Zonnepanelen Eesveen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Eesveen? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en hebben een prima rendement. Door gebruik te maken van de zonnepanelen van tegenwoordig wek je jouw eigen duurzame stroom op. Vanwege dalende prijzen, de opties voor BTW teruggave, en de terugleververgoeding (saldering) stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is dit iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Op basis van onze website doorzoek jij accurate raadgeving m.b.t. zonnepanelen kopen in Eesveen!

zonnepanelen installateur 8347
 • Lagere energierekening.
 • Groene investering.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8347
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Eesveen mei 2024

De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Soms zijn er binnen gemeenten een geldpotje voor duurzame investeringen. Via hun online portaal www.steenwijkerland.nl check je wat de regels zijn in de gemeente Steenwijkerland. Onduidelijke informatie? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Ook kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Op die manier bespaar je zo €900,00. Ook bestaat er een aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • Binnen de gemeente Steenwijkerland zijn er een aantal opties.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Door middel van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Eesveen
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Eesveen kan je een beroep doen op o.a. de Duurzaamheidslening. Dit zijn speciale leningen waardoor huishoudens erg goedkoop een krediet kunnen aanvragen om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Wanneer je in die categorie valt kan je de betaalde BTW van de aankoop terugvorderen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5050), dan bedraagt dit al €1060,5. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Wil je dit niet zelf doen? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Ter compensatie krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? In die situatie ontvang je een lagere vergoedingvoor dit “extra” deel. Dit noemen we de terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en schommelt tussen de €0,05 en €0,105

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dit is niet alleen goed nieuws voor het klimaat, maar ook voor de portemonnee! Grofweg een half miljoen huizen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafkosten
De offerteprijs voor zonnepanelen komt tot stand door de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te betaalbaarder het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Eesveen liggen tussen om en nabij de €4400 en €5600 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en rendement
Een set van 10 zonnepanelen in genereert pak ‘m beet 2840 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Greenchoice en/of Nuon betaal je daarvoor zo’n €639 (tarieven mei 2024). Via goedkope zonnepanelen in Eesveen is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het volgende overzicht tref je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119806€3625 – €4300€420
2299013€5300 – €5650€650
3344015€6000 – €6200€800
4409016€6425 – €6650€910
5469020€6950 – €7200€980
6504023€7575 – €7975€1070

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het schikt naar een aantal randvoorwaarden: voldoende plek beschikbaar, met een positie tussen het oosten en westen (het liefst focus op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat sterk genoeg is. Verder is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Eesveen check jij of jouw dak geschikt is. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Eesveen bedraagt 2880 kWh. Dat staat gelijk aan zo’n 11 zonnepanelen van 290 wattpiek. Advies: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je er ook minder te leggen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor verbruik in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen passend, voor 1925 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2875 kWh gaan we uit van 11, en voor 3925 kWh rekenen installateurs op 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen verschilt niet veel. Meer dan 50% van de mensen maken een keuze voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Daarnaast onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Deze panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het vermogen is ook wat minder.

Heb ik een vergunning nodig in Eesveen?

Voor het plaatsen van PV-panelen op uw woning is geen vergunning nodig. Dit geldt niet voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Vaak is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-eesveen

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Eesveen vergelijken? Middels het advies hieronder vind je in korte tijd een uitstekende monteur in je woonplaats. Tal van bedrijven hebben zelfs een speciale showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk verder dan de prijzen. Check ook relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere aanvraag? Treft het uw eigen woning of een huurhuis? Wat is de stroomvraag? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Beschrijf de opdracht

  Omschrijf duidelijk de woning. Het soort dak (plat + schuin) en de geografische ligging van de woning zijn belangrijke onderdelen. Selecteer tevens een globale planning voor de installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De specialist geeft op die manier toepasbaar zonnepanelen advies in Eesveen.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Dit zijn gegevens als: jouw voornaam en achternaam, telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Dan is het duidelijk hoe we je het beste kunnen bereiken voor eventuele vragen. Bij de laatste stap ontvang je de proposities (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  In 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van adviseurs die goed staan aangeschreven. Beperk je niet alleen tot de goedkoopste prijzen, maar wees scherp op de benodigde certificaten (zoals RoHS certificaat, Recyclage, ISO certificaat, CE-keurmerk) en referenties. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of kan je het nu niet betalen? Maar let op: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er verschijnen diverse aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld bedrijven die hun dak/grond over hebben voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, beginnend bij €20,00 per maand. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Steenwijkerland.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via onder andere www.duurzaaminvesteren.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na de gekozen periode (15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Bijvoorbeeld met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Eesveen op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Overijssel
Een speciaal zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar ook financieel is het interessant. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verrekend met de energienota. Let op: dit is uitsluitend de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Is het stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Stad-Steenwijk, Oldemarkt, Kalenberg, Kuinre, Blankenham, Scheerwolde, Vollenhove, Sint Jansklooster, Heetveld, Belt-Schutsloot, Wanneperveen, Dinxterveen, Giethoorn-Zuid, Giethoorn-Noord, Dwarsgracht, Blokzijl)? Wat dat betreft kan jij ook de stroom-belasting in mindering brengen op de energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). De eis is dat je samen met anderen een coöperatie vormt (postcodes 8347).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!