Zonnepanelen Kalenberg kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Kalenberg? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en fiscaal aantrekkelijk. Op basis van de zonnepanelen van tegenwoordig wek je zelf schone energie op. Door de dalende verkoopprijzen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de toepasbare salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is het iets voor mijn woning? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Aan de hand van deze website lees jij actuele aanbevelingen die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Kalenberg!

zonnepanelen installateur 8377
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Verantwoorde investering.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8377
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Kalenberg mei 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is niet meer van kracht. Er zijn gemeenten met regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Bij het energieloket op www.steenwijkerland.nl vind jij wat de regels zijn in de gemeente Steenwijkerland. Kom je er niet uit? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit scheelt je zo €900,00. Bovendien bestaat er een bruikbare salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • Binnen de gemeente Steenwijkerland kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Kalenberg
Direct zonnepanelen bestellen? In Kalenberg bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huizeneigenaren verrassend voordelig een lening kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Wanneer je in die categorie valt mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling terugkrijgen. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5350), dan bedraagt dit al €1123,5. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Vind je dit ingewikkeld? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Met een duur woord heet dit salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor deze extra zonnestroom. Dit noemen we de terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en vinden we terug tussen de €0,04 en €0,105

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement kan je vergelijken met een royale 4% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Ongeveer 600.000 huishoudens hebben panelen laten installeren.

Verkoopprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen kan men berekenen met de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te betaalbaarder het wordt. Dit komt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geschatte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Kalenberg komen doorgaans uit tussen de €5100 en €6700, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een bestelling met bijv. 10 panelen wekt op plusminus 2960 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Eneco en/of Powerpeers betaal je daarvoor ongeveer €666 (prijs mei 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Kalenberg is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de tabel ontdek je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120606€3450 – €4200€400
2280012€5000 – €5750€650
3324016€6075 – €6200€800
4420018€6300 – €6700€900
5441019€7100 – €7275€970
6490022€7550 – €7850€1040

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het klopt met een aantal voorwaarden: genoeg ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (zuiden is aan te raden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak. Evenzeer is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Mede door de zonnepanelencheck Kalenberg achterhaal je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Kalenberg is 2880 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig circa 12 zonnepanelen van 325 wattpiek. Let op: dit is slechts een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je er ook minder te leggen. Let ook op de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 4 pv-panelen geschikt, voor 1950 kWh zijn dat er circa 8, voor 2825 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3800 kWh zijn dat circa 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen verschilt niet veel. De meeste huizenbezitters geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Daarnaast kan men gaan voor dunne-film panelen. Deze panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning verplicht in Kalenberg?

Tijdens de montage van panelen op het huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Normaal is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-kalenberg

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Kalenberg vergelijken? Door gebruik te maken van onze stappenplan tref je in korte tijd een betrouwbare leverancier in je woonplaats. Sommige leveranciers beschikken over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de kosten. Bekijk ook keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Is het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Gaat het om een huurhuis of koopwoning? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Project beschrijven

  Verduidelijk duidelijk de woning. Het genre huis (plat + schuin) en de ligging van de woning zijn goede voorbeelden. Selecteer tevens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vul gerust het opmerkingenveld in. De adviseur geeft jou dan geschikt zonnepanelen advies in Kalenberg.

 4. Vul contactgegevens in

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Wat we willen weten zijn uw voornaam + achternaam, het 06-nummer, en het emailadres. Op basis daarvan is het duidelijk hoe we je het beste kunnen bereiken voor eventuele vragen. Aansluitend zenden zij de offerte op maat.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes van experts uit uw regio. Kijk niet alleen naar de beste aanschafprijs, maar vraag ook om de benodigde certificaten (bijv. ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, IEC keurmerk) en vraag naar recente projecten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Heb jij een huurwoning, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of is de investering nu te groot? Dit is geen issues meer: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We kennen nogal wat prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan bedrijven die een stukje dak willen voorzien van zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf ongeveer €22,50 per 4 weken. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Steenwijkerland.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel bij bedrijven als Duurzaaminvesteren.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na de gekozen periode (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Bijvoorbeeld met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Kalenberg op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Overijssel
Een speciaal zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. “Jouw” zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Disclaimer: het gaat alleen om de prijs van stroom, het is exclusief de belasting op stroom. Spreken we over een project in je eigen buurt (Stad-Steenwijk, Oldemarkt, Kalenberg, Kuinre, Blankenham, Scheerwolde, Vollenhove, Sint Jansklooster, Heetveld, Belt-Schutsloot, Wanneperveen, Dinxterveen, Giethoorn-Zuid, Giethoorn-Noord, Dwarsgracht, Blokzijl)? Wanneer het in die categorie valt mag je ook de belasting op stroom afhalen van jouw energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je met buurt/wijkgenoten een energiecoöperatie opricht (postcodes 8377).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!