’n 3020 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Engie en/of Pure Energie betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €679,5 (tarief februari 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Grou kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de tabel bekijk je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118808€3575 – €4400€380
2274013€5075 – €5900€650
3339015€6050 – €6150€775
4411017€6325 – €6775€930
5442019€6950 – €7175€1020
6487021€7400 – €7925€1110

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het voldoet aan een aantal eisen: voldoende ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (het liefst focus op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een sterk dak. Mede is een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Omwille van de zonnepanelencheck Grou achterhaal jij de toepasbaarheid voor uw dak. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Grou bedraagt 2320 kWh. Je hebt dus nodig zo’n 10 pv-panelen van 285 wattpiek. Aanbeveling: dit zijn doorsnee statistieken. In jouw geval kan het heel anders zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Denk ook eens na over de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 875 kWh zijn 5 pv-panelen voldoende, voor 1825 kWh zijn dat er circa 8, voor 2850 kWh zijn dat er 12, en voor 3975 kWh rekenen installateurs op 16 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst komt aardig overeen. De gemiddelde woningbezitters prefereren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Evengoed bestaan er dunne-film panelen. Dit type PV-panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De kosten liggen relatief laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Welke vergunning moet ik hebben in Grou?

Tijdens de montage van zonnepanelen op het huis hoef je geen vergunning te regelen. Dit geldt niet voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Vaak is een vergunning noodzakelijk als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-grou

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Grou vergelijken? Met de uitleg die hierna komt vind jij vandaag nog een deskundige monteur in je woonplaats. De meeste installateurs hebben de beschikking over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de aanschafprijzen. Kijk goed naar eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Betreft het een huurhuis of koopwoning? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Opdracht omschrijven

  Beschrijf zo specifiek mogelijk het huis. De dak-categorie (plat of schuin) en de oriëntatie van de woning zijn cruciaal. Maak vervolgens een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De expert verschaft dan namelijk betrouwbaar zonnepanelen advies in Grou.

 4. Overige gegevens invullen

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Dit zijn jouw naam (+ achternaam), tel. nr. en uw huidige mailadres. Daardoor weten wij ook hoe we contact kunnen leggen als er iets niet helemaal duidelijk is. Vervolgens zenden zij de proposities (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  Na 4-5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van installateurs uit uw regio. Let niet alleen op de aantrekkelijkste prijs, maar check ook op eventuele keurmerken (denk aan ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, RoHS certificaat) en klantervaringen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of heb je onvoldoende budget? Dan is er een oplossing, want er is nu zonne-energie voor iedereen! We zien verschillende bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor gebouwendie een stuk van het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, vanaf zo’n €35,00 (maandelijks). Wat is er allemaal mogelijk?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Leeuwarden.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via concepten als Duurzaaminvesteren.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verrekend met de energienota. Na afloop van de overeengekomen periode (standaard 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Denk aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Grou op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Friesland
Een dergelijk zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het levert ook euro’s op. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Vergeet niet: Het betreft enkel de kale stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Is dit een lokaal zonne-energie project (Binnenstad, Transvaalwijk & Rengerspark, Bilgaard & Havankpark e.o., Vrijheidswijk, Lekkum e.o., Blitsaerd, Oldegalileën & Bloemenbuurt, Tjerk Hiddes & Cambuursterhoek, Vlietzone, Oranjewijk & Tulpenburg, Heechterp, Schieringen & De Centrale, Camminghaburen, Grote Wielen & De Groene Ster, Bedrijventerreinen-Oost, Achter de Hoven, Schepenbuurt, Wielenpôlle, Huizum-Oost, Huizum-West, Aldlân, Nijlân, Hempens/Teerns e.o. & Zuiderburen, Wirdum & Swichum e.o., Wytgaard e.o., Goutum e.o., Techum, Wiarda, De Werp, De Zwette, Vossepark & Helicon, Vogelwijk & Muziekwijk, Valeriuskwartier & Magere Weide, Westeinde, Buitengebied Noordwest, “De Zuidlanden”, Wergea & Warten e.o., Reduzum e.o., Grou e.o., Jirnsum e.o., Noord, Zuid, Zuid, Noord, Mantgum, Wijk 03, Wijk 04)? Op dat moment kan jij ook de stroom-belasting verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit heet ook wel de postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 9000, 9001).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!