Zonnepanelen Scheerwolde kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Scheerwolde? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en je kunt er geld mee verdienen. Met een zonnepanelen-installatie wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Wegens de lagere prijs van de panelen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en een aantrekkelijke salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Heeft ons huis een geschikt dak? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Op basis van zonnepanelenrevolutie.nl check je uitgebreide raadgeving m.b.t. zonnepanelen kopen in Scheerwolde!

zonnepanelen installateur 8371
 • Lagere maandlasten.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Los van de energieleverancier.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8371
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Scheerwolde mei 2024

De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2013. Er zijn gemeenten met duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Middels de energie info op www.steenwijkerland.nl lees je wat er precies mogelijk is in de gemeente Steenwijkerland. Kan je hier niets over vinden? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dat kan je zo maar €700,00 opleveren. Ook bestaat er een interessante salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Steenwijkerland zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Door middel van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Scheerwolde
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Scheerwolde kan je onder andere een beroep doen op de Groene lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor consumenten zonder hoge lasten een krediet kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Als dat het geval is kan iedereen de aankoop BTW terugkrijgen. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€5225), dan pak je al €1097,25. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Loop je ergens tegenaan? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor dit stukje elektriciteit krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Als dat het geval is ontvang je een lagere vergoedingvoor dit overschot. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en fluctueert tussen de €0,055 en €0,105

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 6 procent spaarrente. Niet alleen goed voor onze planeet, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Plusminus 750.000 huishoudens zijn in staat energie op te wekken.

Verkoopprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen is gebaseerd op het model, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe voordeliger het is. Dat is het gevolg van het feit dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Scheerwolde liggen tussen de €4500 en €6000 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en rendement
Een set bestaande uit 10 pv-panelen draait uit op plusminus 2910 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Engie en Vandebron betaal je daarvoor zo’n €654,75 (prijs mei 2024). Door goedkope zonnepanelen in Scheerwolde kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hierna ontdek je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119506€3500 – €4375€380
2296012€5150 – €5775€500
3348014€5950 – €6100€775
4418018€6400 – €6675€910
5465020€7000 – €7125€990
6505022€7400 – €8125€1050

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het schikt naar een aantal eisen: voldoende plek beschikbaar, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is het efficiëntst), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak met een goede constructie. Mede is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Mede door de zonnepanelencheck Scheerwolde vind jij of uw dak in aanmerking komt. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Scheerwolde bedraagt 2880 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig ongeveer 12 panelen van 285 wattpiek. Toelichting: dit zijn doorsnee statistieken. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met meer Wattpiek heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Houd ook rekening met het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 4 panelen geschikt, voor 1800 kWh zijn dat er 7, voor 2850 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3925 kWh kan je uit de voeten met 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is zo goed als gelijk. De meeste klanten verkiezen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er zijn zelfs all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Evengoed onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen zijn zeer flexibel. De prijs ligt lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning noodzakelijk in Scheerwolde?

Voor de installatie van PV-panelen op het huis is een vergunning niet noodzakelijk. Doorgaans gelden er andere regels voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Meestal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-scheerwolde

Een zonnepanelen-installateur vinden

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Scheerwolde vergelijken? Door gebruik te maken van het advies hieronder vind je zonder problemen een betrouwbare vakman in je postcodegebied. De meeste adviseurs beschikken over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk verder dan de prijs. Bekijk ook certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zo ontvang je enkel offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Is het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Betreft het een huis in eigen bezit (of huur)? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Definieer duidelijk de woning. De dak-categorie (schuin + plat) en de geografische ligging van het dak zijn voor de monteur interessant. Kies ook een globale planning voor de installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De vakman geeft op die manier betrouwbaar zonnepanelen advies in Scheerwolde.

 4. Voorkeur voor contact

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Van belang zijn jouw voornaam en achternaam, het 06-nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Hierdoor is het voor ons duidelijk hoe we je het beste kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Daaropvolgend verzenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 3-4 dagen volgen er offertes van experts die goed staan aangeschreven. Kijk niet alleen naar de scherpste aanbieder, maar wees scherp op eventuele keurmerken (zoals RoHS certificaat, Recyclage, IEC keurmerk, VDE keurmerk) en reviews van klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Zit je in een huurhuis, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Maar let op: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We kennen allerlei prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Met name organisaties die een stuk van het dak over hebben voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf zo’n €40,00 (maandelijks). Hoe doe ik mee?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Steenwijkerland.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via concepten als www.greencrowd.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na het verstrijken van de periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Denk aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Scheerwolde op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Overijssel
Een dergelijk zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het levert ook geld op. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Goed om te weten: dit is uitsluitend de stroomprijs, en niet de energiebelasting. Is dit een lokaal zonne-energie project (Stad-Steenwijk, Oldemarkt, Kalenberg, Kuinre, Blankenham, Scheerwolde, Vollenhove, Sint Jansklooster, Heetveld, Belt-Schutsloot, Wanneperveen, Dinxterveen, Giethoorn-Zuid, Giethoorn-Noord, Dwarsgracht, Blokzijl)? In dat geval kan jij ook de energiebelasting aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je samen met anderen een speciale coöperatie begint (postcodes 8371).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!