Zonnepanelen Kuinre kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Kuinre? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en een goede investering. Gebruikmakend van innovatieve zonnepanelen wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Dankzij het financieel interessante plaatje, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en salderingsregeling (teruglevering) besluiten meer en meer mensen te investeren. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat is het rendement na 10 jaar? Dankzij onze website vind jij omvangrijke informatie die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Kuinre!

zonnepanelen installateur 8374
 • Makkelijk geld besparen.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8374
Netnummer0527 (+31527)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Kuinre mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is in 2013 volledig afgeschaft. Verscheidene gemeentes werken met aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Door te surfen naar www.steenwijkerland.nl lees je wat de regels zijn in de gemeente Steenwijkerland. Is dit voor jou onduidelijk? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Overigens mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit kan oplopen tot wel €900,00. Daarbij bestaat er een bruikbare salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • In de gemeente Steenwijkerland kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • D.m.v. de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Kuinre
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Kuinre kan je een beroep doen op o.a. de GreenLoans lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee huishoudens extra voordelig een duurzaamheidslening kunnen aanvragen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? In dat geval kan iedereen de BTW op aankoop en installatie terugkrijgen. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5275), dan is jouw winst al €1107,75. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Ontbreekt het je aan tijd? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor deze elektriciteit krijg je de gehanteerde stroomprijs. De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? In dat geval is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Dit noemen we de terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en fluctueert tussen de €0,035 en €0,10

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement komt overeen met een 4 procent spaarrente. Niet alleen goed voor onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Grofweg 700.000 gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Prijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie is gebaseerd op het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe voordeliger het is. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De verwachte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Kuinre liggen tussen de €5000 en €6000, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set met 10 panelen genereert pak ‘m beet 2930 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Energiedirect en/of Vandebron betaal je al snel €659,25 (prijs mei 2024). Met goedkope zonnepanelen in Kuinre is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hierna doorzoek jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119406€3525 – €4450€400
2283011€5225 – €5650€500
3322015€6050 – €6275€800
4419018€6550 – €6800€890
5431019€7100 – €7300€1000
6494021€7675 – €8125€1100

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het voldoet aan een aantal regels: plek beschikbaar op het dak, met de richting tussen oost / west (het liefst focus op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat de panelen kan dragen. Overigens is ligging onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Wegens de zonnepanelencheck Kuinre tref jij of je dak geschikt is voor montage. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Kuinre bedraagt 2880 kWh. Dit kan je zelf genereren met omstreeks 10 zonnepanelen van 300 wattpiek. Toelichting: dit is slechts een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 800 kWh zijn 4 zonnepanelen genoeg, voor 1800 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2875 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3950 kWh wordt vaak gekozen voor 18 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is nagenoeg gelijk. Veel klanten verkiezen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Er is ook een all-black variant. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Daarnaast vinden we dunne-film panelen. Deze zonnepanelen zijn zeer flexibel. De prijs is erg gunstig, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Heb ik een vergunning nodig in Kuinre?

Voor het laten leggen van panelen op het huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Helaas is dat anders bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Doorgaans is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-kuinre

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Goede zonnepanelen bedrijven in Kuinre vergelijken? Gebruikmakend van de adviezen van onze specialisten zoek je binnen enkele minuten een deskundige vakman in je postcoderoos. Verscheidene installateurs hebben een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Let niet alleen op de prijzen. Check ook vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het een particuliere of zakelijke vraag? Spreken we over een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Project beschrijven

  Detailleer zo specifiek mogelijk het huis. De dak-categorie (schuin of plat) en de geografische ligging van het dak zijn goede voorbeelden. Selecteer tevens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vul gerust het opmerkingenveld in. Het installatiebedrijf geeft jou dan professioneel zonnepanelen advies in Kuinre.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Dit zijn gegevens als: naam, tel. nr. en een e-mailadres. Zo weten wij hoe we je het beste kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Vervolgens ontvang je de offerte op maat.

 5. Vergelijking van offertes

  Na zo’n 5 werkdagen volgt er een transparante offerte van deskundigen die werkzaam zijn in de buurt. Kijk niet alleen naar de goedkoopste aanbieder, maar wees scherp op certificaten en keurmerken (je kunt denken aan IEC keurmerk, Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat) en verhalen van andere klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Beschik je over een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of heb je onvoldoende budget? Goed nieuws, er is nu zonne-energie voor iedereen! Er ontwikkelen vele aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor clubhuizen die hun dak/grond kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf ongeveer €22,50 per 4 weken. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Steenwijkerland.
 • Je neemt een “zonnedeel” bij bedrijven als Greencrowd.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na de gekozen periode (15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Onder andere met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Kuinre op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Overijssel
Een dergelijk zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. Jouw stukje zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Disclaimer: de verrekening betreft puur de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Is dit stroom van panelen in de buurt (Stad-Steenwijk, Oldemarkt, Kalenberg, Kuinre, Blankenham, Scheerwolde, Vollenhove, Sint Jansklooster, Heetveld, Belt-Schutsloot, Wanneperveen, Dinxterveen, Giethoorn-Zuid, Giethoorn-Noord, Dwarsgracht, Blokzijl)? In dat geval kan jij ook de energiebelasting in mindering brengen op de energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (In de volksmond: postcoderoos-regeling). De regel is dat je met buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 8374).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!