Zonnepanelen Onna kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Onna? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en winstgevend. Door zonnepanelen gericht op het zuiden wek je jouw eigen duurzame stroom op. Dankzij de hogere wattpiek per zonnepaneel, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en salderingsregeling (teruglevering) is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is mijn dak geschikt? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Op basis van onze website check jij handige gegevens die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Onna!

zonnepanelen installateur 8344
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Salderingsregelingen.

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8344
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Onna mei 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Wel bestaan er gemeentes met een geldpotje voor duurzame investeringen. Via de site www.steenwijkerland.nl check je hoe het ervoor staat in de gemeente Steenwijkerland. Kom je er niet uit? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Overigens mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit levert al snel honderden euro’s op. Als laatste is er ook een uitstekende salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • In de gemeente Steenwijkerland zijn er een aantal opties.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Dankzij de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Onna
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Onna zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening. Dit zijn interessante leningen waardoor consumenten verrassend voordelig een krediet kunnen nemen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Wanneer je in die categorie valt kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop indienen voor teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€4975), dan bedraagt dit al €1044,75. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Ontbreekt het je aan tijd? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je terugleveren aan het net. In ruil krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). In de volksmond: salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Als dat het geval is is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Dit noemen we de terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en vinden we terug tussen de €0,045 en €0,08

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het milieu, daarnaast ook op het gebied van financiën. Circa 550.000 huishoudens kozen reeds voor een panelen-installatie.

Verkoopprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het model, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te rendabeler jouw investering. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Onna fluctueren tussen de €4900 en €6400, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een bestelling met bijv. 10 panelen resulteert in pak ‘m beet 2810 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Greenchoice en NLE betaal je daarvoor zo’n €632,25 (prijspeil mei 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Onna kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hieronder doorzoek je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119408€3575 – €4450€430
2280012€5075 – €5725€525
3336015€6100 – €6125€750
4389017€6450 – €6650€920
5435020€6950 – €7275€960
6511023€7575 – €8025€1100

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het conformeert aan een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (liefst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een sterk dak. Verder is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Onna vind je of het dak van uw woning kan. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Onna bedraagt 2880 kWh. Hiervoor zijn benodigd zo’n 11 panelen van 280 wattpiek. Aanbeveling: dit zijn doorsnee statistieken. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Denk ook eens na over verbruik in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 4 – 5 panelen voldoende, voor 1950 kWh moet je rekenen op 7, voor 2900 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3875 kWh moet je uitgaan van 16 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement verschilt niet veel. Meer dan de helft van de mensen bestellen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Eveneens kan men gaan voor dunne-film panelen. Deze PV-panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De investering is laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Moet ik een vergunning aanvragen in Onna?

Voor het laten leggen van zonnepanelen bovenop uw huis is een vergunning niet aan de orde. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Doorgaans moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-onna

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Onna vergelijken? Middels onze stappenplan vind jij binnen enkele minuten een goede monteur in je postcodegebied. Verscheidene specialisten bieden een kleine showroom waar je de producten in detail kunt zien. Let niet alleen op de installatiekosten. Kijk goed naar voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Praten we over een zakelijke of particuliere vraag? Hebben we het over uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Omschrijf het project

  Specificeer de karakteristieken van het huis. Het type woning (plat & schuin) en de oriëntatie van het huis zijn zaken die van belang zijn. Selecteer ook een dag en tijdstip voor installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De installateur geeft op die manier erkend zonnepanelen advies in Onna.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Van belang zijn achternaam, voornaam, een mobiel/vast nummer, en het emailadres. Vandaar komen we erachter hoe we contact kunnen opnemen in het geval er extra info nodig is. Daarna versturen ze de offerte op basis van uw wensen.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van adviseurs die actief zijn in de regio. Let niet alleen op de laagste prijs, maar kijk goed naar eventuele keurmerken (zoals bijv. RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk, Recyclage) en reviews van klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dak te klein voor zonnepanelen, of heb je geen financiële ruimte? Dan is er een oplossing, want de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er ontwikkelen nogal wat mooie collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn gymzalen die een stukje dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, gemiddeld zo’n €25,00 per maand. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Steenwijkerland.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via bijvoorbeeld www.zonnepanelendelen.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Wanneer het contract eindigd (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Bijvoorbeeld met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Onna op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Overijssel
Een speciaal zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het levert ook euro’s op. De energie die jouw delen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Concreet: dit is uitsluitend de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Gaat het over een regionaal project (Stad-Steenwijk, Oldemarkt, Kalenberg, Kuinre, Blankenham, Scheerwolde, Vollenhove, Sint Jansklooster, Heetveld, Belt-Schutsloot, Wanneperveen, Dinxterveen, Giethoorn-Zuid, Giethoorn-Noord, Dwarsgracht, Blokzijl)? Dan mag je ook de belasting op stroom aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (In de volksmond: postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je met buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 8344).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!