Zonnepanelen Wetering kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Wetering? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en leveren ook nog eens euro’s op. Met behulp van krachtige zonnepanelen is het mogelijk eigen energie te genereren. Mede door het financieel interessante plaatje, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de toepasbare salderingsregeling besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan dat ook voor mijn huis? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Gebruikmakend van deze website doorzoek je praktische info die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Wetering!

zonnepanelen installateur 8363
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8363
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Wetering mei 2024

De landelijke subsidieregeling is in 2013 volledig afgeschaft. Wel bestaan er gemeentes met speciale regelingen en/of leningen. Via de website www.steenwijkerland.nl doorzoek je wat er precies mogelijk is in de gemeente Steenwijkerland. Onduidelijke informatie? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit levert al snel honderden euro’s op. Als laatste onderscheiden we de uitstekende salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • Binnen de gemeente Steenwijkerland zijn er verschillende mogelijkheden.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Aan de hand van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Wetering
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Wetering kan je onder andere een beroep doen op de Groene lening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor gezinnen tegen een aantrekkelijke rente een krediet kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Dan kan iedereen de BTW op aankoop en installatie aanvragen als teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5200), dan bedraagt dit al €1092. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Wil je dit niet zelf doen? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest lever je terug aan het energienet. Voor dit stukje elektriciteit krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). We noemen het ook wel salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Als dit aan de orde is zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Dit noemen we de terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en schommelt tussen de €0,05 en €0,095

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement komt overeen met een royale 4% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aardbol, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al ruim 800.000 huizen hebben panelen laten installeren.

Prijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het model, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe lager de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten van een aanbieding met 10 panelen in Wetering fluctueren tussen de €5400 en €6600 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen wekt op circa 2900 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Essent of Qurrent betaal je al snel €652,5 (tarief mei 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Wetering bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de volgende paragraaf lees jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119007€3700 – €4200€390
2308011€5150 – €5750€625
3354016€5925 – €6125€775
4384016€6525 – €6850€950
5445019€6925 – €7175€1010
6506022€7600 – €7925€1060

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het klopt met een aantal voorwaarden: voldoende plek beschikbaar, met een dakpostie tussen oost en west (liefst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een degelijke dakconstructie. Mede is een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Wegens de zonnepanelencheck Wetering check je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Wetering bedraagt 2880 kWh. Dit kan je zelf genereren met grofweg 10 pv-panelen van 295 wattpiek. Concreet: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Denk ook eens na over veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 975 kWh zijn 4 zonnepanelen gewenst, voor 1800 kWh zijn dat er 8, voor 2825 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 4000 kWh zijn dat circa 15 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is zo goed als gelijk. De meeste huizenbezitters maken een keuze voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Eveneens zijn er dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen zijn minder temperatuurgevoelig. Het zijn relatief goedkope panelen, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Heb ik een vergunning nodig in Wetering?

Puur voor zonnepanelen op uw woning is een vergunning niet noodzakelijk. Dit is wel het geval bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Gewoonlijk is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-wetering

Installateur zonnepanelen zoeken

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Wetering vergelijken? Met het advies hieronder vergelijk je moeiteloos een uitmuntende expert in je postcodegebied. Het merendeel van de specialisten beschikken over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk verder dan de kosten. Houd ook rekening met kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je ontvangt alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Gaat het om een huurwoning of koophuis? Wat is de stroomvraag? Probeer in detail te treden.

 3. Opdracht omschrijven

  Schets de aard van het huis. Het type dak (schuin & plat) en de ligging van het dak zijn van groot belang. Maak tevens een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De deskundige voorziet jou dan van uitstekend zonnepanelen advies in Wetering.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. We vragen om jouw voornaam en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en uw huidige mailadres. Dan komen we erachter hoe we contact kunnen leggen als de experts nadere info nodig hebben. Daaropvolgend zenden zij de proposities (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  In 3-4 dagen krijg je persoonlijke offertes van adviseurs met een goede naam in de buurt. Er is meer dan alleen de aantrekkelijkste prijs, maar vraag ook om certificering (zoals CE-keurmerk, IEC keurmerk, TÜV keurmerk, ISO certificaat) en klantervaringen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of is het gewoon te duur? Belangrijk: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We zien vele rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan organisaties die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, al vanaf +/- €15,00 per maand. Hoe werkt dit?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Steenwijkerland.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel bij bedrijven als Duurzaaminvesteren.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd met jouw energierekening. Wanneer het contract eindigd (meestal 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Onder andere met buren zonnepanelen laten plaatsen in Wetering op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Overijssel
Het zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het bespaart je ook geld. “Jouw” zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Vergeet niet: het gaat alleen om de prijs van stroom, en niet de energiebelasting. Betreft dit een lokaal zonne-energie project (Stad-Steenwijk, Oldemarkt, Kalenberg, Kuinre, Blankenham, Scheerwolde, Vollenhove, Sint Jansklooster, Heetveld, Belt-Schutsloot, Wanneperveen, Dinxterveen, Giethoorn-Zuid, Giethoorn-Noord, Dwarsgracht, Blokzijl)? Dan kan je ook de belastingen op energie aftrekken van je energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Waarschijnlijk ken je dit als postcoderoos-regeling). Het is een must dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie vormt (postcodes 8363).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!