Zonnepanelen Oldemarkt kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Oldemarkt? Zonnepanelen zijn duurzaam en je kunt er geld mee verdienen. Via zonnepanelen gericht op het zuiden wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Gezien dalende prijzen, de opties voor BTW teruggave, en de toepasbare salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Kan dat ook voor mijn huis? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Door gebruik te maken van deze website ontdek je uitgebreide info over zonnepanelen kopen in Oldemarkt!

zonnepanelen installateur 8375
 • Snelle terugverdientijd.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8375
Netnummer0561 (+31561)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Oldemarkt mei 2024

De landelijke subsidiepot is niet meer van kracht. In sommige gemeentes zijn er aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Door te surfen naar www.steenwijkerland.nl vind jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Steenwijkerland. Onduidelijke informatie? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Bovendien noemen we de handige salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • In de gemeente Steenwijkerland zijn er een aantal opties.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Met de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Oldemarkt
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Oldemarkt kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee huishoudens zonder hoge lasten een duurzaamheidslening kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Op dat moment mag jij de betaalde BTW van de bestelling terugkrijgen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€5300), dan is het belastingvoordeel al €1113. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Heb je hier geen tijd voor? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt lever je terug aan het energienet. In ruil ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Dit basisprincipe heet salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Als dit aan de orde is zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor dit overschot. De term hiervoor is de terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en vinden we terug tussen de €0,045 en €0,085

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze aarde, echter ook op financieel vlak. Meer dan 550.000 gezinnen hebben panelen laten installeren.

Aanschafprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt vastgesteld door de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te goedkoper je uit bent. Dat is het gevolg van het feit dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De huidige kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Oldemarkt zitten vaak tussen de €4300 en €6200, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Geschatte opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen wekt op grofweg 2940 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Essent en Pure Energie betaal je hiervoor wel €661,5 (kosten mei 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Oldemarkt kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hieronder ontdek je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117507€3675 – €4450€440
2293011€5175 – €5600€575
3355014€6100 – €6250€875
4380016€6300 – €6775€950
5461020€6900 – €7300€960
6488021€7625 – €8000€1090

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn woning geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het schikt naar een aantal eisen: genoeg ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (meest ideale is het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Ook is een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Door de zonnepanelencheck Oldemarkt vind je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Oldemarkt bedraagt 2880 kWh. Dit kan je zelf opwekken met zo’n 12 zonnepanelen van 295 wattpiek. Toelichting: we spreken hier over een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Kijk ook goed naar het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 panelen toereikend, voor 1950 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2950 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3800 kWh kan je uit de voeten met 18 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is vrijwel hetzelfde. De gemiddelde klanten verkiezen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Overigens zijn er dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Oldemarkt?

Bij het installeren van PV-panelen op uw dak hoeft men geen vergunning aan te vragen. Dit is wel het geval bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Normaliter is het verkrijgen van een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-oldemarkt

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Oldemarkt vergelijken? Met de uitleg die hierna komt heb jij zonder problemen een uitmuntende leverancier in je postcodegebied. Het merendeel van de aanbieders hebben zelfs een speciale showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de offerteprijs. Vraag ook om certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Betreft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Is het uitgangspunt een woning in privé-bezit? Wat is de stroomvraag? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Omschrijf het project

  Schets de eigenschappen van het huis. Het soort dak (schuin + plat) en de geografische ligging van het dak zijn van groot belang. Selecteer ook een ideale leverdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De vakman geeft dan actueel zonnepanelen advies in Oldemarkt.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Het betreft jouw voornaam en achternaam, tel. nr. en uw huidige mailadres. Zo is het voor ons duidelijk hoe je te bereiken bent als er meer info benodigd is. Als laatste ontvangt u ook de proposities (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  Na 4-5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van deskundigen uit de buurt. Kijk verder dan de laagste offerte, maar houd ook rekening met certificaten en keurmerken (bijv. RoHS certificaat, CE-keurmerk, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en recensies van andere consumenten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of heb je onvoldoende budget? Dit hoeft geen probleem te zijn: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er zijn verschillende aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn stadions die grond of een dak over hebben voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, vanaf zo’n €22,50 per maand. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Steenwijkerland.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via portalen zoals Zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Na de gekozen looptijd (15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Bijvoorbeeld met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Oldemarkt op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Overijssel
Een specifiek zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Let op: dit is uitsluitend de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Gaat het over stroom van panelen in de buurt (Stad-Steenwijk, Oldemarkt, Kalenberg, Kuinre, Blankenham, Scheerwolde, Vollenhove, Sint Jansklooster, Heetveld, Belt-Schutsloot, Wanneperveen, Dinxterveen, Giethoorn-Zuid, Giethoorn-Noord, Dwarsgracht, Blokzijl)? Wat dat betreft kan je ook stroom-belastingen aftrekken van je energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit staat bekend als postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie start (postcodes 8375).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!