Zonnepanelen Wanneperveen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Wanneperveen? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en men kan er flink door besparen. D.m.v. innovatieve zonnepanelen wek je je eigen zonne-energie op. Door de dalende verkoopprijzen, de opties voor BTW teruggave, en de toepasbare salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan het ook op mijn huis? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Door onze vergelijker vind je uitgebreide informatie met betrekking tot zonnepanelen kopen in Wanneperveen!

zonnepanelen installateur 7946
 • Makkelijk geld besparen.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Aantrekkelijke postcoderoosregeling.
 • BTW terugvragen.

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode7946
Netnummer0522 (+31522)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Wanneperveen mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie bestaat niet meer. Soms zijn er binnen gemeenten interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Via de site www.steenwijkerland.nl bekijk je wat er precies mogelijk is in de gemeente Steenwijkerland. Is dit voor jou onduidelijk? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Verder is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit scheelt je zo €900,00. Voorts noemen we de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • In de gemeente Steenwijkerland zijn er een aantal opties.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Wanneperveen
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Wanneperveen kan je aan de slag met o.a. de Groene lening. Dit zijn speciale leningen waarmee huishoudens met een lage rente een duurzaamheidslening kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? In die situatie kan men de betaalde BTW van de aankoop terugvorderen. Het gaat hier om 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5325), dan loopt dit al op tot €1118,25. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Wil je dit niet zelf doen? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Hiervoor ontvang je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Dit heet ook wel salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Als dit aan de orde is betaald de leverancier minder voor de overproductie. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en varieert tussen de €0,04 en €0,085

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 4 procent spaarrente. Niet alleen gunstig voor het klimaat, daarnaast ook op het gebied van financiën. Grofweg 550.000 huizen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen hangt af van het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe goedkoper je uit bent. Dit wordt veroorzaakt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geschatte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Wanneperveen liggen tussen om en nabij de €4400 en €6900 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set met 10 panelen mondt uit in zo’n 2710 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Essent en/of NLE betaal je daarvoor zo’n €609,75 (tarief mei 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Wanneperveen bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de tabel ontdek jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117208€3425 – €4275€400
2306012€5300 – €5725€575
3354015€5950 – €6275€800
4408017€6400 – €6775€880
5466020€6925 – €7300€1000
6510021€7675 – €7850€1040

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het overeenstemt met een aantal voorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een positie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak. Ook is een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Door de zonnepanelencheck Wanneperveen vind jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Wanneperveen bedraagt 2880 kWh. Dat staat gelijk aan circa 11 zonnepanelen van 315 wattpiek. Advies: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Maak ook een inschatting van het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 zonnepanelen afdoende, voor 2000 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2875 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3925 kWh heb je ongeveer 15 panelen nodig.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst komt aardig overeen. Bijna alle mensen kopen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Evenzeer vind je dunne-film panelen. Dit soort panelen zijn zeer flexibel. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Hoe zit het met een vergunning in Wanneperveen?

Voor panelen op het huis is geen vergunning nodig. Er gelden alternatieve voorwaarden voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Dikwijls is een vergunning noodzakelijk als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-wanneperveen

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Wanneperveen vergelijken? Aan de hand van onze stappenplan vergelijk je vandaag nog een deskundige leverancier in jouw omgeving. Verschillende bedrijven hebben zelfs een speciale showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Beperk je niet alleen tot de tarieven. Houd ook rekening met certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het uitgangspunt een particuliere woning of huurwoning? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Project omschrijven

  Definieer zo specifiek mogelijk het huis. De woning-categorie (schuin en/of plat) en de geografische ligging van de woning zijn hierin van enorm belang. Kies vervolgens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De adviseur verschaft dan namelijk betrouwbaar zonnepanelen advies in Wanneperveen.

 4. Overige gegevens invullen

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Je kunt denken aan naam, een (vast) telefoonnummer en het mailadres. Daardoor weten wij ook hoe we je het beste kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Aansluitend krijgt u natuurlijk de voorstellen (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Na 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat van installateurs uit de buurt. Er is meer dan alleen de voordeligste tarieven, maar let ook op eventuele keurmerken (je kunt denken aan CE-keurmerk, Recyclage, IEC keurmerk, TÜV keurmerk) en beoordelingen van anderen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Woon je in een huurhuis, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit is geen issues meer: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We kennen verschillende duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan organisaties die een stukje dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf zo’n €15,00 (maandelijks). Wat is er allemaal mogelijk?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Steenwijkerland.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via initiatieven zoals www.duurzaaminvesteren.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd met jouw energierekening. Wanneer het contract eindigd (doorgaans 10 – 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Wanneperveen op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Overijssel
Een dergelijk zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verrekend met de energienota. Belangrijk: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Is het een lokaal project (Stad-Steenwijk, Oldemarkt, Kalenberg, Kuinre, Blankenham, Scheerwolde, Vollenhove, Sint Jansklooster, Heetveld, Belt-Schutsloot, Wanneperveen, Dinxterveen, Giethoorn-Zuid, Giethoorn-Noord, Dwarsgracht, Blokzijl)? Dan mag je ook de belasting op stroom verrekenen met de energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit heet ook wel de postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een speciale coöperatie opstart (postcodes 7946).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!