Zonnepanelen Tuk kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Tuk? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en hebben een prima rendement. Middels zonnepanelen gericht op het zuiden wek je zelfstandig duurzame stroom op. Omwille van de lagere prijs van de panelen, de opties voor BTW teruggave, en de toe te passen salderingsregeling besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan het ook op mijn huis? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Door deze website tref je handige details over zonnepanelen kopen in Tuk!

zonnepanelen installateur 8334
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Duurzame investering.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Interessante salderingsregeling.

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8334
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Tuk mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie is al enige jaren uitgefaseerd. Verscheidene gemeentes werken met subsidieregelingen en speciale groene leningen. Via hun online portaal www.steenwijkerland.nl doorzoek je wat de regels zijn in de gemeente Steenwijkerland. Geen resultaten? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit kan oplopen tot wel €900,00. Tevens mag je ook gebruik maken van de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • Binnen de gemeente Steenwijkerland kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Dankzij de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Tuk
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Tuk kan je aan de slag met o.a. de Groene lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huizeneigenaren verrassend voordelig een speciaal type lening kunnen nemen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? In dat geval kan men de betaalde BTW van de aankoop terugvragen. Hierop zit 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€4750), dan is jouw winst al €997,5. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Vind je dit ingewikkeld? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor dit stukje elektriciteit krijg je de gehanteerde stroomprijs. Het gaat dan om salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? In dat geval ontvang je een lagere vergoedingvoor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Dit noemen we de terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en vinden we terug tussen de €0,05 en €0,08

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, echter ook op financieel vlak. Pakweg 500.000 huizen hebben panelen laten installeren.

Prijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen komt tot stand door de paneel variant, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te goedkoper je uit bent. Dit wordt gerealiseerd doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten van een aanbieding met 10 panelen in Tuk liggen tussen om en nabij de €4100 en €5900 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en rendement
Een set van 10 zonnepanelen genereert zo’n 2720 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Essent en Pure Energie betaal je al snel €612 (vergoeding mei 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Tuk is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hieronder tref jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118907€3475 – €4475€390
2274013€5200 – €5825€550
3339015€5900 – €6175€775
4415016€6300 – €6800€910
5461020€7000 – €7250€970
6515022€7425 – €8025€1090

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn dak geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het in lijn is met een aantal randvoorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een positie gericht tussen westen of oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat de panelen kan dragen. Overigens is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Gezien de zonnepanelencheck Tuk achterhaal je of jouw dak geschikt is. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Tuk is 2880 kWh. Dat staat gelijk aan circa 10 pv-panelen van 290 wattpiek. Toelichting: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Let ook op de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 4 pv-panelen genoeg, voor 1950 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2925 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3800 kWh heb je ongeveer 18 panelen nodig.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is vrijwel hetzelfde. Veel bewoners kopen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er is ook een all-black variant. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Verder vind je dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De prijs is erg gunstig, maar het vermogen is ook wat minder.

Hoe zit het met een vergunning in Tuk?

Voor het laten plaatsen van zonnepanelen op uw woning is een vergunning overbodig. Doorgaans gelden er andere regels voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. In algemene zin is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen niet op het dak worden gelegd of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-tuk

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Goede zonnepanelen bedrijven in Tuk vergelijken? Met tips van onze adviseurs tref jij binnen enkele minuten een uitmuntende expert in je postcoderoos. Verscheidene aanbieders bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de producten in detail kunt zien. Let niet alleen op de installatiekosten. Kijk goed naar eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Is het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Is het uitgangspunt een huurhuis of koopwoning? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Project beschrijven

  Beschrijf duidelijk de woning. Het soort huis (plat + schuin) en de oriëntatie van de woning zijn essentieel. Selecteer daarna een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De specialist geeft op die manier aantrekkelijk zonnepanelen advies in Tuk.

 4. Vul contactgegevens in

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het gaat hier om naam, een (vast) telefoonnummer en e-mailadres. Op die manier weten wij hoe wij u kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Vervolgens zenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen een paar dagen volgen er offertes van deskundigen uit de omgeving. Kijk niet alleen naar de goedkoopste prijzen, maar kijk goed naar voorwaarden/keurmerken (zoals RoHS certificaat, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage) en verhalen van andere klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Beschik je over een huurwoning, is het dak te klein voor zonnepanelen, of is het gewoon te duur? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er ontwikkelen meerdere aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan gebouwendie een stuk van het dak willen voorzien van zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, beginnend bij €22,50 per 4 weken. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Steenwijkerland.
 • Je participeert in een zonnedeel via bijvoorbeeld www.greencrowd.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt afgetrokken van je energierekening. Na de gekozen periode (in de regel zo’n 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Bijvoorbeeld met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Tuk op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Overijssel
Een specifiek zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. De energie die jouw delen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Disclaimer: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Gaat het om een project in je eigen buurt (Stad-Steenwijk, Oldemarkt, Kalenberg, Kuinre, Blankenham, Scheerwolde, Vollenhove, Sint Jansklooster, Heetveld, Belt-Schutsloot, Wanneperveen, Dinxterveen, Giethoorn-Zuid, Giethoorn-Noord, Dwarsgracht, Blokzijl)? In dat geval mag men ook belastingen op stroom afhalen van jouw energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 8334).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!