Zonnepanelen Feinsum kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Feinsum? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en hebben een prima rendement. Dankzij zonnepanelen gericht op het zuiden wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Door de hogere wattpiek per zonnepaneel, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en een aantrekkelijke salderingsregeling gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is het overal mogelijk? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? D.m.v. de zonnepanelen-vergelijker bekijk jij handige gegevens die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Feinsum!

zonnepanelen installateur 9053
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9053
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Feinsum maart 2024

De landelijke aankoopsubsidie bestaat niet meer. Verscheidene gemeentes werken met interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Middels de energie info op www.leeuwarden.nl bekijk jij de spelregels in de gemeente Leeuwarden. Geen resultaten? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Verder mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Als laatste is er ook een handige salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • In de gemeente Leeuwarden zijn er een aantal opties.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Feinsum
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Feinsum zijn er leningen beschikbaar zoals de Duurzaamheidslening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor gezinnen heel voordelig een speciale lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? In dat geval kan jij de aankoop BTW terugvragen. Het gaat hier om 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5850), dan is het belastingvoordeel al €1228,5. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Heb je hier geen tijd voor? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, lever je terug aan het energienet. Voor de teruggeleverde stroom krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Dit staat bekend als salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? In dat geval betaald de leverancier minder voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en komt vaak uit tussen de €0,045 en €0,11

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aardbol, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al ruim 700.000 gezinnen hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het type/merk, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te goedkoper je uit bent. De reden daarvan is: omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geraamde kosten van een aanbieding met 10 panelen in Feinsum fluctueren tussen de €4700 en €5600 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Verwachte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen draait uit op circa 2940 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Greenchoice en Pure Energie betaal je al snel €661,5 (kosten maart 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Feinsum bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hieronder vind jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119306€3425 – €4425€380
2305012€5050 – €5775€625
3359016€6000 – €6250€725
4382016€6475 – €6775€890
5461020€7075 – €7300€1020
6488023€7600 – €7825€1110

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het in lijn is met een aantal zaken: een schuin/plat dak met genoeg plek, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is ideaal), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een degelijke dakconstructie. Daarnaast is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Door de zonnepanelencheck Feinsum achterhaal je de geschiktheid van je dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Feinsum is 2320 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig ongeveer 10 pv-panelen van 285 wattpiek. Aanbeveling: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Let ook op veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 875 kWh zijn 4 panelen voldoende, voor 1825 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2975 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3825 kWh laat je zo’n 16 panelen leggen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is nagenoeg gelijk. De doorsnee huizenbezitters bestellen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Daarnaast zijn er dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het vermogen is ook wat minder.

Heb ik een vergunning nodig in Feinsum?

Puur voor PV-panelen op het huis is geen vergunning nodig. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Gewoonlijk is het verkrijgen van een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-feinsum

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Goede zonnepanelen bedrijven in Feinsum vergelijken? Door tips van onze adviseurs vind jij moeiteloos een deskundige leverancier in de regio. Het merendeel van de bedrijven bieden een kleine showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk verder dan de kosten. Vraag ook om certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Treft het een zakelijke of particuliere aanvraag? Is het een particuliere woning of huurwoning? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Verduidelijk het type huis. De woning-categorie (plat & schuin) en de oriëntatie van het dak zijn essentieel. Selecteer vervolgens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De adviseur voorziet jou dan van toepasbaar zonnepanelen advies in Feinsum.

 4. Overige gegevens invullen

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Je kunt denken aan jouw naam (+ achternaam), een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en als laatste het e-mailadres. Zo weten we hoe je te bereiken bent wanneer er aanvullende info nodig is. Als laatste krijgt u natuurlijk de offerte op maat.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na uiterlijk een week ontvang je een offerte op maat van installateurs die actief zijn in de regio. Pas op voor alleen de laagste prijs, maar kijk goed naar certificaten en keurmerken (zoals TÜV keurmerk, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage) en beoordelingen van anderen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Woon je in een huurhuis, is het dak te klein voor panelen, of is de investering nu te groot? Goed nieuws, je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We kennen verschillende duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor verenigingen die hun dak/grond vol met zonnepanelen willen leggen. Het is voor iedereen toegankelijk, gemiddeld zo’n €15,00 per maand. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Leeuwarden.
 • Je participeert in een zonnedeel via portalen zoals Duurzaaminvesteren.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Na de gekozen periode (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Denk aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Feinsum op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Friesland
Een speciaal zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het levert ook euro’s op. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd met jouw energierekening. Disclaimer: het gaat alleen om de prijs van stroom, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Gaat het over een regionaal project (Binnenstad, Transvaalwijk & Rengerspark, Bilgaard & Havankpark e.o., Vrijheidswijk, Lekkum e.o., Blitsaerd, Oldegalileën & Bloemenbuurt, Tjerk Hiddes & Cambuursterhoek, Vlietzone, Oranjewijk & Tulpenburg, Heechterp, Schieringen & De Centrale, Camminghaburen, Grote Wielen & De Groene Ster, Bedrijventerreinen-Oost, Achter de Hoven, Schepenbuurt, Wielenpôlle, Huizum-Oost, Huizum-West, Aldlân, Nijlân, Hempens/Teerns e.o. & Zuiderburen, Wirdum & Swichum e.o., Wytgaard e.o., Goutum e.o., Techum, Wiarda, De Werp, De Zwette, Vossepark & Helicon, Vogelwijk & Muziekwijk, Valeriuskwartier & Magere Weide, Westeinde, Buitengebied Noordwest, “De Zuidlanden”, Wergea & Warten e.o., Reduzum e.o., Grou e.o., Jirnsum e.o., Noord, Zuid, Zuid, Noord, Mantgum, Wijk 03, Wijk 04)? Wat dat betreft kan jij ook de stroom-belasting verminderen met de jaarlijkse energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit staat bekend als postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je met buurtbewoners een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 9053).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!