Zonnepanelen Kallenkote kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Kallenkote? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en een goede investering. Met behulp van een zonnepanelen-installatie kan je zelf stroom opwekken. Mede door de dalende inkoopprijs, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de interessante salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is mijn dak geschikt? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Door gebruik te maken van onze website ontdek je praktische toelichtingen m.b.t. zonnepanelen kopen in Kallenkote!

zonnepanelen installateur 8345
 • Een kleiner energiecontract.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8345
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Kallenkote mei 2024

De landelijke subsidiepot is er helaas niet meer. Verscheidene gemeentes werken met speciale regelingen en/of leningen. Via hun online portaal www.steenwijkerland.nl vind je hoe het ervoor staat in de gemeente Steenwijkerland. Kan je het niet vinden? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Als laatste is er ook een bruikbare salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • In de gemeente Steenwijkerland zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Kallenkote
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Kallenkote kan je onder andere een beroep doen op de Duurzaamheidslening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huizeneigenaren tegen een speciaal rentetarief een speciale lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Wat dat betreft kan jij de aankoop BTW indienen voor teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5000), dan pak je al €1050. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Geen zin in gedoe? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je terugleveren aan het net. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je de gehanteerde stroomprijs. Het gaat dan om salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Dan biedt de energieleverancier een lager tarief voor dit overschot. We noemen het ook wel terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en fluctueert tussen de €0,055 en €0,11

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een royale 5% spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze planeet, tevens ook fiscaal erg interessant. Zo’n 800.000 woningeigenaren hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafkosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt berekend a.d.h.v. het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te betaalbaarder het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De verwachte kosten van een aanbieding met 10 panelen in Kallenkote liggen tussen de €4800 en €6500 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en rendement
Een pakket met 10 panelen resulteert in ongeveer 2820 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Energiedirect of Oxxio betaal je hiervoor wel €634,5 (tarief mei 2024). Met goedkope zonnepanelen in Kallenkote bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het volgende overzicht vind jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118007€3425 – €4375€400
2270011€5225 – €5600€650
3329015€5925 – €6075€825
4409017€6525 – €6650€940
5442019€7025 – €7300€1020
6512021€7525 – €7875€1040

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het voldoet aan een aantal eisen: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met de richting tussen oost / west (zuiden is aan te raden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een goede dakconstructie. Bovendien is ligging onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Gezien de zonnepanelencheck Kallenkote achterhaal je of uw dak in aanmerking komt. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Kallenkote bedraagt 2880 kWh. Je hebt dus nodig circa 12 panelen van 320 wattpiek. Advies: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Kijk ook goed naar het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen toereikend, voor 1900 kWh gaat het om 7, voor 2875 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3950 kWh gaan we uit van 15 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is vrijwel hetzelfde. Bijna alle investeerders installeren zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Mede kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De investering is laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Kallenkote?

Voor het laten plaatsen van zonnepanelen op uw woning is een vergunning overbodig. Doorgaans gelden er andere regels voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Normaliter is ook een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-kallenkote

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Populaire zonnepanelen bedrijven in Kallenkote vergelijken? Gebruikmakend van het advies hieronder kies je moeiteloos een uitstekende expert in je woonplaats. Veel adviseurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk verder dan de verkoopprijs. Check ook certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Hebben we het over een zakelijke of particuliere vraag? Treft het een huurhuis of koopwoning? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Verduidelijk het soort woning. Het genre woning (plat + schuin) en de ligging van het huis zijn zaken die van belang zijn. Maak daarna een keuze voor een globale planning voor de installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De expert voorziet jou dan van aantrekkelijk zonnepanelen advies in Kallenkote.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Van belang zijn voorletter + achternaam, telefoonnummer en e-mailadres. Daardoor komen we erachter hoe je te bereiken bent wanneer er aanvullende info nodig is. Daaropvolgend versturen ze de offerte op maat.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na uiterlijk een week ontvangt u een of meerdere offertes van installatiebedrijven die werkzaam zijn in de buurt. Let niet alleen op het interessantste kostenplaatje, maar bekijk ook voorwaarden/keurmerken (je kunt denken aan IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, ISO certificaat) en recensies van andere consumenten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of kan je het nu niet betalen? Maar let op: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We zien verschillende rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor gebouwendie hun dak willen voorzien van zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf plusminus €35,00 per 4 weken. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Steenwijkerland.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via platforms als Duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na afloop van de overeengekomen periode (10 tot 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Bijvoorbeeld met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Kallenkote op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Overijssel
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het levert ook geld op. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Toelichting: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Spreken we over een project in je eigen buurt (Stad-Steenwijk, Oldemarkt, Kalenberg, Kuinre, Blankenham, Scheerwolde, Vollenhove, Sint Jansklooster, Heetveld, Belt-Schutsloot, Wanneperveen, Dinxterveen, Giethoorn-Zuid, Giethoorn-Noord, Dwarsgracht, Blokzijl)? Wanneer het in die categorie valt kan jij ook de stroom-belasting verrekenen met de energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie start (postcodes 8345).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!