Zonnepanelen Teerns kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Teerns? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en heb je razendsnel terugverdiend. Geholpen door zonnepanelen op het dak wek je jouw eigen duurzame stroom op. Dankzij de hogere wattpiek per zonnepaneel, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en salderingsregeling (teruglevering) kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Gebruikmakend van zonnepanelenrevolutie.nl lees je omvangrijke toelichtingen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Teerns!

zonnepanelen installateur 9085
 • Minder betalen voor stroom.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9085
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Teerns februari 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is in 2013 volledig afgeschaft. Wel bestaan er gemeentes met aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Via hun online portaal www.leeuwarden.nl bekijk je wat er precies mogelijk is in de gemeente Leeuwarden. Onduidelijke informatie? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Verder mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Als laatste noemen we de prima salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • Binnen de gemeente Leeuwarden kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • D.m.v. de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Teerns
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Teerns zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee consumenten met een interessante rente een speciaal type lening kunnen nemen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Op dat moment mag je de BTW van de aankoop aanvragen als teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5100), dan pak je al €1071. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Kom je er niet uit? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Ter compensatie ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Als dit aan de orde is zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de overproductie. Het gaat dan om een terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en vinden we terug tussen de €0,04 en €0,085

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is vergelijkbaar met 6 procent rente. Dit komt niet alleen ten goede van onze aardbol, maar ook op een lagere energierekening. Pakweg 600.000 huizen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt vastgesteld door het soort paneel, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe rendabeler jouw investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De actuele kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Teerns fluctueren tussen de €4500 en €6100 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Verwachte opbrengsten
Een pakket met 10 panelen draait uit op zo’n 2760 kWh stroom. Bij een maatschappij als Budget Energie en/of NLE staat dit al gauw gelijk aan €621 (vergoeding februari 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Teerns kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het volgende overzicht ontdek je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120307€3675 – €4425€440
2300011€5175 – €5725€675
3342014€5975 – €6150€825
4389018€6475 – €6775€900
5460020€7100 – €7150€1020
6520022€7550 – €7925€1080

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het voldoet aan een aantal richtlijnen: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gericht tussen west en oost (liefst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak. Evengoed is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Door o.a. de zonnepanelencheck Teerns tref jij de toepasbaarheid voor uw dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Teerns is 2320 kWh. Dit kan je zelf opwekken met grofweg 11 pv-panelen van 295 wattpiek. Let op: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met meer Wattpiek heb je er minder nodig. Maak ook een inschatting van het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 4 – 5 panelen gewenst, voor 1850 kWh zijn dat er 8, voor 2975 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3825 kWh laat je zo’n 16 panelen leggen.

Wat is het beste type paneel?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is zo goed als gelijk. De doorsnee investeerders kopen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Verder vind je dunne-film panelen. Dit type PV-panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De investering is laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning noodzakelijk in Teerns?

Voor het plaatsen van zonnepanelen op uw dak is een vergunning niet aan de orde. Uitzonderingen zijn monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Veelal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-teerns

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Populaire zonnepanelen bedrijven in Teerns vergelijken? Door de uitleg die hierna komt vergelijk je in enkele stappen een uitmuntende vakspecialist in je postcodegebied. Een aantal aanbieders hebben zelfs een speciale showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de offerteprijs. Wees scherp op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Betreft het een zakelijke of particuliere aanvraag? Praten we over uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Opdrachtomschrijving

  Omschrijf het type huis. De huis-categorie (schuin en/of plat) en de oriëntatie van het dak zijn voor de monteur interessant. Kies vervolgens een dag en tijdstip voor installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. Het installatiebedrijf biedt zo actueel zonnepanelen advies in Teerns.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Dit zijn gegevens als: uw voornaam + achternaam, een mobiel/vast nummer, en uw huidige mailadres. Zo weten wij hoe we contact kunnen leggen in het geval er extra info nodig is. Vervolgens verzenden zij de offerte op maat.

 5. Vergelijking van offertes

  Na zo’n 5 werkdagen volgen er offertes van adviseurs uit uw regio. Focus niet uitsluitend op de scherpste aanbieder, maar vraag ook om certificering (bijv. CE-keurmerk, IEC keurmerk, TÜV keurmerk, VDE keurmerk) en klantervaringen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed nieuws, je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er bestaan vele rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere ondernemingen die hun dak vol met zonnepanelen willen leggen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf ongeveer €22,50 per maand. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Leeuwarden.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via platforms als ZonnepanelenDelen. Jouw stukje zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Na het verstrijken van de periode (meestal 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Onder andere met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Teerns op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Friesland
Het zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. De energie die jouw panelen opwekken wordt verrekend met de energienota. Disclaimer: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Betreft het een regionaal project (Binnenstad, Transvaalwijk & Rengerspark, Bilgaard & Havankpark e.o., Vrijheidswijk, Lekkum e.o., Blitsaerd, Oldegalileën & Bloemenbuurt, Tjerk Hiddes & Cambuursterhoek, Vlietzone, Oranjewijk & Tulpenburg, Heechterp, Schieringen & De Centrale, Camminghaburen, Grote Wielen & De Groene Ster, Bedrijventerreinen-Oost, Achter de Hoven, Schepenbuurt, Wielenpôlle, Huizum-Oost, Huizum-West, Aldlân, Nijlân, Hempens/Teerns e.o. & Zuiderburen, Wirdum & Swichum e.o., Wytgaard e.o., Goutum e.o., Techum, Wiarda, De Werp, De Zwette, Vossepark & Helicon, Vogelwijk & Muziekwijk, Valeriuskwartier & Magere Weide, Westeinde, Buitengebied Noordwest, “De Zuidlanden”, Wergea & Warten e.o., Reduzum e.o., Grou e.o., Jirnsum e.o., Noord, Zuid, Zuid, Noord, Mantgum, Wijk 03, Wijk 04)? Wanneer het in die categorie valt kan je ook stroom-belastingen inhouden op de energienota. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Energieleveranciers spreken vaak over postcoderoos-regeling). De eis is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een speciale coöperatie begint (postcodes 9085).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!