Zonnepanelen Koarnjum kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Koarnjum? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en leveren ook nog eens euro’s op. Op basis van zonnepanelen gericht op het zuiden wek je in eigen beheer groene stroom op. Ten gevolg van dalende kosten, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de interessante salderingsregeling kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan het ook op mijn huis? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Met behulp van onze website ontdek je omvangrijke tips over zonnepanelen kopen in Koarnjum!

zonnepanelen installateur 9056
 • Snelle terugverdientijd.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9056
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Koarnjum februari 2024

De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Verscheidene gemeentes werken met speciale regelingen en/of leningen. Bij het energieloket op www.leeuwarden.nl check je wat er precies mogelijk is in de gemeente Leeuwarden. Kan je het niet vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dat kan je zo maar €700,00 opleveren. Voorts is er ook een interessante salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • Binnen de gemeente Leeuwarden kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Dankzij de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Koarnjum
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Koarnjum kan je bijv. gebruik maken van Groene lening. Deze groene leningen waarmee huizeneigenaren tegen een gunstige rente een lening kunnen aanvragen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? In die situatie kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop aanvragen als teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€4600), dan loopt dit al op tot €966. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor deze elektriciteit ontvang je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dat geval biedt de energieleverancier een lager tarief voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. We noemen het ook wel terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en fluctueert tussen de €0,035 en €0,08

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een royale 6% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, echter ook op financieel vlak. Zo’n 600.000 consumenten kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafprijzen
De totale kosten van zonnepanelen hangt af van het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe goedkoper het wordt. De reden daarvan is: omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De actuele kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Koarnjum zitten vaak tussen de €4200 en €6600, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen draait uit op pakweg 2970 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Delta en NLE staat dit al gauw gelijk aan €668,25 (prijs februari 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Koarnjum is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hierna doorzoek jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119108€3500 – €4475€390
2283013€5050 – €5900€500
3340016€6025 – €6225€850
4406018€6425 – €6775€930
5431019€6950 – €7175€960
6489023€7425 – €8075€1060

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het overeenstemt met een aantal condities: genoeg ruimte op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (het liefst focus op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat de panelen kan dragen. Overigens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Door de zonnepanelencheck Koarnjum vind jij of je dak geschikt is voor montage. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Koarnjum is 2320 kWh. Dit kan je zelf genereren met circa 10 panelen van 285 wattpiek. Advies: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met meer Wattpiek zijn er minder nodig. Houd ook rekening met verbruik in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen toereikend, voor 1925 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2800 kWh gaan we uit van 12, en voor 4000 kWh laat je zo’n 16 panelen leggen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is vrijwel hetzelfde. De meeste huizenbezitters maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Verder kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Dit soort zonnepanelen hebben een fraai uiterlijk. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning verplicht in Koarnjum?

Voor het laten leggen van panelen op uw woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Dit is wel het geval bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Doorgaans is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-koarnjum

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Koarnjum vergelijken? Op basis van het advies hieronder tref jij in een zeer korte periode een uitstekende expert in de regio. Verschillende leveranciers hebben zelfs een speciale showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Let niet alleen op het tarief. Houd ook rekening met voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Spreken we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Spreken we over een huurhuis of koopwoning? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Beschrijf de opdracht

  Verduidelijk zo specifiek mogelijk de woning. De dak-categorie (plat + schuin) en de geografische ligging van het dak zijn belangrijke onderdelen. Maak vervolgens een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De vakman levert jou dan ook aantrekkelijk zonnepanelen advies in Koarnjum.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Wat we willen weten zijn jouw naam (+ achternaam), het nummer waarop u bereikbaar bent, en een e-mailadres. Daardoor weten we op welke manier je contact wilt onderhouden als de experts nadere info nodig hebben. Nadien zenden zij de offerte op maat.

 5. Alle offertes vergelijken

  In een week volgen er offertes van specialisten die goed staan aangeschreven. Focus niet uitsluitend op de voordeligste tarieven, maar vraag ook om relevante keurmerken (denk aan TÜV keurmerk, VDE keurmerk, IEC keurmerk, CE-keurmerk) en reviews van klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of heb je onvoldoende budget? Belangrijk: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er bestaan meerdere mooie collectieve zonnepanelen projecten. Met name organisaties die het dak over hebben voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, al vanaf €40,00 per 4 weken. Wat zijn mijn opties?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Leeuwarden.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via onder andere www.zonnepanelendelen.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Wanneer het contract eindigd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Onder andere met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Koarnjum op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Friesland
Een zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het bespaart je ook geld. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Vergeet niet: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Gaat het over stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Binnenstad, Transvaalwijk & Rengerspark, Bilgaard & Havankpark e.o., Vrijheidswijk, Lekkum e.o., Blitsaerd, Oldegalileën & Bloemenbuurt, Tjerk Hiddes & Cambuursterhoek, Vlietzone, Oranjewijk & Tulpenburg, Heechterp, Schieringen & De Centrale, Camminghaburen, Grote Wielen & De Groene Ster, Bedrijventerreinen-Oost, Achter de Hoven, Schepenbuurt, Wielenpôlle, Huizum-Oost, Huizum-West, Aldlân, Nijlân, Hempens/Teerns e.o. & Zuiderburen, Wirdum & Swichum e.o., Wytgaard e.o., Goutum e.o., Techum, Wiarda, De Werp, De Zwette, Vossepark & Helicon, Vogelwijk & Muziekwijk, Valeriuskwartier & Magere Weide, Westeinde, Buitengebied Noordwest, “De Zuidlanden”, Wergea & Warten e.o., Reduzum e.o., Grou e.o., Jirnsum e.o., Noord, Zuid, Zuid, Noord, Mantgum, Wijk 03, Wijk 04)? Als dat het geval is mag je ook de belasting op stroom inhouden op de energienota. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie gaat vormen (postcodes 9056).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!