Zonnepanelen Ossenzijl kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Ossenzijl? Zonnepanelen zijn duurzaam en besparen je geld. Gebruikmakend van de nieuwste zonnepanelen wek je zelfstandig duurzame stroom op. Mede door het financieel interessante plaatje, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de interessante salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Kan het ook op mijn huis? Hoe zit het met kosten en het rendement? Aan de hand van deze pagina ontdek jij waardevolle tips m.b.t. zonnepanelen kopen in Ossenzijl!

zonnepanelen installateur 8376
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8376
Netnummer0561 (+31561)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Ossenzijl mei 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is niet meer van kracht. Er zijn gemeenten met regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Via hun online portaal www.steenwijkerland.nl doorzoek je wat de regels zijn in de gemeente Steenwijkerland. Onduidelijke informatie? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dat kan je zo maar €700,00 opleveren. Ten derde onderscheiden we de bruikbare salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • In de gemeente Steenwijkerland is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Ossenzijl
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Ossenzijl kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee woningeigenaren tegen een speciaal rentetarief een lening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Dan mag je de BTW van de aankoop aanvragen als teruggave. Hierop zit 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5325), dan bedraagt dit al €1118,25. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Kom je er niet uit? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Hiervoor krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Dit basisprincipe heet salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Als dat het geval is biedt de energieleverancier een lager tarief voor de “teveel” terug geleverde stroom. Dit staat bekend als terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en varieert tussen de €0,03 en €0,095

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 5% rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aardbol, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Grofweg 500.000 woningeigenaren zijn in staat energie op te wekken.

Verkoopprijzen
De prijs van zonnepanelen wordt vastgesteld door het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe goedkoper het wordt. De reden daarvan is: omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Ossenzijl liggen tussen om en nabij de €4800 en €6800 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set bestaande uit 10 pv-panelen staat gelijk aan circa zo’n 2950 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Energiedirect of Pure Energie betaal je daarvoor ongeveer €663,75 (tarief mei 2024). Met goedkope zonnepanelen in Ossenzijl kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hierna ontdek je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118508€3700 – €4450€390
2282012€5225 – €5875€550
3353015€6025 – €6075€875
4381017€6300 – €6600€950
5456019€7000 – €7250€1030
6493023€7600 – €7875€1080

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het klopt met een aantal randvoorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is ideaal), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak. Eveneens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Wegens de zonnepanelencheck Ossenzijl tref jij of uw dak in aanmerking komt. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Ossenzijl is 2880 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig pakweg 12 panelen van 320 wattpiek. Disclaimer: dit zijn doorsnee statistieken. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je er ook minder te leggen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de toekomstige situatie. Voor 950 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen voldoende, voor 1900 kWh zijn dat er 8, voor 2900 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3850 kWh laat je zo’n 15 panelen leggen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst verschilt niet veel. De gemiddelde woningbezitters kiezen voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Evengoed bestaan er dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen vallen veel minder op. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Moet ik een vergunning aanvragen in Ossenzijl?

Puur voor PV-panelen op een woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Meestal is een vergunning noodzakelijk als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-ossenzijl

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Ossenzijl vergelijken? Door gebruik te maken van de uitleg die hierna komt vind jij zonder problemen een betrouwbare vakspecialist in je woonplaats. Veel aanbieders bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de tarieven. Kijk goed naar certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Spreken we over een particuliere of zakelijke vraag? Gaat het om een huis in eigen bezit (of huur)? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Opdracht omschrijven

  Specificeer het soort huis. Het type huis (schuin + plat) en de focus-richting van de woning zijn belangrijke onderdelen. Selecteer vervolgens de gewenste uitvoerdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De specialist geeft op die manier aantrekkelijk zonnepanelen advies in Ossenzijl.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Dit zijn naam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en als laatste het e-mailadres. Op basis daarvan weten wij hoe wij u kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Daaropvolgend verstrekken zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijk offertes

  Na 4-5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van installateurs uit de omgeving. Beperk je niet alleen tot de beste aanschafprijs, maar check ook certificaten en keurmerken (je kunt denken aan Recyclage, TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk) en recensies van andere consumenten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan is er een oplossing, want iedereen kan profiteren van zonne-energie. We onderscheiden meerdere rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld gymzalen die hun dak/grond willen vrijgeven voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, gemiddeld zo’n €17,50 (maandelijks). Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Steenwijkerland.
 • Je neemt een “zonnedeel” via bijvoorbeeld Greencrowd. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na de gekozen looptijd (15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Zoals met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Ossenzijl op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Overijssel
Een zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. “Jouw” zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Let op: de verrekening betreft puur de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Betreft dit een lokaal project (Stad-Steenwijk, Oldemarkt, Kalenberg, Kuinre, Blankenham, Scheerwolde, Vollenhove, Sint Jansklooster, Heetveld, Belt-Schutsloot, Wanneperveen, Dinxterveen, Giethoorn-Zuid, Giethoorn-Noord, Dwarsgracht, Blokzijl)? Wanneer het in die categorie valt kan je ook de belastingen op energie afhalen van jouw energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit staat bekend als postcoderoos-regeling). De regel is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie start (postcodes 8376).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!