Zonnepanelen Zuidveen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Zuidveen? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en fiscaal aantrekkelijk. Met behulp van zonnepanelen op je woning wek je zelf schone energie op. Vanwege de dalende inkoopprijs, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en salderingsregeling (teruglevering) kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is het iets voor mijn woning? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? D.m.v. de zonnepanelen-vergelijker bekijk je uitgebreide aanbevelingen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Zuidveen!

zonnepanelen installateur 8343
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8343
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Zuidveen mei 2024

De landelijke subsidiepot is niet meer van kracht. Verscheidene gemeentes werken met interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Via hun online portaal www.steenwijkerland.nl vind je hoe het ervoor staat in de gemeente Steenwijkerland. Kan je het niet vinden? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dit scheelt je zo €700,00. Als laatste mag je ook gebruik maken van de prima salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • In de gemeente Steenwijkerland zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Door de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Zuidveen
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Zuidveen kan je onder andere een beroep doen op de GreenLoans lening. Dit zijn speciale leningen waardoor huizeneigenaren met een interessante rente een afbetalingsregeling kunnen aanvragen om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Op dat moment kan je de betaalde BTW van de aankoop indienen als teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€4950), dan bedraagt dit al €1039,5. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Wil je dit niet zelf doen? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor deze elektriciteit ontvang je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Wat dat betreft biedt de energieleverancier een lager tarief voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en vinden we terug tussen de €0,05 en €0,09

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is vergelijkbaar met een 5% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor het milieu, maar ook voor de portemonnee! Plusminus 750.000 consumenten zijn in staat energie op te wekken.

Kosten
De prijs van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het type/merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe voordeliger de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Zuidveen komen doorgaans uit tussen de €4800 en €5800 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set bestaande uit 10 pv-panelen draait uit op plusminus 2800 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Budget Energie of Vandebron betaal je daarvoor zo’n €630 (onkosten mei 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Zuidveen kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hierna ontdek jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120806€3450 – €4375€430
2305012€5175 – €5700€550
3341014€5950 – €6225€850
4396016€6500 – €6850€910
5437019€7025 – €7300€960
6494021€7425 – €7900€1110

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het in lijn is met een aantal randvoorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een positie gericht tussen westen of oosten (meest ideale is het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Daarnaast is ligging onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Gezien de zonnepanelencheck Zuidveen check je of uw dak in aanmerking komt. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Zuidveen bedraagt 2880 kWh. Dit kan je zelf opwekken met rond de 10 panelen van 290 wattpiek. Aanbeveling: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen zijn er minder nodig. Kijk ook goed naar de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 875 kWh zijn 5 panelen geschikt, voor 2000 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2950 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3975 kWh rekenen installateurs op 16 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. Meer dan 50% van de mensen kiezen voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Eveneens kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen zijn zeer flexibel. De kosten zijn lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning verplicht in Zuidveen?

Tijdens de montage van PV-panelen op een woning hoef je geen vergunning te regelen. Helaas is dat anders bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Meestal is een vergunning noodzakelijk als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-zuidveen

Een zonnepanelen-installateur vinden

Erkende zonnepanelen bedrijven in Zuidveen vergelijken? Door middel van onze stappenplan heb je snel en eenvoudig een goede aanbieder in de buurt. Diverse leveranciers bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk verder dan de verkoopprijs. Check ook kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Treft het een huurhuis of koopwoning? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Project omschrijven

  Specificeer duidelijk de woning. Het soort woning (plat + schuin) en de oriëntatie van het dak zijn daarin van belang. Maak vervolgens een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Maak ook gebruik van het vrije veld. De specialist biedt zo uitstekend zonnepanelen advies in Zuidveen.

 4. Voorkeur voor contact

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Het gaat hier om uw voornaam + achternaam, tel. nr. en e-mailadres. Op die manier is het voor ons duidelijk hoe we met jou in contact kunnen komen in het geval er extra info nodig is. Vervolgens verzenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na zo’n 5 werkdagen volgen er offertes van adviseurs die goed staan aangeschreven. Kijk niet alleen naar de goedkoopste aanbieder, maar kijk goed naar kleine lettertjes/certificaten (je kunt denken aan IEC keurmerk, CE-keurmerk, VDE keurmerk, ISO certificaat) en vraag naar recente projecten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Woon je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of is het gewoon te duur? Goed nieuws, je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er ontwikkelen nogal wat duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld organisaties die een stukje dak over hebben voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf ongeveer €17,50 per maand. Hoe werkt dit?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Steenwijkerland.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via platforms als Greencrowd. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verrekend met de energienota. Na afloop van de looptijd (10 tot 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Bijvoorbeeld met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Zuidveen op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Overijssel
Zo’n zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Vergeet niet: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Is dit stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Stad-Steenwijk, Oldemarkt, Kalenberg, Kuinre, Blankenham, Scheerwolde, Vollenhove, Sint Jansklooster, Heetveld, Belt-Schutsloot, Wanneperveen, Dinxterveen, Giethoorn-Zuid, Giethoorn-Noord, Dwarsgracht, Blokzijl)? Wat dat betreft kan jij ook de stroom-belasting afhalen van jouw energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). Uitgangspunt is dat je met buurtbewoners een coöperatie start (postcodes 8343).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!