Zonnepanelen Sint Jansklooster kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Sint Jansklooster? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en financieel interessant. Gebruikmakend van de investering in zonnepanelen wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Omwille van de aantrekkelijke paneel prijzen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de interessante salderingsregeling kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is het iets voor mijn woning? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Met zonnepanelenrevolutie.nl tref je veelzijdige info die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Sint Jansklooster!

zonnepanelen installateur 8326
 • Snelle terugverdientijd.
 • Duurzame investering.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Salderen met de leverancier.

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8326
Netnummer0527 (+31527)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Sint Jansklooster mei 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau bestaat niet meer. Een aantal gemeenten hanteren wel regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Via de website www.steenwijkerland.nl ontdek je welke regelingen er zijn in de gemeente Steenwijkerland. Kan je het niet vinden? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Op die manier bespaar je zo €900,00. Daarbij is er nog een bruikbare salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Steenwijkerland zijn er een aantal opties.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Middels de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Sint Jansklooster
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Sint Jansklooster kan je een beroep doen op o.a. de SVn Duurzaamheidslening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor gezinnen tegen een lage rente een speciaal type lening kunnen nemen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? In dat geval mag men de BTW van de aankoop terugkrijgen. We spreken over een 21% BTW-tarief. Ga je voor een set met 10 panelen (€4700), dan loopt dit al op tot €987. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Geen zin in gedoe? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt lever je terug aan het energienet. Voor dit stukje elektriciteit krijg je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Dit heet ook wel salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Wat dat betreft betaald de leverancier minder voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Dit staat bekend als terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en komt vaak uit tussen de €0,05 en €0,085

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze planeet, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Om en nabij 800.000 huishoudens hebben de beschikking over zelfstroom.

Prijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen is gebaseerd op het type/merk, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe rendabeler jouw investering. Dat is het gevolg van het feit dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De huidige kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Sint Jansklooster komen doorgaans uit tussen de €4000 en €6700, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Verwachte opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen wekt op ongeveer 2700 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Delta en/of Qurrent betaal je daarvoor ongeveer €607,5 (prijspeil mei 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Sint Jansklooster kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hierna check je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117908€3625 – €4475€420
2295013€5300 – €5875€625
3333014€5975 – €6125€750
4398016€6400 – €6675€910
5452019€7100 – €7300€1010
6497022€7575 – €8200€1060

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het voldoet aan een aantal regels: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gericht tussen west en oost (zuiden is aan te raden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een sterk dak. Mede is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Gezien de zonnepanelencheck Sint Jansklooster vind je of je dak geschikt is voor montage. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Sint Jansklooster bedraagt 2880 kWh. Hiervoor zijn benodigd pakweg 10 pv-panelen van 320 wattpiek. Toelichting: dit is slechts een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je er ook minder te leggen. Let ook op het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 950 kWh zijn 4 panelen genoeg, voor 1900 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2875 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3900 kWh moet je rekenen op 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is gelijkwaardig. De gemiddelde bewoners installeren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Daarnaast kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Deze panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De kosten liggen relatief laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning verplicht in Sint Jansklooster?

Voor het laten leggen van zonnepanelen op uw dak is een vergunning overbodig. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. In algemene zin is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-sint-jansklooster

Een zonnepanelen-installateur vinden

Populaire zonnepanelen bedrijven in Sint Jansklooster vergelijken? Door onderstaande tips vind jij zonder problemen een professionele aanbieder in je postcoderoos. Tal van specialisten hebben zelfs een speciale showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Maak niet alleen een keuze op basis van de installatiekosten. Check ook vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke aanvraag? Spreken we over een particuliere woning of huurwoning? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Opdracht omschrijven

  Schets de karakteristieken van het huis. De woning-categorie (schuin + plat) en de geografische ligging van het dak zijn daarin van belang. Kies tevens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De expert verschaft dan namelijk actueel zonnepanelen advies in Sint Jansklooster.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Denk dan aan: jouw voornaam en achternaam, een mobiel/vast nummer, en het emailadres. Op die manier komen we erachter hoe we met jou in contact kunnen komen als er iets niet helemaal duidelijk is. Daarna ontvangt u ook de offertes.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van installatiebedrijven die actief zijn in de regio. Kijk niet alleen naar de scherpste aanbieder, maar houd ook rekening met certificering (je kunt denken aan RoHS certificaat, IEC keurmerk, VDE keurmerk, CE-keurmerk) en klantervaringen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Woon je in een huurhuis, is het dak te klein voor zonnepanelen, of is de investering nu te groot? Belangrijk: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er verschijnen nogal wat duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor stadions die hun dak/grond vol met zonnepanelen willen leggen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf plusminus €15,00 per maand. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Steenwijkerland.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via initiatieven zoals Duurzaaminvesteren.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na de gekozen periode (15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Je kunt denken aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Sint Jansklooster op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Overijssel
Het zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Vergeet niet: Het betreft enkel de kale stroomprijs, en niet de energiebelasting. Is dit stroom van panelen in de buurt (Stad-Steenwijk, Oldemarkt, Kalenberg, Kuinre, Blankenham, Scheerwolde, Vollenhove, Sint Jansklooster, Heetveld, Belt-Schutsloot, Wanneperveen, Dinxterveen, Giethoorn-Zuid, Giethoorn-Noord, Dwarsgracht, Blokzijl)? In dat geval kan jij ook de stroom-belasting afhalen van jouw energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). Het is een must dat je met buurtbewoners een speciale coöperatie begint (postcodes 8326).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!