Zonnepanelen Wytgaard kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Wytgaard? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en winstgevend. Aan de hand van de zonnepanelen van tegenwoordig wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Als gevolg van de aantrekkelijke paneel prijzen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de terugleververgoeding (saldering) beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Kan dit ook op ons dak? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Gebruikmakend van deze website lees jij accurate info met betrekking tot zonnepanelen kopen in Wytgaard!

zonnepanelen installateur 9089
 • Lagere energielasten.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9089
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Wytgaard februari 2024

De landelijke subsidieregeling is in 2013 volledig afgeschaft. In diverse gemeentes vind je subsidieregelingen en speciale groene leningen. Bij het energieloket op www.leeuwarden.nl ontdek je de spelregels in de gemeente Leeuwarden. Is de informatie niet te vinden? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Verder is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dat kan je zo maar €700,00 opleveren. Bovendien kan men kiezen voor de handige salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • In de gemeente Leeuwarden kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Dankzij de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Wytgaard
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Wytgaard zijn er leningen beschikbaar zoals de GreenLoans lening. Dit zijn speciale leningen waardoor huishoudens erg goedkoop een speciale lening kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? In die situatie kan iedereen de aankoop BTW indienen als teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5200), dan is het voordeel al €1092. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Wil je dit niet zelf doen? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan worden overgenomen door de energieleverancier. Ter compensatie ontvang je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. We noemen het ook wel salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Als dat het geval is is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en zit vaak tussen de €0,045 en €0,105

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Niet alleen goed voor de aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al ruim 600.000 gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Aanschafprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie komt tot stand door het type/merk, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te lager de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten (februari 2024) van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Wytgaard fluctueren tussen de €4600 en €6400 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set met 10 panelen wekt op zo’n 2800 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Eneco en Vandebron betaal je al snel €630 (prijs februari 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Wytgaard is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het volgende overzicht bekijk je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119806€3650 – €4300€410
2297012€5250 – €5800€650
3358015€6025 – €6250€750
4408016€6350 – €6650€900
5456020€6975 – €7250€1000
6514021€7400 – €8000€1110

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het overeenstemt met een aantal regels: plek beschikbaar op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een degelijke dakconstructie. Mede is een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Vanwege de zonnepanelencheck Wytgaard lees jij of je dak geschikt is voor montage. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Wytgaard is 2320 kWh. Je hebt dus nodig grofweg 10 pv-panelen van 290 wattpiek. Concreet: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van panelen met een hoger vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de toekomstige situatie. Voor 875 kWh zijn 5 zonnepanelen genoeg, voor 1925 kWh zijn dat er 8, voor 2800 kWh zijn dat er 11, en voor 4000 kWh zijn dat 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst verschilt niet veel. Meer dan 50% van de mensen geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Evenzeer bestaan er dunne-film zonnepanelen. Deze PV-panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De kosten zijn lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Hoe zit het met een vergunning in Wytgaard?

Puur voor panelen op uw woning hoef je geen vergunning te regelen. Deze regel gaat niet op bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Vaak is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-wytgaard

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Wytgaard vergelijken? Door de adviezen van onze specialisten zoek jij snel en eenvoudig een betrouwbare aanbieder in jouw omgeving. Verschillende bedrijven hebben een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Beperk je niet alleen tot het tarief. Bekijk ook kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Betreft het een zakelijke of particuliere vraag? Treft het een woning in privé-bezit? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Probeer in detail te treden.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Beschrijf de karakteristieken van de woning. Het type dak (plat of schuin) en de geografische ligging van het dak zijn daarin van belang. Selecteer daarna de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De deskundige geeft dan uitstekend zonnepanelen advies in Wytgaard.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het gaat hier om voorletter + achternaam, een (vast) telefoonnummer en een e-mailadres. Op die manier komen wij erachter hoe je te bereiken bent in het geval er extra info nodig is. Vervolgens zenden zij de offerte op maat.

 5. Offertes vergelijken

  Na uiterlijk een week ontvang je (een aantal) offertes van installateurs uit de omgeving. Focus niet uitsluitend op de goedkoopste prijzen, maar wees scherp op voorwaarden/keurmerken (bijv. CE-keurmerk, Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk) en klantervaringen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Heb jij een huurwoning, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of kan je het nu niet betalen? Dit is geen issues meer: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We kennen diverse prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere clubhuizen die het dak willen volleggen met zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, al vanaf €15,00 (maandelijks). Hoe doe ik mee?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Leeuwarden.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via bijvoorbeeld Zonnepanelendelen.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verrekend met de energienota. Na het verstrijken van de periode (10 tot 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Bijv. samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Wytgaard op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Friesland
Een zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Let op: de verrekening betreft puur de stroomprijs, en niet de energiebelasting. Spreken we over een lokaal project (Binnenstad, Transvaalwijk & Rengerspark, Bilgaard & Havankpark e.o., Vrijheidswijk, Lekkum e.o., Blitsaerd, Oldegalileën & Bloemenbuurt, Tjerk Hiddes & Cambuursterhoek, Vlietzone, Oranjewijk & Tulpenburg, Heechterp, Schieringen & De Centrale, Camminghaburen, Grote Wielen & De Groene Ster, Bedrijventerreinen-Oost, Achter de Hoven, Schepenbuurt, Wielenpôlle, Huizum-Oost, Huizum-West, Aldlân, Nijlân, Hempens/Teerns e.o. & Zuiderburen, Wirdum & Swichum e.o., Wytgaard e.o., Goutum e.o., Techum, Wiarda, De Werp, De Zwette, Vossepark & Helicon, Vogelwijk & Muziekwijk, Valeriuskwartier & Magere Weide, Westeinde, Buitengebied Noordwest, “De Zuidlanden”, Wergea & Warten e.o., Reduzum e.o., Grou e.o., Jirnsum e.o., Noord, Zuid, Zuid, Noord, Mantgum, Wijk 03, Wijk 04)? Op dat moment kan je ook de belastingen op energie in mindering brengen op de energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). De eis is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie vormt (postcodes 9089).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!