Zonnepanelen Belt-Schutsloot kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Belt-Schutsloot? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en leveren ook nog eens euro’s op. Geholpen door zonnepanelen bij je huis wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Dankzij de dalende verkoopprijzen, de opties voor BTW teruggave, en de saldering / teruglevering (vergoeding) gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat is het rendement na 10 jaar? Op basis van onze tool ontdek je veelzijdige details die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Belt-Schutsloot!

zonnepanelen installateur 8066
 • Lagere maandlasten.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8066
Netnummer038 (+3138)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Belt-Schutsloot mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen bestaat niet meer. In sommige gemeentes zijn er aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Via hun online portaal www.steenwijkerland.nl bekijk jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Steenwijkerland. Is de informatie niet te vinden? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Op die manier bespaar je zo €900,00. Bovendien kan men kiezen voor de royale salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • In de gemeente Steenwijkerland zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Via de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Belt-Schutsloot
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Belt-Schutsloot zijn er verschillende leningen zoals de SVn Duurzaamheidslening. Deze groene leningen waarmee consumenten tegen een aantrekkelijke rente een speciaal type lening kunnen aanvragen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Op dat moment kan men de BTW op aankoop en installatie terugvorderen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€4625), dan loopt dit al op tot €971,25. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Wil je dit niet zelf doen? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Met een duur woord heet dit salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? In dat geval ontvang je een lagere vergoedingvoor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en zit vaak tussen de €0,05 en €0,08

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is overeenkomstig met een royale 5% spaarrekening. Niet alleen goed voor onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Om en nabij 500.000 consumenten wekken zo zelf stroom op.

Prijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het type/merk, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe voordeliger het is. Dat is het gevolg van het feit dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De verwachte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Belt-Schutsloot fluctueren tussen de €4400 en €5800 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set van 10 zonnepanelen resulteert in zo’n 2960 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Delta en/of Qurrent betaal je al snel €666 (tarief mei 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Belt-Schutsloot kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de volgende paragraaf ontdek je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120206€3475 – €4200€430
2276011€5025 – €5850€625
3346014€6025 – €6250€725
4414017€6525 – €6650€890
5463020€7000 – €7300€980
6512022€7450 – €8125€1110

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het schikt naar een aantal voorwaarden: genoeg ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (het liefst focus op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Tevens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Mede door de zonnepanelencheck Belt-Schutsloot ontdek je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Belt-Schutsloot is 2880 kWh. Je hebt dus nodig grofweg 12 panelen van 325 wattpiek. Concreet: dit is slechts een gemiddelde. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan zijn er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor verbruik in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 4 zonnepanelen genoeg, voor 1825 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2850 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3950 kWh zijn dat circa 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is nagenoeg gelijk. Meer dan de helft van de woningbezitters geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Mede vind je dunne-film zonnepanelen. Deze panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning verplicht in Belt-Schutsloot?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen op een woning is een vergunning overbodig. Dit is wel het geval bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Gewoonlijk moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-belt-schutsloot

Een zonnepanelen-installateur vinden

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Belt-Schutsloot vergelijken? Met behulp van het advies hieronder vind je in korte tijd een goede expert in je woonplaats. Het merendeel van de adviseurs hebben zelfs een speciale showroom waar je de producten in detail kunt zien. Let niet alleen op de installatiekosten. Vraag ook om vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Gaat het om een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Is het uitgangspunt een aangekochte woning of huur je? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Probeer in detail te treden.

 3. Project beschrijven

  Detailleer zo concreet mogelijk de woning. De huis-categorie (schuin & plat) en de oriëntatie van het dak zijn daarin van belang. Selecteer ook de gewenste uitvoerdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De adviseur levert jou dan ook erkend zonnepanelen advies in Belt-Schutsloot.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Het betreft voorletter + achternaam, een mobiel/vast nummer, en het emailadres. Hierdoor weten wij ook hoe we je het beste kunnen bereiken voor eventuele vragen. Bij de laatste stap krijgt u natuurlijk de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na een paar dagen volgen er offertes van deskundigen met een goede naam in de buurt. Let niet alleen op de aanbieder met de laagste prijs, maar let ook op certificering (bijv. Recyclage, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat) en beoordelingen van anderen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Heb jij een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed nieuws, je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er verschijnen verschillende aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan clubhuizen die een stuk van het dak willen voorzien van zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, vanaf zo’n €25,00 per maand. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Steenwijkerland.
 • Je participeert in een zonnedeel via platforms als Duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na het verstrijken van de periode (in de regel zo’n 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Denk aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Belt-Schutsloot op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Overijssel
Een speciaal zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar je kan er ook fors mee besparen. De energie die jouw delen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Vergeet niet: dit is uitsluitend de stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Is dit een lokaal zonne-energie project (Stad-Steenwijk, Oldemarkt, Kalenberg, Kuinre, Blankenham, Scheerwolde, Vollenhove, Sint Jansklooster, Heetveld, Belt-Schutsloot, Wanneperveen, Dinxterveen, Giethoorn-Zuid, Giethoorn-Noord, Dwarsgracht, Blokzijl)? Wat dat betreft mag je ook de belasting op stroom in mindering brengen op de energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je met buurtbewoners een speciale coöperatie begint (postcodes 8066).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!