Zonnepanelen Paasloo kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Paasloo? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en leveren ook nog eens euro’s op. Geholpen door zonnepanelen op je woning wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Omwille van de aantrekkelijke paneel prijzen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de toe te passen salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan het ook op mijn huis? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Door de zonnepanelen-vergelijker tref je accurate info die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Paasloo!

zonnepanelen installateur 8378
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Lange levensduur.

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8378
Netnummer0561 (+31561)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Paasloo mei 2024

De landelijke subsidiepot is er niet meer sinds 2013. In sommige gemeentes zijn er interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Door gebruik te maken van www.steenwijkerland.nl tref jij hoe het ervoor staat in de gemeente Steenwijkerland. Is er niets over te lezen? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Ook noemen we de bruikbare salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • Binnen de gemeente Steenwijkerland kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Dankzij de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Paasloo
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Paasloo kan je aan de slag met o.a. de Duurzaamheidslening. Deze groene leningen waarmee consumenten tegen een speciaal rentetarief een groene lening kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Wat dat betreft kan men de betaalde BTW van de aankoop indienen voor teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5375), dan is jouw winst al €1128,75. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Loop je ergens tegenaan? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je terugleveren aan het net. Voor de teruggeleverde stroom krijg je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Dit heet ook wel salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Wat dat betreft verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de extra teruggeleverde elektriciteit. De term hiervoor is de terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en zit vaak tussen de €0,045 en €0,085

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 5% rente. Niet alleen goed voor het milieu, echter ook op financieel vlak. Zo’n 650.000 investeerders zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie is gebaseerd op het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te voordeliger het is. Dit is het effect van de situatie dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Paasloo variëren tussen de €4400 en €6900, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set bestaande uit 10 pv-panelen genereert plusminus 2970 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Essent en NLE betaal je daarvoor ongeveer €668,25 (onkosten mei 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Paasloo kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hieronder vind je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117606€3500 – €4425€410
2286012€5075 – €5900€500
3353015€5950 – €6200€725
4416016€6375 – €6725€920
5450020€6950 – €7250€980
6482023€7475 – €7825€1110

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het schikt naar een aantal condities: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een dakpostie tussen oost en west (het liefst focus op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Overigens is een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Mede door de zonnepanelencheck Paasloo zie je of jouw dak geschikt is. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Paasloo is 2880 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig ongeveer 12 pv-panelen van 285 wattpiek. Let op: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met een hoger vermogen zijn er minder nodig. Let ook op verbruik in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 4 zonnepanelen afdoende, voor 1800 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2975 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3950 kWh heb je ongeveer 18 panelen nodig.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is gelijkwaardig. Veel investeerders installeren zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Mede vinden we dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De prijs ligt lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning noodzakelijk in Paasloo?

Tijdens de montage van panelen op een woning is een vergunning niet aan de orde. Dit geldt niet voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Vaak is ook een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-paasloo

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Paasloo vergelijken? Op basis van tips van onze adviseurs kies je moeiteloos een professionele monteur in jouw omgeving. Het merendeel van de aanbieders hebben zelfs een speciale showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Beperk je niet alleen tot de prijs. Bekijk ook keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zo ontvang je enkel offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Gaat het om een zakelijke of particuliere vraag? Betreft het een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Opdrachtomschrijving

  Schets duidelijk het huis. Het soort huis (schuin of plat) en de focus-richting van de woning zijn essentieel. Maak daarna een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De expert geeft op die manier uitstekend zonnepanelen advies in Paasloo.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. We vragen om jouw voornaam en achternaam, telefoonnummer en het mailadres. Zo is het helder hoe wij u kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Bij de laatste stap verstrekken zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijking van offertes

  Na een paar dagen krijg je persoonlijke offertes van experts die werkzaam zijn in de buurt. Let niet alleen op de laagste offerte, maar houd ook rekening met de benodigde certificaten (zoals bijv. Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, TÜV keurmerk, CE-keurmerk) en beoordelingen van anderen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of is het gewoon te duur? Dit hoeft geen probleem te zijn: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er zijn allerlei mooie collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan organisaties die een stukje dak willen voorzien van zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, al vanaf +/- €35,00 per 4 weken. Hoe doe ik mee?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Steenwijkerland.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via bijvoorbeeld www.greencrowd.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt verrekend met de energienota. Na de gekozen periode (10 tot 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Bijvoorbeeld met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Paasloo op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Overijssel
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het levert ook euro’s op. De energie die jouw panelen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Vergeet niet: dit is uitsluitend de stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Is dit een lokaal zonne-energie project (Stad-Steenwijk, Oldemarkt, Kalenberg, Kuinre, Blankenham, Scheerwolde, Vollenhove, Sint Jansklooster, Heetveld, Belt-Schutsloot, Wanneperveen, Dinxterveen, Giethoorn-Zuid, Giethoorn-Noord, Dwarsgracht, Blokzijl)? Wanneer het in die categorie valt kan je ook de belastingen op energie in mindering brengen op de energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). De regel is dat men met verschillende buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 8378).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!