Zonnepanelen Lelystad kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Lelystad? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en besparen je geld. Met zonnepanelen op je woning kan je zelf stroom opwekken. Wegens gunstigere prijzen, de opties voor BTW teruggave, en de interessante salderingsregeling is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan het ook op mijn huis? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Door deze pagina bekijk je omvangrijke informatie die helpen bij zonnepanelen kopen in Lelystad!

zonnepanelen installateur 8202
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Verantwoorde investering.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieFlevoland
GemeenteLelystad
Postcode8202
Netnummer0320 (+31320)
Gasverbruik M31060 M3
Stroomverbruik kWh2980 kWh
Gemiddelde energierekening€135,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Lelystad mei 2024

De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2013. Regelmatig hebben gemeenten regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Door te surfen naar www.lelystad.nl vind je de spelregels in de gemeente Lelystad. Is de informatie niet te vinden? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Daarbij is er de keuze voor de interessante salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Lelystad kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Door middel van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Lelystad
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Lelystad kan je een beroep doen op o.a. de GreenLoans lening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huizeneigenaren erg goedkoop een speciaal type lening kunnen nemen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Op dat moment mag je de BTW van de aankoop terugvorderen. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5000), dan is het voordeel al €1050. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Hiervoor ontvang je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Dit noemen we salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? In dat geval zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de extra teruggeleverde stroom. Het gaat dan om een terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en komt vaak uit tussen de €0,03 en €0,105

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 6 procent spaarrente. Niet alleen gunstig voor de aarde, maar ook voor de portemonnee! Pakweg 600.000 gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafprijzen
De prijs van zonnepanelen kan men berekenen met het soort paneel, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe betaalbaarder het wordt. Dit is het effect van de situatie dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten (mei 2024) van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Lelystad fluctueren tussen de €5300 en €6900, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set van 10 zonnepanelen in genereert grofweg 2860 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Essent en/of NLE betaal je al snel €643,5 (onkosten mei 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Lelystad is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hieronder ontdek jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120006€3425 – €4350€410
2280013€5225 – €5675€525
3340016€6000 – €6275€750
4408018€6525 – €6625€930
5456019€6900 – €7250€1020
6485022€7425 – €7825€1090

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het schikt naar een aantal zaken: een schuin/plat dak met genoeg plek, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is ideaal), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een goede dakconstructie. Ook is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Lelystad achterhaal jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Lelystad is 2980 kWh. Dit kan je zelf genereren met om en nabij 11 zonnepanelen van 300 wattpiek. Let op: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de toekomstige situatie. Voor 950 kWh zijn 4 pv-panelen genoeg, voor 1825 kWh zijn dat er 8, voor 2850 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3800 kWh moet je rekenen op 16 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. De meeste consumenten maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er is ook een all-black variant. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Bovendien onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen hebben een mooier uiterlijk. De investering is laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Moet ik een vergunning aanvragen in Lelystad?

Voor het leggen van panelen op het huis is een vergunning niet aan de orde. Dit is wel het geval bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. In de regel is een vergunning noodzakelijk als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-lelystad

Interessante installaties:


Een zonnepanelen-installateur vinden

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Lelystad vergelijken? Aan de hand van de uitleg die hierna komt vind je in een zeer korte periode een goede specialist in jouw streek. Diverse leveranciers beschikken over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de offerteprijs. Vraag ook om eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het een zakelijke of particuliere aanvraag? Treft het een aangekochte woning of huur je? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Detailleer duidelijk het huis. Het soort huis (schuin + plat) en de ligging van het dak zijn goede voorbeelden. Maak tevens een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vul gerust het opmerkingenveld in. De adviseur geeft op die manier toepasbaar zonnepanelen advies in Lelystad.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Wat we willen weten zijn naam, een (vast) telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Hierdoor komen we erachter op welke manier je contact wilt onderhouden als de experts nadere info nodig hebben. Bij de laatste stap verstrekken zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat van vakmannen met een goede naam in de buurt. Beperk je niet alleen tot de laagste prijs, maar vraag ook om certificaten en keurmerken (je kunt denken aan Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, ISO certificaat, VDE keurmerk) en beoordelingen van anderen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Belangrijk: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er ontwikkelen nogal wat rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan ondernemingen die een stuk van het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, al vanaf +/- €30,00 per 4 weken. Hoe doe ik mee?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Lelystad.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via portalen zoals Zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na afloop van de overeengekomen periode (10 tot 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Denk aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Lelystad op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Flevoland
Zo’n zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het is ook goed voor de portemonnee. De energie die jouw panelen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Toelichting: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, en dus niet de belasting op stroom. Betreft dit een regionaal project (Zuiderzeewijk, Atolwijk, BD Bedrijven Lelystad Noord, Centrumzone Wijk1, Overijsselse Hout, Gelderse Hout, Industrieterrein Oostervaart, Schepenwijk Noord, Schepenwijk Oost, Schepenwijk West, Schepenwijk Zuid, Houtribhoogte, Zuigerplaspark, Landstrekenwijk, Villapark Hollandse Hout, Lelystad-Haven, Uilenweg, Industrieterrein Noordersluis, Boswijk, Aterwijk, Landerijen, Flevobos, Arande Noord, Arande West, Arande Oost, Arande Zuid, Arande Midden, Hollandse Hout, Industrieterrein Flevopoort, Kofschip, Stadscentrum Noord, Stadscentrum Zuid, Stadscentrum, Het Ravelijn, Visvijverbos, Runderweg, Zeeasterweg, Vlotgrasweg, Eendenweg, Vogelweg, Pijlstaartweg, Bedrijvenpark Larserpoort, Oostvaardersplassen, Markermeer)? Wat dat betreft mag je ook de belasting op stroom afhalen van jouw energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We spreken dan over een postcoderoos-regeling). De regel is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 8200, 8202, 8203, 8211, 8212, 8218, 8219, 8221, 8222, 8223, 8224, 8225, 8226, 8231, 8232, 8233, 8239, 8241, 8242, 8243, 8244, 8245).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!