Zonnepanelen Hempens kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Hempens? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en financieel interessant. D.m.v. zonnepanelen op jouw woning wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Dankzij gunstigere prijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de interessante salderingsregeling worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is mijn woning hiervoor geschikt? Hoe zit het met kosten en het rendement? Met onze website bekijk jij praktische details aangaande zonnepanelen kopen in Hempens!

zonnepanelen installateur 9086
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Duurzame investering.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9086
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Hempens februari 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2013. Soms zijn er binnen gemeenten aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Via de website www.leeuwarden.nl check je de spelregels in de gemeente Leeuwarden. Kan je hier niets over vinden? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dat kan je zo maar €700,00 opleveren. Tevens mag je ook gebruik maken van de prima salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • Binnen de gemeente Leeuwarden zijn er een aantal opties.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Op basis van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Hempens
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Hempens kan je een beroep doen op o.a. de Groene lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor consumenten extra goedkoop een krediet kunnen aanvragen voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Als dat het geval is kan men de betaalde BTW van de aankoop indienen voor teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€5125), dan bedraagt dit al €1076,25. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je terugleveren aan het net. Hiervoor ontvang je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. We spreken dan over salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Wat dat betreft is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de overproductie. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en ligt tussen de €0,035 en €0,085

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Niet alleen goed voor het milieu, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Om en nabij 750.000 consumenten hebben de beschikking over zelfstroom.

Kosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie hangt af van het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te betaalbaarder het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De actuele kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Hempens zitten vaak tussen de €5400 en €6500, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen staat voor om en nabij 2770 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Budget Energie of Vandebron betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €623,25 (tarieven februari 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Hempens kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hierna doorzoek je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117508€3700 – €4475€440
2294013€5125 – €5900€575
3355016€6100 – €6075€700
4388016€6475 – €6800€950
5450019€6900 – €7225€1000
6515021€7600 – €8000€1090

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het schikt naar een aantal richtlijnen: een schuin/plat dak met genoeg plek, een positie gericht tussen westen of oosten (zuiden is aan te raden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een degelijke dakconstructie. Evengoed is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Gezien de zonnepanelencheck Hempens vind je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hempens is 2320 kWh. Hiervoor heb je nodig omstreeks 10 pv-panelen van 295 wattpiek. Concreet: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Kijk ook goed naar de toekomstige situatie. Voor 875 kWh zijn 5 zonnepanelen passend, voor 1875 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 3000 kWh gaan we uit van 11, en voor 3825 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is vrijwel hetzelfde. De gemiddelde consumenten geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Ook onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Deze PV-panelen zijn zeer flexibel. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Welke vergunning moet ik hebben in Hempens?

Bij het installeren van PV-panelen op uw dak is een vergunning niet aan de orde. Deze regel gaat niet op bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Doorgaans moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-hempens

Installateur zonnepanelen zoeken

Direkt zonnepanelen bedrijven in Hempens vergelijken? Met behulp van het onderstaande stappenplan vergelijk jij vandaag nog een betrouwbare monteur in de regio. Het merendeel van de adviseurs hebben de beschikking over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de prijzen. Wees scherp op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Gaat het om een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Treft het een woning in privé-bezit? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Wat zijn je wensen?

  Verduidelijk de aard van de woning. Het soort woning (schuin & plat) en de ligging van het huis zijn hierin van enorm belang. Selecteer daarna een globale planning voor de installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De adviseur voorziet jou dan van professioneel zonnepanelen advies in Hempens.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Dit zijn je voor- en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en uw huidige mailadres. Op die manier weten wij hoe wij u kunnen bereiken als er meer info benodigd is. Vervolgens verzenden zij de offerte op maat.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na uiterlijk een week krijgt u mogelijk meerdere offertes van vakmannen uit de buurt. Er is meer dan alleen de scherpste aanbieder, maar let ook op eventuele keurmerken (voorbeelden zijn IEC keurmerk, TÜV keurmerk, Recyclage, RoHS certificaat) en klantervaringen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit is geen issues meer: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er zijn nogal wat duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Met name stadions die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf ongeveer €35,00 per 4 weken. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Leeuwarden.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via portalen zoals Zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na afloop van de overeengekomen periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Denk aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Hempens op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Friesland
Een speciaal zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar je kan er ook fors mee besparen. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Goed om te weten: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Betreft dit zonnestroom uit de buurt (Binnenstad, Transvaalwijk & Rengerspark, Bilgaard & Havankpark e.o., Vrijheidswijk, Lekkum e.o., Blitsaerd, Oldegalileën & Bloemenbuurt, Tjerk Hiddes & Cambuursterhoek, Vlietzone, Oranjewijk & Tulpenburg, Heechterp, Schieringen & De Centrale, Camminghaburen, Grote Wielen & De Groene Ster, Bedrijventerreinen-Oost, Achter de Hoven, Schepenbuurt, Wielenpôlle, Huizum-Oost, Huizum-West, Aldlân, Nijlân, Hempens/Teerns e.o. & Zuiderburen, Wirdum & Swichum e.o., Wytgaard e.o., Goutum e.o., Techum, Wiarda, De Werp, De Zwette, Vossepark & Helicon, Vogelwijk & Muziekwijk, Valeriuskwartier & Magere Weide, Westeinde, Buitengebied Noordwest, “De Zuidlanden”, Wergea & Warten e.o., Reduzum e.o., Grou e.o., Jirnsum e.o., Noord, Zuid, Zuid, Noord, Mantgum, Wijk 03, Wijk 04)? Op dat moment kan jij ook de stroom-belasting aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We spreken dan over een postcoderoos-regeling). De conditie is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie vormt (postcodes 9086).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!