Zonnepanelen Jorwert kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Jorwert? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en je kunt er geld mee verdienen. Door middel van zonnepanelen op je woning wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Omwille van de dalende verkoopprijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de toe te passen salderingsregeling gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is mijn woning hiervoor geschikt? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Door gebruik te maken van deze pagina tref jij handige info die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Jorwert!

zonnepanelen installateur 9023
 • Een kleiner energiecontract.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9023
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Jorwert februari 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er helaas niet meer. Regelmatig hebben gemeenten een geldpotje voor duurzame investeringen. Middels de energie info op www.leeuwarden.nl bekijk je de spelregels in de gemeente Leeuwarden. Kom je er niet uit? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Ook is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Op die manier bespaar je zo €800,00. Voorts bestaat er een royale salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • In de gemeente Leeuwarden zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Met de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Jorwert
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Jorwert kan je aan de slag met o.a. de Groene lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee huizeneigenaren zonder hoge lasten een speciale lening kunnen aanvragen om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Op dat moment kan men de aankoop BTW aanvragen voor teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5375), dan pak je al €1128,75. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Vind je dit ingewikkeld? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan worden overgenomen door de energieleverancier. Hiervoor krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Dit noemen we salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? In die situatie zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de extra teruggeleverde stroom. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en schommelt tussen de €0,04 en €0,105

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno februari 2024. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met 6 procent rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, echter ook op financieel vlak. Om en nabij 750.000 woningeigenaren hebben panelen laten installeren.

Verkoopprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen kan men berekenen met de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe betaalbaarder het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geschatte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Jorwert zitten vaak tussen de €5100 en €6600, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Verwachte opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen staat voor grofweg 2750 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Eneco of Oxxio betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €618,75 (vergoeding februari 2024). Door goedkope zonnepanelen in Jorwert is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de tabel doorzoek je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117808€3700 – €4300€390
2275012€5150 – €5875€525
3332015€5925 – €6075€850
4406016€6400 – €6650€900
5444019€6950 – €7300€990
6497023€7700 – €8150€1100

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het conformeert aan een aantal voorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Evengoed is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Door o.a. de zonnepanelencheck Jorwert zie je de toepasbaarheid voor uw dak. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Jorwert bedraagt 2320 kWh. Hiervoor heb je nodig circa 12 panelen van 290 wattpiek. Belangrijk: we spreken hier over een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van panelen met meer Wattpiek heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Maak ook een inschatting van de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 4 pv-panelen passend, voor 1850 kWh zijn dat er 8, voor 2950 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3825 kWh zijn dat 15 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen verschilt niet veel. Meer dan 50% van de woningbezitters geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Tevens zijn er dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen vallen veel minder op. De kosten liggen relatief laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Heb ik een vergunning nodig in Jorwert?

Bij het installeren van panelen op een woning is geen vergunning nodig. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. In algemene zin is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-jorwert

Een zonnepanelen-installateur vinden

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Jorwert vergelijken? Door middel van onze stappenplan tref jij in korte tijd een betrouwbare leverancier in de buurt. Veel aanbieders hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de aanschafprijzen. Vraag ook om voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  We zoeken installateurs uit de buurt. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Betreft het een particuliere of zakelijke vraag? Praten we over een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Omschrijf het project

  Detailleer zo specifiek mogelijk de woning. Het type dak (plat en/of schuin) en de ligging van het dak zijn goede voorbeelden. Maak vervolgens een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De expert biedt zo betrouwbaar zonnepanelen advies in Jorwert.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Denk dan aan: jouw naam (+ achternaam), tel. nr. en uw huidige mailadres. Op basis daarvan komen we erachter op welke manier je contact wilt onderhouden indien er onduidelijkheden zijn. Daaropvolgend ontvang je de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 4-5 dagen volgt er een transparante offerte van specialisten uit de regio. Focus niet uitsluitend op de scherpste aanbieder, maar vraag ook om voorwaarden/keurmerken (voorbeelden zijn VDE keurmerk, CE-keurmerk, RoHS certificaat, TÜV keurmerk) en beoordelingen van anderen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of heb je geen financiële ruimte? Dan is er een oplossing, want er is nu zonne-energie voor iedereen! Er zijn meerdere interessante collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor stadions die een stuk van het dak willen volleggen met zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf zo’n €40,00 per 4 weken. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Leeuwarden.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via bijvoorbeeld ZonnepanelenDelen. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verrekend met de energienota. Na afloop van de overeengekomen periode (standaard 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Hoe dat werkt? Denk aan met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Jorwert op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Friesland
Zo’n zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Toelichting: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Spreken we over een lokaal zonne-energie project (Binnenstad, Transvaalwijk & Rengerspark, Bilgaard & Havankpark e.o., Vrijheidswijk, Lekkum e.o., Blitsaerd, Oldegalileën & Bloemenbuurt, Tjerk Hiddes & Cambuursterhoek, Vlietzone, Oranjewijk & Tulpenburg, Heechterp, Schieringen & De Centrale, Camminghaburen, Grote Wielen & De Groene Ster, Bedrijventerreinen-Oost, Achter de Hoven, Schepenbuurt, Wielenpôlle, Huizum-Oost, Huizum-West, Aldlân, Nijlân, Hempens/Teerns e.o. & Zuiderburen, Wirdum & Swichum e.o., Wytgaard e.o., Goutum e.o., Techum, Wiarda, De Werp, De Zwette, Vossepark & Helicon, Vogelwijk & Muziekwijk, Valeriuskwartier & Magere Weide, Westeinde, Buitengebied Noordwest, “De Zuidlanden”, Wergea & Warten e.o., Reduzum e.o., Grou e.o., Jirnsum e.o., Noord, Zuid, Zuid, Noord, Mantgum, Wijk 03, Wijk 04)? Dan kan jij ook de energiebelasting aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). De regel is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie gaat vormen (postcodes 9023).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!