Zonnepanelen Witte Paarden kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Witte Paarden? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en besparen je geld. Met behulp van zonnepanelen op het dak kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Gezien de dalende prijzen van de panelen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en een aantrekkelijke salderingsregeling worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is het iets voor mijn woning? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Gebruikmakend van zonnepanelenrevolutie.nl doorzoek jij veelzijdige toelichtingen over zonnepanelen kopen in Witte Paarden!

zonnepanelen installateur 8335
 • Makkelijk geld besparen.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Salderingsregelingen.

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8335
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Witte Paarden mei 2024

De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Een aantal gemeenten hanteren wel subsidieregelingen en speciale groene leningen. Via hun online portaal www.steenwijkerland.nl check je hoe het ervoor staat in de gemeente Steenwijkerland. Kan je hier niets over vinden? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dat kan je zo maar €700,00 opleveren. Tevens onderscheiden we de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • Binnen de gemeente Steenwijkerland kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Middels de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Witte Paarden
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Witte Paarden bestaan er mogelijkheden zoals de Duurzaamheidslening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee woningeigenaren erg goedkoop een lening kunnen aanvragen voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Op dat moment mag men de BTW van de aankoop indienen voor teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€4775), dan bedraagt dit al €1002,75. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Vind je dit ingewikkeld? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt wordt teruggeleverd aan het net. Ter compensatie krijg je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Dit basisprincipe heet salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Als dit aan de orde is verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Het gaat dan om de terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en vinden we terug tussen de €0,055 en €0,105

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement komt overeen met een royale 5% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor het milieu, maar ook op een lagere energierekening. Al ruim 750.000 huishoudens zijn in staat energie op te wekken.

Kosten
De totale kosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het type/merk, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te goedkoper het wordt. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Witte Paarden schommelen tussen de €4400 en €5700, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten en rendement
Een pakket met 10 panelen draait uit op grofweg 2730 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Essent en Pure Energie betaal je al snel €614,25 (tarieven mei 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Witte Paarden bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de volgende paragraaf bekijk je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119208€3475 – €4300€420
2272013€5000 – €5900€550
3327016€6000 – €6250€725
4404016€6550 – €6825€930
5430019€7075 – €7125€1000
6506021€7475 – €7875€1050

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het schikt naar een aantal richtlijnen: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een dakpostie tussen oost en west (hoogste opbrengst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Ook is een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Met hulp van de zonnepanelencheck Witte Paarden ontdek je of je dak geschikt is voor montage. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Witte Paarden is 2880 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig zo’n 10 panelen van 300 wattpiek. Disclaimer: dit is slechts een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je er ook minder te leggen. Kijk ook goed naar verbruik in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 5 zonnepanelen genoeg, voor 2000 kWh zijn dat er circa 8, voor 2850 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3925 kWh wordt vaak gekozen voor 15 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is gelijkwaardig. Bijna alle mensen installeren zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Verder vind je dunne-film panelen. Deze zonnepanelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De investering is laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Moet ik een vergunning aanvragen in Witte Paarden?

Voor de installatie van zonnepanelen op uw dak geldt er geen vergunningplicht. Helaas is dat anders bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. In algemene zin is ook een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-witte-paarden

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Witte Paarden vergelijken? Middels tips van onze adviseurs zoek jij vandaag nog een erkende aanbieder in de buurt. Verscheidene aanbieders hebben een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de aanschafprijzen. Check ook certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je krijgt op die manier alleen offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Praten we over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Spreken we over een aangekochte woning of huur je? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Beschrijf de opdracht

  Schets zo specifiek mogelijk het huis. Het soort huis (plat + schuin) en de ligging van de woning zijn goede voorbeelden. Kies ook de gewenste uitvoerdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. Het installatiebedrijf geeft dan professioneel zonnepanelen advies in Witte Paarden.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Dit zijn gegevens als: achternaam, voornaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en uw huidige mailadres. Daardoor is het helder op welke manier je contact wilt onderhouden wanneer er aanvullende info nodig is. Als laatste krijgt u natuurlijk de offerte op maat.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 7 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van deskundigen die werkzaam zijn in de buurt. Kijk niet alleen naar de goedkoopste prijzen, maar let ook op relevante keurmerken (voorbeelden zijn RoHS certificaat, IEC keurmerk, CE-keurmerk, TÜV keurmerk) en beoordelingen van anderen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Huur jij een huis en is het dak te klein voor panelen, of heb je geen financiële ruimte? Dan is er een oplossing, want ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We zien vele rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan gymzalen die een stukje dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, beginnend bij €25,00 per 4 weken. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Steenwijkerland.
 • Je neemt een “zonnedeel” via initiatieven zoals www.duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Wanneer het contract eindigd (15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Je kunt denken aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Witte Paarden op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Overijssel
Zo’n zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verrekend met de energienota. Goed om te weten: het gaat alleen om de prijs van stroom, en dus niet de belasting op stroom. Betreft dit een lokaal zonne-energie project (Stad-Steenwijk, Oldemarkt, Kalenberg, Kuinre, Blankenham, Scheerwolde, Vollenhove, Sint Jansklooster, Heetveld, Belt-Schutsloot, Wanneperveen, Dinxterveen, Giethoorn-Zuid, Giethoorn-Noord, Dwarsgracht, Blokzijl)? In die situatie mag men ook belastingen op stroom afhalen van jouw energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). De conditie is dat men met verschillende buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 8335).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!