Zonnepanelen Idaerd kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Idaerd? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en fiscaal aantrekkelijk. Met behulp van innovatieve zonnepanelen wek je in eigen beheer groene stroom op. Door de hogere wattpiek per zonnepaneel, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de terugleververgoeding (saldering) zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Kan dit ook op ons dak? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? D.m.v. deze pagina vind jij uitgebreide raadgeving die helpen bij zonnepanelen kopen in Idaerd!

zonnepanelen installateur 9007
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Duurzame investering.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9007
Netnummer0566 (+31566)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Idaerd maart 2024

De landelijke subsidiepot is er helaas niet meer. In diverse gemeentes vind je speciale regelingen en/of leningen. Via hun online portaal www.leeuwarden.nl lees jij welke regelingen er zijn in de gemeente Leeuwarden. Geen resultaten? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dit scheelt je zo €900,00. Bovendien is er ook een royale salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • In de gemeente Leeuwarden zijn er een aantal opties.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Dankzij de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Idaerd
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Idaerd zijn er verschillende leningen zoals de Groene lening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huizeneigenaren extra voordelig een lening kunnen aanvragen om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Als dat het geval is mag men de BTW van de aankoop indienen voor teruggave. Hierop zit 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€5150), dan loopt dit al op tot €1081,5. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Vind je dit ingewikkeld? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot wordt teruggeleverd aan het net. Daarvoor ontvang jedezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Dan ontvang je een lagere vergoedingvoor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Het gaat dan om een terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en varieert tussen de €0,045 en €0,105

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze planeet, maar ook op een lagere energierekening. Grofweg 600.000 huishoudens zijn in staat energie op te wekken.

Kosten
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te goedkoper het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten (maart 2024) van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Idaerd komen doorgaans uit tussen de €5000 en €6500 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen mondt uit in plusminus 3070 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Eneco en/of NLE betaal je voor dit stukje stroom wel €690,75 (kosten maart 2024). Door goedkope zonnepanelen in Idaerd is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de tabel vind jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119508€3575 – €4500€400
2303013€5100 – €5650€550
3327016€6000 – €6150€775
4385017€6425 – €6750€900
5449020€7075 – €7300€1030
6488021€7600 – €7900€1040

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het conformeert aan een aantal voorwaarden: voldoende ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (het liefst focus op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een sterk dak. Eveneens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Door de zonnepanelencheck Idaerd check jij of uw dak in aanmerking komt. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Idaerd is 2320 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig grofweg 10 pv-panelen van 325 wattpiek. Toelichting: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek heb je er minder nodig. Maak ook een inschatting van de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 875 kWh zijn 5 panelen afdoende, voor 1900 kWh gaat het om 7, voor 3000 kWh gaan we uit van 11, en voor 3825 kWh rekenen installateurs op 16 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is gelijkwaardig. De gemiddelde woningbezitters prefereren zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Daarnaast zijn er dunne-film PV-panelen. Deze panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De prijs is erg gunstig, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning verplicht in Idaerd?

Voor het laten leggen van panelen bovenop uw huis is een vergunning overbodig. Dit geldt niet voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Dikwijls moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-idaerd

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Direkt zonnepanelen bedrijven in Idaerd vergelijken? Geholpen door onderstaande tips vind je in een zeer korte periode een deskundige vakman in je postcodegebied. Een aantal installateurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de prijs. Check ook relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Spreken we over uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Probeer in detail te treden.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Omschrijf zo specifiek mogelijk de woning. De dak-categorie (plat en/of schuin) en de oriëntatie van het huis zijn zaken die van belang zijn. Maak tevens een keuze voor een ideale leverdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. De deskundige verschaft dan namelijk aantrekkelijk zonnepanelen advies in Idaerd.

 4. Voorkeur voor contact

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Het gaat hier om achternaam, voornaam, telefoonnummer en het mailadres. Vandaar is het duidelijk op welke manier je contact wilt onderhouden indien er onduidelijkheden zijn. Daarna versturen ze de proposities (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  Na 4-5 dagen volgen er offertes van vakmannen met een goede naam in de buurt. Er is meer dan alleen de goedkoopste aanbieder, maar kijk goed naar relevante keurmerken (zoals bijv. Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, Recyclage, VDE keurmerk) en verhalen van andere klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Huur jij een huis en is het dak te klein voor PV-panelen, of heb je onvoldoende budget? Er zijn goede alternatieven: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er verschijnen meerdere rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Met name scholen die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, gemiddeld zo’n €22,50 (maandelijks). Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Leeuwarden.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via portalen zoals Greencrowd. Jouw stukje zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na afloop van de looptijd (15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Je kunt denken aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Idaerd op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Friesland
Een speciaal zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. De energie die jouw panelen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Vergeet niet: de verrekening betreft puur de stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Betreft dit een lokaal project (Binnenstad, Transvaalwijk & Rengerspark, Bilgaard & Havankpark e.o., Vrijheidswijk, Lekkum e.o., Blitsaerd, Oldegalileën & Bloemenbuurt, Tjerk Hiddes & Cambuursterhoek, Vlietzone, Oranjewijk & Tulpenburg, Heechterp, Schieringen & De Centrale, Camminghaburen, Grote Wielen & De Groene Ster, Bedrijventerreinen-Oost, Achter de Hoven, Schepenbuurt, Wielenpôlle, Huizum-Oost, Huizum-West, Aldlân, Nijlân, Hempens/Teerns e.o. & Zuiderburen, Wirdum & Swichum e.o., Wytgaard e.o., Goutum e.o., Techum, Wiarda, De Werp, De Zwette, Vossepark & Helicon, Vogelwijk & Muziekwijk, Valeriuskwartier & Magere Weide, Westeinde, Buitengebied Noordwest, “De Zuidlanden”, Wergea & Warten e.o., Reduzum e.o., Grou e.o., Jirnsum e.o., Noord, Zuid, Zuid, Noord, Mantgum, Wijk 03, Wijk 04)? Op dat moment kan jij ook de energiebelasting inhouden op de energienota. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). Randvoorwaarde is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een speciale coöperatie begint (postcodes 9007).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!