Zonnepanelen Blankenham kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Blankenham? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en winstgevend. Dankzij zonnepanelen op je woning kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Ten gevolg van gunstigere prijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de toe te passen salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan het ook op mijn huis? Hoe zit het met kosten en het rendement? Gebruikmakend van zonnepanelenrevolutie.nl doorzoek jij actuele raadgeving over zonnepanelen kopen in Blankenham!

zonnepanelen installateur 8373
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Duurzame investering.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Lange levensduur.

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8373
Netnummer0527 (+31527)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Blankenham mei 2024

De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2013. Verscheidene gemeentes werken met duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Via hun online portaal www.steenwijkerland.nl bekijk je hoe het ervoor staat in de gemeente Steenwijkerland. Onduidelijke informatie? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Ook is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Voorts noemen we de bruikbare salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • Binnen de gemeente Steenwijkerland kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Blankenham
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Blankenham zijn er leningen beschikbaar zoals de Groene lening. Dit zijn interessante leningen waardoor huizeneigenaren heel voordelig een duurzaamheidslening kunnen nemen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Als dat het geval is kan iedereen de BTW op aankoop en installatie indienen als teruggave. Het BTW percentage is 21%. Ga je voor een set met 10 panelen (€5250), dan is het belastingvoordeel al €1102,5. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Kom je er niet uit? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt wordt teruggeleverd aan het net. In ruil ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Met een duur woord heet dit salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Als dat het geval is biedt de energieleverancier een lager tarief voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Dit noemen we de terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en komt vaak uit tussen de €0,06 en €0,11

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een royale 5% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Plusminus een half miljoen gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Prijzen
De totale kosten van zonnepanelen kan men berekenen met de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe voordeliger de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De actuele kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Blankenham zitten vaak tussen de €5000 en €5900 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Geschatte opbrengsten
Een set met 10 panelen mondt uit in grofweg 2920 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Energiedirect of Pure Energie staat dit al gauw gelijk aan €657 (tarief mei 2024). Via goedkope zonnepanelen in Blankenham kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het volgende overzicht check jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117107€3500 – €4350€390
2306013€5100 – €5825€675
3327015€5900 – €6125€875
4408017€6350 – €6800€880
5439020€6925 – €7125€990
6486021€7600 – €8100€1080

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het schikt naar een aantal voorwaarden: plek beschikbaar op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak met een goede constructie. Verder is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Gezien de zonnepanelencheck Blankenham lees jij of uw dak in aanmerking komt. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Blankenham is 2880 kWh. Hiervoor heb je nodig rond de 12 panelen van 315 wattpiek. Disclaimer: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 4 – 5 panelen genoeg, voor 1800 kWh moet je rekenen op 7, voor 3000 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3850 kWh laat je zo’n 16 panelen leggen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen verschilt niet veel. De gemiddelde klanten maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Tevens vinden we dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen zijn breed inzetbaar. De kosten zijn lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Moet ik een vergunning aanvragen in Blankenham?

Voor het leggen van panelen bovenop uw huis is een vergunning niet noodzakelijk. Uitzonderingen zijn beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. In algemene zin is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-blankenham

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Blankenham vergelijken? Door tips van onze adviseurs heb je zonder problemen een erkende specialist in de buurt. Verschillende specialisten hebben de beschikking over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Let niet alleen op de aanschafprijzen. Vraag ook om eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Spreken we over een particuliere of zakelijke vraag? Is het een huurwoning of koophuis? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Wat zijn je wensen?

  Beschrijf expliciet het huis. Het type woning (plat of schuin) en de geografische ligging van het dak zijn zaken die van belang zijn. Selecteer vervolgens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. Het installatiebedrijf levert jou dan ook professioneel zonnepanelen advies in Blankenham.

 4. Vul contactgegevens in

  Vul de overige contactgegevens in. Het gaat hier om achternaam, voornaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en niet te vergeten uw e-mail. Dan is het helder hoe we je het beste kunnen bereiken voor eventuele vragen. Aansluitend verstrekken zij de voorstellen (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  Na een paar dagen volgt er een transparante offerte van installateurs uit de regio. Kijk niet alleen naar de scherpste aanbieder, maar bekijk ook relevante keurmerken (bijvoorbeeld ISO certificaat, TÜV keurmerk, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en klantervaringen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Belangrijk: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er verschijnen nogal wat aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Met name clubhuizen die een stukje dak vol met zonnepanelen willen leggen. Het is voor iedereen toegankelijk, al vanaf €17,50 (maandelijks). Wat zijn mijn opties?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Steenwijkerland.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via initiatieven zoals Duurzaaminvesteren.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt afgetrokken van je energierekening. Zodra de contractperiode is verstreken (15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Zoals met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Blankenham op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Overijssel
Een dergelijk zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd met jouw energierekening. Let op: Het betreft enkel de kale stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Betreft het stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Stad-Steenwijk, Oldemarkt, Kalenberg, Kuinre, Blankenham, Scheerwolde, Vollenhove, Sint Jansklooster, Heetveld, Belt-Schutsloot, Wanneperveen, Dinxterveen, Giethoorn-Zuid, Giethoorn-Noord, Dwarsgracht, Blokzijl)? In dat geval kan je ook stroom-belastingen aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Energieleveranciers spreken vaak over postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie vormt (postcodes 8373).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!