Zonnepanelen Urk kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Urk? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en goed voor de portemonnee. Via een zonnepanelen-installatie is het mogelijk eigen energie te genereren. Mede door het financieel interessante plaatje, de opties voor BTW teruggave, en een aantrekkelijke salderingsregeling stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan dit ook op ons dak? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Middels deze website ontdek je actuele info die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Urk!

zonnepanelen installateur 8321
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Verantwoorde investering.
 • Los van de energieleverancier.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieFlevoland
GemeenteUrk
Postcode8321
Netnummer0527 (+31527)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3470 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Urk april 2024

De landelijke aankoopsubsidie kan je niet meer aanvragen. Regelmatig hebben gemeenten subsidieregelingen en speciale groene leningen. Middels de energie info op www.urk.nl vind jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Urk. Kan je het niet vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Daarbij kan men kiezen voor de handige salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • In de gemeente Urk kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Door middel van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Urk
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Urk zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee woningeigenaren tegen een speciaal rentetarief een afbetalingsregeling kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Wat dat betreft mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling indienen voor teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5050), dan loopt dit al op tot €1060,5. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Kom je er niet uit? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor deze elektriciteit krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). We spreken dan over salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Als dit aan de orde is zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en zit vaak tussen de €0,04 en €0,095

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 6% rente. Niet alleen goed voor onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Zo’n een half miljoen huizen zijn in staat energie op te wekken.

Prijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe voordeliger het is. Dit is het effect van de situatie dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geschatte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Urk variëren tussen de €5200 en €5500, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Geschatte opbrengsten
Een set met 10 panelen draait uit op pakweg 2880 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Delta of Qurrent betaal je al snel €648 (vergoeding april 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Urk kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hieronder bekijk jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117308€3600 – €4225€440
2303011€5025 – €5775€650
3355015€6025 – €6200€800
4419017€6350 – €6825€920
5470020€7025 – €7150€990
6513021€7450 – €7925€1040

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het conformeert aan een aantal condities: voldoende plek beschikbaar, een positie gericht tussen westen of oosten (meest ideale is het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een sterk dak. Eveneens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Door o.a. de zonnepanelencheck Urk vind je of jouw dak geschikt is. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Urk is 3470 kWh. Dit staat voor circa 11 pv-panelen van 290 wattpiek. Toelichting: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor verbruik in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen voldoende, voor 1900 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2975 kWh gaat het om 11, en voor 3875 kWh moet je rekenen op 16 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is zo goed als gelijk. De gemiddelde mensen verkiezen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Verder onderscheiden we dunne-film panelen. Dit soort panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De kosten liggen relatief laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning noodzakelijk in Urk?

Puur voor PV-panelen op uw dak is een vergunning overbodig. Doorgaans gelden er andere regels voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Doorgaans is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-urk

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Urk vergelijken? Door de adviezen van onze specialisten zoek je binnen enkele minuten een betrouwbare expert in je woonplaats. De meeste leveranciers hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Let niet alleen op het tarief. Check ook op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Hebben we het over een zakelijke of particuliere vraag? Betreft het uw eigen woning of een huurhuis? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Definieer expliciet jouw woning. De huis-categorie (plat & schuin) en de geografische ligging van het huis zijn voor de monteur interessant. Kies tevens een globale planning voor de installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De specialist geeft op die manier aantrekkelijk zonnepanelen advies in Urk.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Denk dan aan: jouw voornaam en achternaam, telefoonnummer en uw huidige mailadres. Op die manier weten wij hoe we met jou in contact kunnen komen als er meer info benodigd is. Vervolgens versturen ze de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijking van offertes

  Na 4-5 dagen volgt er een transparante offerte van installateurs uit de buurt. Pas op voor alleen de goedkoopste prijzen, maar wees scherp op eventuele keurmerken (bijvoorbeeld CE-keurmerk, RoHS certificaat, TÜV keurmerk, ISO certificaat) en recensies van andere consumenten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, is het dak te klein voor PV-panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit is geen issues meer: er is nu zonne-energie voor iedereen! We kennen verscheidene prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor scholen die een stuk van het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Iedereen kan meedoen, al vanaf +/- €35,00 (maandelijks). Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Urk.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via bijvoorbeeld www.zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na afloop van de looptijd (meestal 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Urk op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Flevoland
Zo’n zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het bespaart je ook geld. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Toelichting: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Gaat het om zonnestroom uit de buurt (Urk)? Wanneer het in die categorie valt kan jij ook de energiebelasting afhalen van jouw energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Waarschijnlijk ken je dit als postcoderoos-regeling). De regel is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie start (postcodes 8320, 8321, 8322).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!