Zonnepanelen Kampen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Kampen? Zonnepanelen zijn duurzaam en financieel interessant. D.m.v. zonnepanelen op jouw woning wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Mede door dalende prijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de saldering / teruglevering (vergoeding) besluiten meer en meer mensen te investeren. Is mijn dak geschikt? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Met onze vergelijker doorzoek je samengestelde gegevens over zonnepanelen kopen in Kampen!

zonnepanelen installateur 8261
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Zet het milieu op 1.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieOverijssel
GemeenteKampen
Postcode8261
Netnummer038 (+3138)
Gasverbruik M31330 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Kampen juni 2024

De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Regelmatig hebben gemeenten regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Door te surfen naar www.kampen.nl doorzoek jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Kampen. Geen resultaten? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Overigens mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit kan oplopen tot wel €800,00. Ten derde onderscheiden we de prima salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • In de gemeente Kampen zijn er een aantal opties.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Met behulp van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Kampen
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Kampen zijn er verschillende leningen zoals de SVn Duurzaamheidslening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor gezinnen erg goedkoop een duurzaamheidslening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Wanneer je in die categorie valt kan men de BTW op aankoop en installatie aanvragen als teruggave. Hierop zit 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€4650), dan profiteer je al van een korting van €976,5. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Kom je er niet uit? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor deze elektriciteit ontvang je de gehanteerde stroomprijs. Dit heet ook wel salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? In die situatie betaald de leverancier minder voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en vinden we terug tussen de €0,035 en €0,10

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 5% rente. De win is er niet alleen voor het klimaat, echter ook op financieel vlak. Circa 750.000 gezinnen hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafprijzen
De totale kosten van zonnepanelen is gebaseerd op de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te betaalbaarder het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten van een aanbieding met 10 panelen in Kampen schommelen tussen de €4100 en €5500 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Geschatte opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen resulteert in ongeveer 2910 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Eneco en/of Oxxio betaal je daarvoor zo’n €654,75 (kosten juni 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Kampen kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hieronder tref jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117407€3700 – €4475€400
2284013€5275 – €5825€625
3351015€5975 – €6025€875
4392016€6300 – €6600€940
5447020€6975 – €7200€970
6496023€7450 – €8025€1060

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het schikt naar een aantal regels: voldoende ruimte op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat de panelen kan dragen. Eveneens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Mede door de zonnepanelencheck Kampen vind je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Kampen bedraagt 2780 kWh. Dit kan je zelf opwekken met grofweg 12 panelen van 290 wattpiek. Belangrijk: dit is slechts een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 925 kWh zijn 4 pv-panelen afdoende, voor 1925 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2800 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3825 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is vrijwel hetzelfde. Veel huizenbezitters kiezen voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Evenzeer onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen zijn breed inzetbaar. De kosten zijn lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Moet ik een vergunning aanvragen in Kampen?

Voor het leggen van zonnepanelen op een woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Dit is wel het geval bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. In de regel is ook een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-kampen

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Kampen vergelijken? Door het advies hieronder vergelijk je in enkele stappen een goede installateur in jouw omgeving. Verschillende monteurs bieden een kleine showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Maak niet alleen een keuze op basis van de installatiekosten. Check ook op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Gaat het om een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Hebben we het over een huurwoning of koophuis? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Opdracht omschrijven

  Detailleer de eigenschappen van de woning. De woning-categorie (schuin + plat) en de focus-richting van het dak zijn cruciaal. Kies daarna een installatiedatum die uitkomt. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De vakman geeft jou dan relevant zonnepanelen advies in Kampen.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Dit zijn jouw voornaam en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en uw huidige mailadres. Op basis daarvan is het duidelijk hoe wij u kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Bij de laatste stap verzenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen 3-4 dagen krijg je persoonlijke offertes van installateurs uit de omgeving. Kijk verder dan de goedkoopste prijzen, maar houd ook rekening met certificering (zoals bijv. RoHS certificaat, Recyclage, TÜV keurmerk, ISO certificaat) en reviews van klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Beschik je over een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of kan je het nu niet betalen? Maar let op: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We onderscheiden meerdere bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere stadions die grond of een dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, al vanaf +/- €15,00 per 4 weken. Hoe werkt dit?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Kampen.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via onder andere Greencrowd.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na het verstrijken van de periode (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Je kunt denken aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Kampen op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Overijssel
Zo’n zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar ook financieel is het interessant. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Disclaimer: Het betreft enkel de kale stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Betreft het een lokaal project (Kampen, IJsselmuiden, Zalk, Wilsum, Grafhorst, Kamperveen, ‘s-Heerenhoek, Verspreide huizen)? Op dat moment mag men ook belastingen op stroom afhalen van jouw energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je samen met anderen een coöperatie start (postcodes 8260, 8261, 8262, 8263, 8264, 8265, 8266, 8267, 8278).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente