Zonnepanelen Giethoorn kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Giethoorn? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en goed voor de portemonnee. D.m.v. thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je in eigen beheer groene stroom op. Door de hogere wattpiek per zonnepaneel, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en een aantrekkelijke salderingsregeling zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Kan dit ook op ons dak? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Op basis van onze website vind je waardevolle informatie die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Giethoorn!

zonnepanelen installateur 8355
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Interessante salderingsregeling.

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8355
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Giethoorn mei 2024

De bekende landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. In sommige gemeentes zijn er aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Middels de energie info op www.steenwijkerland.nl bekijk jij hoe het ervoor staat in de gemeente Steenwijkerland. Kan je hier niets over vinden? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Ook is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Op die manier bespaar je zo €800,00. Bovendien is er ook een interessante salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • Binnen de gemeente Steenwijkerland zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Met de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Giethoorn
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Giethoorn kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening. Dit zijn speciale leningen waardoor consumenten heel voordelig een speciaal type lening kunnen nemen om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? In die situatie kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop indienen als teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. In het geval van 10 zonnepanelen (€5100), dan bedraagt dit al €1071. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Kom je er niet uit? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je terugleveren aan het net. Hiervoor ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Dit noemen we salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Als dit aan de orde is zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor dit “extra” deel. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en komt vaak uit tussen de €0,055 en €0,105

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 6% rente. Dit komt niet alleen ten goede van onze planeet, echter ook op financieel vlak. Pakweg 500.000 investeerders kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafprijzen
De totale kosten van zonnepanelen hangt af van het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe rendabeler jouw investering. Dit komt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geschatte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Giethoorn liggen tussen om en nabij de €5100 en €5900, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set van 10 zonnepanelen in staat gelijk aan circa pak ‘m beet 2860 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Energiedirect en/of Qurrent betaal je daarvoor ongeveer €643,5 (prijspeil mei 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Giethoorn bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de volgende paragraaf bekijk je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117006€3575 – €4450€400
2274013€5025 – €5800€575
3357016€5900 – €6100€825
4385018€6525 – €6725€900
5441020€7100 – €7175€1000
6511021€7550 – €8175€1040

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het schikt naar een aantal voorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, gelegen tussen het westen en oosten (het liefst focus op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat de panelen kan dragen. Evenzeer is een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Door de zonnepanelencheck Giethoorn bekijk jij of uw dak in aanmerking komt. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Giethoorn is 2880 kWh. Dat staat gelijk aan plusminus 12 pv-panelen van 285 wattpiek. Disclaimer: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw situatie kan verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 panelen toereikend, voor 1950 kWh zijn dat er circa 8, voor 2925 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3925 kWh heb je ongeveer 15 panelen nodig.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is nagenoeg gelijk. De doorsnee investeerders kiezen voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Bovendien onderscheiden we dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning verplicht in Giethoorn?

Voor het laten leggen van panelen bovenop uw huis geldt er geen vergunningplicht. Dit is wel het geval bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Normaal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-giethoorn

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Giethoorn vergelijken? Middels het advies hieronder zoek jij zonder problemen een uitmuntende specialist in de buurt. Veel specialisten hebben een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk verder dan het tarief. Check ook voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Spreken we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Praten we over een huurwoning of koophuis? Wat is de stroomvraag? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Omschrijf het project

  Specificeer expliciet het huis. Het soort huis (schuin & plat) en de focus-richting van de woning zijn essentieel. Maak tevens een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De expert verschaft dan namelijk interessant zonnepanelen advies in Giethoorn.

 4. Overige contactgegevens invullen

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. We vragen om jouw naam (+ achternaam), een (vast) telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Hierdoor komen we erachter hoe we contact kunnen opnemen als er meer info benodigd is. Daaropvolgend versturen ze de proposities (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen een paar dagen ontvang je een offerte op maat van installatiebedrijven die goed staan aangeschreven. Pas op voor alleen de beste aanschafprijs, maar let ook op certificaten en keurmerken (zoals bijv. VDE keurmerk, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage) en reviews van klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit hoeft geen probleem te zijn: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er ontwikkelen allerlei bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere organisaties die grond of een dak over hebben voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, al vanaf €25,00 (maandelijks). Wat zijn mijn opties?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Steenwijkerland.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via bijvoorbeeld Greencrowd.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Na afloop van de looptijd (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Denk aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Giethoorn op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Overijssel
Zo’n zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het levert ook euro’s op. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Belangrijk: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, en niet de energiebelasting. Spreken we over stroom van panelen in de buurt (Stad-Steenwijk, Oldemarkt, Kalenberg, Kuinre, Blankenham, Scheerwolde, Vollenhove, Sint Jansklooster, Heetveld, Belt-Schutsloot, Wanneperveen, Dinxterveen, Giethoorn-Zuid, Giethoorn-Noord, Dwarsgracht, Blokzijl)? Op dat moment kan jij ook de energiebelasting afhalen van jouw energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). De eis is dat je met buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 8355).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!