Zonnepanelen Baars kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Baars? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en winstgevend. Door gebruik te maken van zonnepanelen op jouw woning wek je je eigen zonne-energie op. Omwille van de aantrekkelijke paneel prijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en salderingsregeling (teruglevering) zijn zonnepanelen enorm populair. Kan het ook op mijn huis? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Aan de hand van deze pagina tref jij uitgebreide info met betrekking tot zonnepanelen kopen in Baars!

zonnepanelen installateur 8336
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8336
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Baars mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie is er helaas niet meer. Een aantal gemeenten hanteren wel subsidieregelingen en speciale groene leningen. Door gebruik te maken van www.steenwijkerland.nl lees je hoe het ervoor staat in de gemeente Steenwijkerland. Kan je hier niets over vinden? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Ten derde mag je ook gebruik maken van de prima salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • Binnen de gemeente Steenwijkerland zijn er een aantal opties.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Middels de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Baars
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Baars kan je aan de slag met o.a. de Groene lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor gezinnen met een interessante rente een krediet kunnen nemen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Als dat het geval is kan men de betaalde BTW van de aankoop aanvragen als teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€4800), dan loopt dit al op tot €1008. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Vind je dit ingewikkeld? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Hiervoor ontvang je de gehanteerde stroomprijs. Dit heet ook wel salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Als dat het geval is is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en ligt tussen de €0,06 en €0,085

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is in lijn met een royale 5% spaarrekening. De win is er niet alleen voor de aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Circa 750.000 consumenten hebben de beschikking over zelfstroom.

Prijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt vastgesteld door het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te voordeliger de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geraamde kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Baars zitten vaak tussen de €4700 en €6200 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen wekt op pakweg 2740 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Greenchoice en/of NLE staat dit al gauw gelijk aan €616,5 (prijs mei 2024). Via goedkope zonnepanelen in Baars kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hieronder doorzoek je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120807€3700 – €4500€390
2295011€5075 – €5875€575
3323016€5950 – €6150€825
4398018€6350 – €6600€920
5430019€7075 – €7300€960
6510023€7525 – €7850€1040

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn dak geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het conformeert aan een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gelegen tussen het westen en oosten (liefst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een goede dakconstructie. Overigens is ligging onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Mede door de zonnepanelencheck Baars tref jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Baars is 2880 kWh. Dit staat voor grofweg 11 panelen van 300 wattpiek. Concreet: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met meer Wattpiek heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 800 kWh zijn 4 panelen toereikend, voor 1825 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2850 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3925 kWh laat je zo’n 18 panelen leggen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is vrijwel hetzelfde. Veel bewoners verkiezen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Ook kan men gaan voor dunne-film panelen. Dit soort zonnepanelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De kosten liggen relatief laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Heb ik een vergunning nodig in Baars?

Voor de installatie van PV-panelen op uw dak is geen vergunning nodig. Dit is wel het geval bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Meestal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-baars

Installateur zonnepanelen zoeken

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Baars vergelijken? Op basis van de adviezen van onze specialisten heb jij in korte tijd een erkende vakspecialist in je postcodegebied. Veel adviseurs beschikken over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de installatiekosten. Bekijk ook kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het uitgangspunt een particuliere of zakelijke aanvraag? Hebben we het over een woning in privé-bezit? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Project beschrijven

  Beschrijf de karakteristieken van het huis. De huis-categorie (schuin + plat) en de oriëntatie van het huis zijn relevant. Selecteer daarna een ideale leverdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De vakman geeft dan uitstekend zonnepanelen advies in Baars.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Het gaat hier om naam, tel. nr. en niet te vergeten uw e-mail. Hierdoor komen we erachter hoe we contact kunnen leggen in het geval er extra info nodig is. Daaropvolgend ontvangt u ook de offerte op maat.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat van installatiebedrijven uit de omgeving. Focus niet uitsluitend op de laagste offerte, maar kijk goed naar eventuele keurmerken (zoals bijv. CE-keurmerk, TÜV keurmerk, IEC keurmerk, RoHS certificaat) en referenties. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of kan je het nu niet betalen? Dan is er een oplossing, want je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We onderscheiden verschillende aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Met name organisaties die het dak willen voorzien van zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, beginnend bij €35,00 (maandelijks). Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Steenwijkerland.
 • Je participeert in een zonnedeel via concepten als Greencrowd.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Zodra de contractperiode is verstreken (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Zoals met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Baars op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Overijssel
Een speciaal zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het bespaart je ook geld. Jouw stukje zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Vergeet niet: dit is uitsluitend de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Gaat het om een project in je eigen buurt (Stad-Steenwijk, Oldemarkt, Kalenberg, Kuinre, Blankenham, Scheerwolde, Vollenhove, Sint Jansklooster, Heetveld, Belt-Schutsloot, Wanneperveen, Dinxterveen, Giethoorn-Zuid, Giethoorn-Noord, Dwarsgracht, Blokzijl)? In die situatie kan je ook de belastingen op energie verminderen met de jaarlijkse energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Waarschijnlijk ken je dit als postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 8336).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!