Zonnepanelen Steenwijkerwold kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Steenwijkerwold? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en besparen je geld. Door middel van zonnepanelen op het dak wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Omwille van de hogere wattpiek per zonnepaneel, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en een aantrekkelijke salderingsregeling besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan het ook op mijn huis? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Geholpen door onze tool tref jij toepasbare adviezen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Steenwijkerwold!

zonnepanelen installateur 8341
 • Lagere maandlasten.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8341
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Steenwijkerwold mei 2024

De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Een aantal gemeenten hanteren wel regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Op de energie pagina’s van www.steenwijkerland.nl lees jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Steenwijkerland. Geen resultaten? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dat kan je zo maar €700,00 opleveren. Als laatste is er nog een aantrekkelijke salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • Binnen de gemeente Steenwijkerland kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Op basis van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Steenwijkerwold
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Steenwijkerwold zijn er leningen beschikbaar zoals de GreenLoans lening. Dit zijn interessante leningen waardoor huishoudens tegen een speciaal rentetarief een speciale lening kunnen aanvragen om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Dan kan men de aankoop BTW terugvragen. We spreken over een 21% BTW-tarief. Ga je voor een set met 10 panelen (€4900), dan bedraagt dit al €1029. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Wil je dit niet zelf doen? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je terugleveren aan het net. Voor deze elektriciteit krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. We noemen het ook wel salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? In dat geval biedt de energieleverancier een lager tarief voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Het gaat dan om de terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en varieert tussen de €0,045 en €0,10

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor het klimaat, tevens ook fiscaal erg interessant. Om en nabij 650.000 gezinnen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Verkoopprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe goedkoper je uit bent. Dat is het gevolg van het feit dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De verwachte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Steenwijkerwold variëren tussen de €4000 en €5900, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Verwachte opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen genereert zo’n 2780 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Delta en Pure Energie betaal je hiervoor wel €625,5 (kosten mei 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Steenwijkerwold bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de volgende paragraaf tref jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119808€3525 – €4200€420
2300013€5300 – €5900€625
3327015€6075 – €6125€750
4387018€6550 – €6675€900
5443020€7000 – €7300€1000
6510021€7475 – €8100€1050

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het in lijn is met een aantal randvoorwaarden: voldoende ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (het zuiden is ideaal), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een degelijke dakconstructie. Daarnaast is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Dankzij de zonnepanelencheck Steenwijkerwold check je de geschiktheid van je dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Steenwijkerwold is 2880 kWh. Hiervoor zijn benodigd grofweg 11 panelen van 325 wattpiek. Disclaimer: dit is slechts een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van panelen met meer Wattpiek heb je er waarschijnlijk minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 4 panelen afdoende, voor 1925 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2925 kWh zijn dat er 11, en voor 3975 kWh moet je rekenen op 18 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is ongeveer gelijk. Meer dan 50% van de investeerders maken een keuze voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Bovendien vinden we dunne-film PV-panelen. Dit soort zonnepanelen vallen veel minder op. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Heb ik een vergunning nodig in Steenwijkerwold?

Voor het laten leggen van zonnepanelen op uw dak hoef je geen vergunning aan te vragen. Uitzonderingen zijn monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Gewoonlijk is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-steenwijkerwold

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Steenwijkerwold vergelijken? Middels tips van onze adviseurs kies jij in korte tijd een goede vakspecialist in je postcodegebied. Veel monteurs bieden een kleine showroom waar je de producten in detail kunt zien. Er is meer dan alleen de installatiekosten. Vraag ook om certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke aanvraag? Is het uw eigen woning of een huurhuis? Wat is de stroomvraag? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Omschrijf het project

  Definieer zo specifiek mogelijk de woning. De huis-categorie (plat en/of schuin) en de focus-richting van het dak zijn daarin van belang. Selecteer tevens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. Het installatiebedrijf levert jou dan ook professioneel zonnepanelen advies in Steenwijkerwold.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Wat we willen weten zijn naam, telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Daardoor weten we hoe we je het beste kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Nadien versturen ze de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 5 dagen ontvang je een offerte op maat van deskundigen die actief zijn in de regio. Beperk je niet alleen tot de aanbieder met de laagste prijs, maar houd ook rekening met eventuele keurmerken (bijvoorbeeld Recyclage, RoHS certificaat, VDE keurmerk, CE-keurmerk) en beoordelingen van anderen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of is het gewoon te duur? Belangrijk: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We zien nogal wat rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn gymzalen die hun dak vol met zonnepanelen willen leggen. Iedereen kan meedoen, vanaf plusminus €17,50 per maand. Hoe werkt dit?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Steenwijkerland.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via portalen zoals ZonnepanelenDelen. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Zodra de contractperiode is verstreken (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Je kunt denken aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Steenwijkerwold op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Overijssel
Een zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het is ook goed voor de portemonnee. “Jouw” zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Disclaimer: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Spreken we over een lokaal project (Stad-Steenwijk, Oldemarkt, Kalenberg, Kuinre, Blankenham, Scheerwolde, Vollenhove, Sint Jansklooster, Heetveld, Belt-Schutsloot, Wanneperveen, Dinxterveen, Giethoorn-Zuid, Giethoorn-Noord, Dwarsgracht, Blokzijl)? In dat geval kan je ook de belastingen op energie aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een speciale coöperatie begint (postcodes 8341).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!