Zonnepanelen De Bult kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in De Bult? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en fiscaal aantrekkelijk. Door gebruik te maken van zonnepanelen op je woning wek je zelfstandig duurzame stroom op. Mede door gunstigere prijzen, de opties voor BTW teruggave, en de toepasbare salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Is mijn dak geschikt? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Met onze website ontdek jij veelzijdige gegevens m.b.t. zonnepanelen kopen in De Bult!

zonnepanelen installateur 8346
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8346
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen De Bult mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie is niet meer van kracht. In diverse gemeentes vind je interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Via de website www.steenwijkerland.nl lees jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Steenwijkerland. Kan je het niet vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien kan men de BTW terugvragen over de factuur. Op die manier bespaar je zo €800,00. Tevens is er nog een aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • In de gemeente Steenwijkerland is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen of subsidies in De Bult
Direct zonnepanelen bestellen? In De Bult zijn er leningen beschikbaar zoals de GreenLoans lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor gezinnen heel voordelig een groene lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Als dat het geval is kan men de BTW op aankoop en installatie indienen voor teruggave. Hierop zit 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5025), dan is het voordeel al €1055,25. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Hiervoor krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). De term hiervoor is salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Als dit aan de orde is is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor deze extra zonnestroom. Het gaat dan om de terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en komt vaak uit tussen de €0,055 en €0,095

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is vergelijkbaar met een 5% spaarrekening. De win is er niet alleen voor de aarde, maar ook voor de portemonnee! Pakweg 550.000 huishoudens hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafkosten
De prijs van zonnepanelen hangt af van het type/merk, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe rendabeler jouw investering. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De huidige kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in De Bult liggen tussen om en nabij de €5000 en €6100 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Geschatte opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen staat voor grofweg 2830 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Greenchoice en/of Vandebron staat dit al gauw gelijk aan €636,75 (tarieven mei 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in De Bult kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hieronder ontdek jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118308€3650 – €4325€390
2276012€5250 – €5750€600
3359014€5975 – €6125€775
4383017€6500 – €6675€910
5469019€6950 – €7275€1030
6503023€7625 – €8175€1040

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het schikt naar een aantal regels: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is het efficiëntst), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Evenzeer is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Wegens de zonnepanelencheck De Bult vind je of het dak van uw woning kan. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in De Bult is 2880 kWh. Dit staat voor circa 12 panelen van 285 wattpiek. Aanbeveling: we spreken hier over een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met een hoger vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Kijk ook goed naar het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 825 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen geschikt, voor 1925 kWh zijn dat er 8, voor 3000 kWh zijn dat er 12, en voor 3850 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst komt aardig overeen. De doorsnee investeerders verkiezen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Verder vinden we dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen liggen mooi onopvallend op het dak. De prijs ligt lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning noodzakelijk in De Bult?

Voor het leggen van PV-panelen bovenop uw huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Deze regel gaat niet op bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Normaal is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-de-bult

Installateur zonnepanelen zoeken

Populaire zonnepanelen bedrijven in De Bult vergelijken? Middels de uitleg die hierna komt tref jij vandaag nog een goede expert in je woonplaats. Het merendeel van de adviseurs hebben zelfs een speciale showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de verkoopprijs. Houd ook rekening met kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Praten we over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Treft het een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is de stroomvraag? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Project beschrijven

  Omschrijf de eigenschappen van de woning. De huis-categorie (schuin + plat) en de geografische ligging van de woning zijn goede voorbeelden. Maak vervolgens een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De installateur levert jou dan ook toepasbaar zonnepanelen advies in De Bult.

 4. Overige gegevens invullen

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Dit zijn gegevens als: voorletter + achternaam, het 06-nummer, en het mailadres. Op basis daarvan komen we erachter op welke manier je contact wilt onderhouden als er meer info benodigd is. Vervolgens versturen ze de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen een paar dagen volgen er offertes van adviseurs die actief zijn in de regio. Let niet alleen op de aantrekkelijkste prijs, maar wees scherp op certificering (voorbeelden zijn TÜV keurmerk, RoHS certificaat, IEC keurmerk, ISO certificaat) en verhalen van andere klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of heb je onvoldoende budget? Dit is geen issues meer: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er bestaan verschillende interessante collectieve zonnepanelen projecten. Met name organisaties die het dak willen volleggen met zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, al vanaf +/- €30,00 (maandelijks). Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Steenwijkerland.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via bijvoorbeeld Greencrowd.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na afloop van de overeengekomen periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Hoe dat werkt? Denk aan met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in De Bult op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Overijssel
Een specifiek zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. Jouw stukje zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Belangrijk: de verrekening betreft puur de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Is dit een lokaal project (Stad-Steenwijk, Oldemarkt, Kalenberg, Kuinre, Blankenham, Scheerwolde, Vollenhove, Sint Jansklooster, Heetveld, Belt-Schutsloot, Wanneperveen, Dinxterveen, Giethoorn-Zuid, Giethoorn-Noord, Dwarsgracht, Blokzijl)? In dat geval mag je ook de belasting op stroom verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit heet ook wel de postcoderoos-regeling). Het is een must dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 8346).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!