Zonnepanelen Dronten kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Dronten? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en fiscaal aantrekkelijk. Met behulp van de investering in zonnepanelen wek je in eigen beheer groene stroom op. Als gevolg van de lagere prijs van de panelen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de toe te passen salderingsregeling is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Met deze website lees je samengestelde toelichtingen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Dronten!

zonnepanelen installateur 8251
 • Lagere energielasten.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Lange levensduur.

ProvincieFlevoland
GemeenteDronten
Postcode8251
Netnummer0321 (+31321)
Gasverbruik M31330 M3
Stroomverbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Dronten juli 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is er helaas niet meer. Verscheidene gemeentes werken met subsidieregelingen en speciale groene leningen. Via de site www.dronten.nl bekijk je de spelregels in de gemeente Dronten. Is er niets over te lezen? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Bovendien onderscheiden we de interessante salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • In de gemeente Dronten kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Middels de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Dronten
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Dronten zijn er verschillende leningen zoals de Groene lening. Dit zijn speciale leningen waarmee huizeneigenaren verrassend voordelig een speciale lening kunnen aanvragen om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Op dat moment mag men de betaalde BTW van de bestelling terugvorderen. We spreken over een 21% BTW-tarief. Neem je een complete set met 10 panelen (€4975), dan is het belastingvoordeel al €1044,75. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of lever je terug aan het energienet. Daarvoor krijg jedezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Als dit aan de orde is zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. In de volksmond: terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en zit vaak tussen de €0,055 en €0,085

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 4 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed voor het milieu, daarnaast ook op het gebied van financiën. Grofweg 600.000 woningeigenaren hebben de beschikking over zelfstroom.

Verkoopprijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt bepaald door het model, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe voordeliger de investering. Dit is een efficiency-effect omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De actuele kosten van een aanbieding met 10 panelen in Dronten variëren tussen de €4700 en €6100, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en rendement
Een set van 10 zonnepanelen in staat gelijk aan circa zo’n 2850 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Essent en Vandebron betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €641,25 (prijs juli 2024). Door goedkope zonnepanelen in Dronten kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hierna lees jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119706€3450 – €4325€430
2271011€5250 – €5750€575
3326014€5925 – €6225€850
4403017€6425 – €6675€920
5457019€7100 – €7300€1030
6485022€7475 – €7875€1110

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het schikt naar een aantal condities: genoeg ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (zuiden is aan te raden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak. Verder is een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Door o.a. de zonnepanelencheck Dronten zie je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Dronten bedraagt 3000 kWh. Dit kan je zelf opwekken met pakweg 10 pv-panelen van 320 wattpiek. Aanbeveling: we spreken hier over een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je er ook minder te leggen. Houd ook rekening met het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 925 kWh zijn 5 zonnepanelen gewenst, voor 1800 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2825 kWh gaat het om 11, en voor 3875 kWh moet je uitgaan van 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is zo goed als gelijk. Meer dan 50% van de huizenbezitters kiezen voor zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er is ook een all-black variant. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Eveneens kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Deze zonnepanelen zijn zeer flexibel. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning verplicht in Dronten?

Voor het laten leggen van PV-panelen op uw dak is een vergunning overbodig. Dit is wel het geval bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Veelal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-dronten

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Dronten vergelijken? Aan de hand van tips van onze adviseurs vind je in korte tijd een uitmuntende monteur in jouw streek. Veel installateurs hebben een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Maak niet alleen een keuze op basis van de tarieven. Wees scherp op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Praten we over een huurwoning of koophuis? Wat is de stroomvraag? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Verduidelijk expliciet het huis. Het soort dak (schuin & plat) en de focus-richting van het huis zijn essentieel. Maak vervolgens een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De expert geeft dan uitstekend zonnepanelen advies in Dronten.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Dit zijn gegevens als: voorletter + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en uw huidige mailadres. Op basis daarvan weten wij hoe we je het beste kunnen bereiken voor eventuele vragen. Nadien verzenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijk offertes

  Na uiterlijk een week ontvang je een offerte op maat van installateurs die werkzaam zijn in de buurt. Focus niet uitsluitend op de laagste prijs, maar kijk goed naar certificering (bijv. CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, TÜV keurmerk) en verhalen van andere klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit hoeft geen probleem te zijn: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We onderscheiden vele bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Met name organisaties die een stuk van het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Het is voor iedereen toegankelijk, vanaf plusminus €25,00 per 4 weken. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Dronten.
 • Je participeert in een zonnedeel via portalen zoals www.greencrowd.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Zodra de contractperiode is verstreken (meestal 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Bijv. samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Dronten op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Flevoland
Een zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het bespaart je ook geld. De energie die jouw delen opwekken wordt verrekend met de energienota. Goed om te weten: Het betreft enkel de kale stroomprijs, en niet de energiebelasting. Gaat het om een lokaal project (Dronten west, Dronten Noord, Dronten Midden, Dronten Zuid, Buitengebied Dronten, Biddinghuizen, Swifterbant)? Wat dat betreft mag men ook belastingen op stroom aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (In de volksmond: postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie start (postcodes 8250, 8251, 8252, 8253, 8254).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente