Zonnepanelen Noordoostpolder kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Noordoostpolder? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en winstgevend. Met behulp van de investering in zonnepanelen is het mogelijk eigen energie te genereren. Vanwege de aantrekkelijke paneel prijzen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de interessante salderingsregeling gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan dit ook op ons dak? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Dankzij de zonnepanelen-vergelijker ontdek jij handige adviezen die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Noordoostpolder!

zonnepanelen installateur 8309
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Duurzame investering.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieFlevoland
GemeenteNoordoostpolder
Postcode8309
Netnummer0527 (+31527)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh2900 kWh
Gemiddelde energierekening€155,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Noordoostpolder mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen kan je niet meer aanvragen. Soms zijn er binnen gemeenten speciale regelingen en/of leningen. Bij het energieloket op www.noordoostpolder.nl bekijk jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Noordoostpolder. Kom je er niet uit? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Ook kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Tevens mag je ook gebruik maken van de handige salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • In de gemeente Noordoostpolder kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • D.m.v. de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Noordoostpolder
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Noordoostpolder kan je aan de slag met o.a. de Duurzaamheidslening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee huizeneigenaren tegen een gunstige rente een lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Als dat het geval is kan men de BTW op aankoop en installatie terugvorderen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5025), dan is jouw winst al €1055,25. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Heb je hier geen tijd voor? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt wordt teruggeleverd aan het net. Voor deze elektriciteit krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). De term hiervoor is salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? In dat geval biedt de energieleverancier een lager tarief voor deze extra zonnestroom. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en schommelt tussen de €0,04 en €0,09

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 6% rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor het klimaat, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Om en nabij 700.000 woningen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Prijzen
De prijs van zonnepanelen is gebaseerd op het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe lager de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De verwachte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Noordoostpolder komen doorgaans uit tussen de €5000 en €5600, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en rendement
Een pakket met 10 panelen mondt uit in pakweg 2870 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Budget Energie en Powerpeers betaal je voor dit stukje stroom wel €645,75 (tarief mei 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Noordoostpolder kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de tabel lees je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117108€3450 – €4275€440
2297013€5050 – €5800€550
3331015€6050 – €6150€725
4380018€6500 – €6600€890
5460020€7075 – €7300€1030
6495021€7575 – €8200€1040

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het voldoet aan een aantal condities: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een positie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een sterk dak. Verder is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Gezien de zonnepanelencheck Noordoostpolder bekijk jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Noordoostpolder bedraagt 2900 kWh. Dit staat voor zo’n 12 pv-panelen van 315 wattpiek. Aanbeveling: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Maak ook een inschatting van veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 1000 kWh zijn 5 zonnepanelen toereikend, voor 1950 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2900 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3925 kWh moet je rekenen op 16 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement verschilt niet veel. Veel klanten kiezen voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Bovendien vind je dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen hebben een fraai uiterlijk. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Welke vergunning moet ik hebben in Noordoostpolder?

Voor het plaatsen van panelen op het huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Helaas is dat anders bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Doorgaans is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-noordoostpolder

Plekken in de regio:


Vind een professionele zonnepanelen installateur

Erkende zonnepanelen bedrijven in Noordoostpolder vergelijken? D.m.v. de uitleg die hierna komt vind jij vandaag nog een betrouwbare expert in je woonplaats. Verscheidene installateurs hebben de beschikking over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Maak niet alleen een keuze op basis van de verkoopprijs. Check ook relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Is het uitgangspunt een particuliere of zakelijke aanvraag? Hebben we het over een huurhuis of koopwoning? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Omschrijf het project

  Beschrijf de karakteristieken van de woning. Het soort dak (schuin of plat) en de focus-richting van het dak zijn hierin van enorm belang. Maak daarna een keuze voor een ideale leverdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. De expert geeft op die manier aantrekkelijk zonnepanelen advies in Noordoostpolder.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Dit zijn jouw naam (+ achternaam), tel. nr. en een e-mailadres. Hierdoor komen wij erachter hoe we contact kunnen leggen voor eventuele vragen. Vervolgens verzenden zij de offerte op maat.

 5. Vergelijk offertes

  Na een paar dagen krijg je persoonlijke offertes van vakmannen die actief zijn in de regio. Kijk niet alleen naar de beste aanschafprijs, maar wees scherp op kleine lettertjes/certificaten (je kunt denken aan ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk, VDE keurmerk) en klantervaringen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Maar let op: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er verschijnen verscheidene duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere stadions die grond of een dak vol met zonnepanelen willen leggen. Dit is financieel erg interessant, vanaf ongeveer €25,00 per maand. Hoe doe ik mee?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Noordoostpolder.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via platforms als www.greencrowd.nl. “Jouw” zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na afloop van de overeengekomen periode (10 tot 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Onder andere met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Noordoostpolder op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Flevoland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is zeker een milieuvriendelijk optie. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. Jouw stukje zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Concreet: dit is uitsluitend de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Gaat het over een lokaal project (Emmeloord, Bant, Luttelgeest, Marknesse, Kraggenburg, Ens, Nagele, Tollebeek, Espel, Creil, Rutten, Schokland)? In die situatie kan jij ook de energiebelasting inhouden op de energienota. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). De richtlijn is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie gaat vormen (postcodes 8309).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente