Zonnepanelen Lekkum kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Lekkum? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en winstgevend. Aan de hand van innovatieve zonnepanelen wek je je eigen zonne-energie op. Wegens het financieel interessante plaatje, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en salderingsregeling (teruglevering) stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is mijn dak geschikt? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Door middel van onze vergelijker tref je actuele gegevens over zonnepanelen kopen in Lekkum!

zonnepanelen installateur 9081
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9081
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Lekkum februari 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen kan je niet meer aanvragen. Regelmatig hebben gemeenten speciale regelingen en/of leningen. Op de energie pagina’s van www.leeuwarden.nl tref jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Leeuwarden. Kan je het niet vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Daarbij onderscheiden we de uitstekende salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • Binnen de gemeente Leeuwarden zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Via de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Lekkum
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Lekkum bestaan er mogelijkheden zoals de Duurzaamheidslening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huishoudens verrassend voordelig een speciale lening kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Wat dat betreft kan men de betaalde BTW van de aankoop terugkrijgen. Het gaat hier om 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€5000), dan bedraagt dit al €1050. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Loop je ergens tegenaan? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden overgenomen door de energieleverancier. Ter compensatie krijg je de gehanteerde stroomprijs. We noemen het ook wel salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Wat dat betreft biedt de energieleverancier een lager tarief voor deze extra zonnestroom. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en varieert tussen de €0,05 en €0,10

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is in lijn met 4 procent rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze planeet, maar ook voor de portemonnee! Zo’n 500.000 investeerders hebben de beschikking over zelfstroom.

Prijzen
De totale kosten van zonnepanelen komt tot stand door de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te goedkoper je uit bent. Dit wordt gerealiseerd doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De actuele kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Lekkum variëren tussen de €4700 en €6800 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen draait uit op zo’n 2720 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Delta en/of Powerpeers betaal je daarvoor ongeveer €612 (kosten februari 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Lekkum kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de volgende paragraaf check je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118107€3575 – €4300€410
2303011€5175 – €5725€500
3345016€5975 – €6125€775
4419018€6300 – €6675€920
5448020€6900 – €7250€970
6499023€7450 – €7800€1050

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het conformeert aan een aantal condities: voldoende ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (hoogste opbrengst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak. Mede is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Omwille van de zonnepanelencheck Lekkum tref jij de toepasbaarheid voor uw dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Lekkum bedraagt 2320 kWh. Hiervoor zijn benodigd pakweg 11 pv-panelen van 280 wattpiek. Advies: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Kijk ook goed naar de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 800 kWh zijn 5 panelen toereikend, voor 1900 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2875 kWh gaat het om 12, en voor 3875 kWh wordt vaak gekozen voor 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is gelijkwaardig. Meer dan 50% van de consumenten maken een keuze voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Evenzeer vinden we dunne-film PV-panelen. Dit type panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De kosten zijn lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Moet ik een vergunning aanvragen in Lekkum?

Puur voor zonnepanelen op een woning is geen vergunning nodig. Deze regel gaat niet op bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. In de regel is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-lekkum

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Lekkum vergelijken? D.m.v. het onderstaande stappenplan zoek jij in een zeer korte periode een goede leverancier in de buurt. Tal van specialisten hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Kijk niet alleen naar de aanschafprijzen. Kijk goed naar eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Gaat het om een particuliere of zakelijke aanvraag? Betreft het een particuliere woning of huurwoning? Wat is de stroomvraag? Probeer in detail te treden.

 3. Opdrachtomschrijving

  Schets expliciet het huis. Het soort woning (plat + schuin) en de geografische ligging van het dak zijn relevant. Kies ook een globale planning voor de installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De adviseur levert jou dan ook betrouwbaar zonnepanelen advies in Lekkum.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Het gaat hier om voorletter + achternaam, een mobiel/vast nummer, en het mailadres. Dan komen wij erachter hoe je te bereiken bent in het geval er extra info nodig is. Daaropvolgend ontvangt u ook de offerte op basis van uw wensen.

 5. Het vergelijken van offertes

  In 3-4 dagen ontvang je (een aantal) offertes van vakmannen die werkzaam zijn in de buurt. Focus niet uitsluitend op de beste aanschafprijs, maar check ook relevante keurmerken (zoals bijv. RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, VDE keurmerk) en verhalen van andere klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Ben je eigenaar van een huurobject, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of is het gewoon te duur? Dit is geen issues meer: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er zijn nogal wat mooie collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere ondernemingen die een stuk van het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, vanaf zo’n €25,00 (maandelijks). Hoe werkt dit?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Leeuwarden.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via platforms als www.zonnepanelendelen.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na de gekozen periode (meestal 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Denk aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Lekkum op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Friesland
Een specifiek zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Let op: de verrekening betreft puur de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Is dit zonnestroom uit de buurt (Binnenstad, Transvaalwijk & Rengerspark, Bilgaard & Havankpark e.o., Vrijheidswijk, Lekkum e.o., Blitsaerd, Oldegalileën & Bloemenbuurt, Tjerk Hiddes & Cambuursterhoek, Vlietzone, Oranjewijk & Tulpenburg, Heechterp, Schieringen & De Centrale, Camminghaburen, Grote Wielen & De Groene Ster, Bedrijventerreinen-Oost, Achter de Hoven, Schepenbuurt, Wielenpôlle, Huizum-Oost, Huizum-West, Aldlân, Nijlân, Hempens/Teerns e.o. & Zuiderburen, Wirdum & Swichum e.o., Wytgaard e.o., Goutum e.o., Techum, Wiarda, De Werp, De Zwette, Vossepark & Helicon, Vogelwijk & Muziekwijk, Valeriuskwartier & Magere Weide, Westeinde, Buitengebied Noordwest, “De Zuidlanden”, Wergea & Warten e.o., Reduzum e.o., Grou e.o., Jirnsum e.o., Noord, Zuid, Zuid, Noord, Mantgum, Wijk 03, Wijk 04)? Wat dat betreft mag je ook de belasting op stroom aftrekken van je energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We spreken dan over een postcoderoos-regeling). De regel is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 9079, 9081).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!