Zonnepanelen Blokzijl kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Blokzijl? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en hebben een prima rendement. Op basis van zonnepanelen op je woning wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Als gevolg van het financieel interessante plaatje, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en een aantrekkelijke salderingsregeling worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan dat ook voor mijn huis? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Op basis van de zonnepanelen-vergelijker vind je toepasbare toelichtingen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Blokzijl!

zonnepanelen installateur 8356
 • Lagere maandlasten.
 • Duurzame investering.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8356
Netnummer0527 (+31527)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Blokzijl mei 2024

De landelijke subsidieregeling is in 2013 volledig afgeschaft. Er zijn gemeenten met een geldpotje voor duurzame investeringen. Via hun online portaal www.steenwijkerland.nl vind je wat er precies mogelijk is in de gemeente Steenwijkerland. Is er niets over te lezen? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit levert al snel honderden euro’s op. Voorts onderscheiden we de handige salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • In de gemeente Steenwijkerland zijn er verschillende mogelijkheden.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Blokzijl
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Blokzijl zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee consumenten tegen een aantrekkelijke rente een lening kunnen nemen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Op dat moment mag jij de betaalde BTW van de bestelling terugkrijgen. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Neem je een complete set met 10 panelen (€5125), dan pak je al €1076,25. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Heb je hier geen tijd voor? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, lever je terug aan het energienet. Daarvoor ontvang jedezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? In dat geval zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de “teveel” terug geleverde stroom. Het gaat dan om een terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en fluctueert tussen de €0,05 en €0,10

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement is in lijn met een royale 5% spaarrekening. Niet alleen goed voor onze planeet, tevens ook fiscaal erg interessant. Om en nabij 650.000 investeerders wekken zo zelf stroom op.

Aanschafprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie hangt af van het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe lager de investering. Dit is het effect van de situatie dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geraamde kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Blokzijl liggen tussen de €4100 en €6400 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Geschatte opbrengsten
Een set met 10 panelen wekt op pak ‘m beet 2870 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Engie of Vandebron betaal je daarvoor ongeveer €645,75 (prijspeil mei 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Blokzijl bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de volgende paragraaf tref je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120306€3550 – €4450€420
2292012€5200 – €5875€500
3347014€6050 – €6275€725
4398016€6500 – €6725€880
5439020€7025 – €7275€990
6507021€7525 – €7875€1100

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het schikt naar een aantal condities: een schuin/plat dak met genoeg plek, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is het efficiëntst), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat sterk genoeg is. Tevens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Wegens de zonnepanelencheck Blokzijl vind je of je dak geschikt is voor montage. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Blokzijl is 2880 kWh. Je hebt dus nodig om en nabij 12 zonnepanelen van 295 wattpiek. Belangrijk: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Let ook op de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 950 kWh zijn 4 zonnepanelen genoeg, voor 2000 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2825 kWh zijn dat er 11, en voor 3800 kWh zijn dat 15 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst verschilt niet veel. Meer dan de helft van de bewoners verkiezen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Evengoed bestaan er dunne-film PV-panelen. Deze zonnepanelen liggen mooi onopvallend op het dak. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het vermogen is ook wat minder.

Heb ik een vergunning nodig in Blokzijl?

Voor het laten leggen van PV-panelen op uw woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Normaliter is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-blokzijl

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Erkende zonnepanelen bedrijven in Blokzijl vergelijken? Op basis van de uitleg die hierna komt vergelijk jij vandaag nog een betrouwbare expert in je postcoderoos. Diverse monteurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je e.e.a. kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de prijs. Kijk goed naar certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je ontvangt alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Praten we over een zakelijke of particuliere vraag? Hebben we het over een aangekochte woning of huur je? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Opdrachtomschrijving

  Specificeer de eigenschappen van de woning. Het soort woning (plat & schuin) en de ligging van het huis zijn hierin van enorm belang. Kies ook een installatiedatum die uitkomt. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De specialist geeft op die manier professioneel zonnepanelen advies in Blokzijl.

 4. Voorkeur voor contact

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Van belang zijn je voor- en achternaam, telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Op die manier is het voor ons duidelijk hoe wij u kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Daaropvolgend ontvang je de offerte op maat.

 5. Offertes vergelijken

  In een week volgt er een transparante offerte van vakmannen uit de omgeving. Let niet alleen op het interessantste kostenplaatje, maar vraag ook om certificering (zoals IEC keurmerk, ISO certificaat, TÜV keurmerk, Recyclage) en recensies van andere consumenten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of is de investering nu te groot? Goed nieuws, ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We onderscheiden verschillende prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan bedrijven die een stukje dak vol met zonnepanelen willen leggen. De investering hoeft niet groot te zijn, al vanaf +/- €15,00 (maandelijks). Wat zijn de mogelijkheden?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Steenwijkerland.
 • Je participeert in een zonnedeel via platforms als Duurzaaminvesteren.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verrekend met de energienota. Na afloop van de overeengekomen periode (15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Je kunt denken aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Blokzijl op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Overijssel
Een dergelijk zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Vergeet niet: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Betreft het een lokaal project (Stad-Steenwijk, Oldemarkt, Kalenberg, Kuinre, Blankenham, Scheerwolde, Vollenhove, Sint Jansklooster, Heetveld, Belt-Schutsloot, Wanneperveen, Dinxterveen, Giethoorn-Zuid, Giethoorn-Noord, Dwarsgracht, Blokzijl)? Dan kan je ook de belastingen op energie aftrekken van je energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Waarschijnlijk ken je dit als postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie gaat vormen (postcodes 8356).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!