Zonnepanelen Marijenkampen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Marijenkampen? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en je kunt er geld mee verdienen. Dankzij zonnepanelen bij je huis wek je in eigen beheer groene stroom op. Omwille van de lagere prijs van de panelen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en een aantrekkelijke salderingsregeling kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Op basis van onze vergelijker doorzoek jij waardevolle info die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Marijenkampen!

zonnepanelen installateur 8339
 • Lagere energielasten.
 • Zet het milieu op 1.
 • Diverse erkende installateurs.
 • BTW terugvragen.

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8339
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Marijenkampen mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie is niet meer van kracht. Verscheidene gemeentes werken met regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Via hun online portaal www.steenwijkerland.nl vind je welke regelingen er zijn in de gemeente Steenwijkerland. Geen resultaten? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Voorts mag je ook gebruik maken van de royale salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • Binnen de gemeente Steenwijkerland zijn er een aantal opties.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Met behulp van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Marijenkampen
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Marijenkampen zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee consumenten met een lage rente een krediet kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Wat dat betreft kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop aanvragen als teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€4875), dan bedraagt dit al €1023,75. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Wil je dit niet zelf doen? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor deze elektriciteit krijg je de gehanteerde stroomprijs. Dit noemen we salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Dan is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de “teveel” terug geleverde stroom. Dit noemen we de terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en ligt tussen de €0,045 en €0,105

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aardbol, echter ook op financieel vlak. Meer dan 550.000 huizen wekken zo zelf stroom op.

Aanschafkosten
De prijs van zonnepanelen wordt vastgesteld door het model, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe goedkoper je uit bent. Dit wordt gerealiseerd doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten van een aanbieding met 10 panelen in Marijenkampen liggen tussen de €4800 en €5900 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Verwachte opbrengsten
Een pakket met 10 panelen wekt op pak ‘m beet 2770 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Essent en Powerpeers betaal je daarvoor ongeveer €623,25 (tarieven mei 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Marijenkampen kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hieronder check je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118507€3425 – €4450€410
2303013€5175 – €5625€675
3341016€5900 – €6225€700
4416018€6425 – €6775€910
5436019€6925 – €7225€1030
6515021€7450 – €7875€1110

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het strookt met een aantal eisen: voldoende plek beschikbaar, een oriëntatie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een goede dakconstructie. Bovendien is een hellingshoek van 35 graden het beste. Dankzij de zonnepanelencheck Marijenkampen bekijk jij of jouw dak geschikt is. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Marijenkampen bedraagt 2880 kWh. Dit kan je zelf opwekken met zo’n 12 pv-panelen van 315 wattpiek. Concreet: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met een hoger vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 4 panelen genoeg, voor 1900 kWh gaan we uit van 8, voor 3000 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3850 kWh rekenen installateurs op 18 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is zo goed als gelijk. De meeste huizenbezitters maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Tevens vind je dunne-film panelen. Dit soort zonnepanelen hebben een mooier uiterlijk. De kosten zijn lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning noodzakelijk in Marijenkampen?

Voor het laten leggen van panelen op het huis is een vergunning niet noodzakelijk. Uitzonderingen zijn monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Veelal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-marijenkampen

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Marijenkampen vergelijken? Via onderstaande tips vergelijk je vandaag nog een uitstekende expert in jouw streek. Veel monteurs hebben zelfs een speciale showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Maak niet alleen een keuze op basis van het tarief. Wees scherp op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Gaat het om een zakelijke of particuliere aanvraag? Gaat het om uw eigen woning of een huurhuis? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Verduidelijk de karakteristieken van het huis. De woning-categorie (schuin & plat) en de oriëntatie van het huis zijn relevant. Selecteer ook de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Maak ook gebruik van het vrije veld. De expert geeft op die manier relevant zonnepanelen advies in Marijenkampen.

 4. Overige gegevens invullen

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Dit zijn gegevens als: naam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en niet te vergeten uw e-mail. Op die manier is het duidelijk hoe we met jou in contact kunnen komen als de experts nadere info nodig hebben. Bij de laatste stap versturen ze de offerte op maat.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na uiterlijk een week volgen er offertes van experts uit de omgeving. Let niet alleen op de goedkoopste aanbieder, maar check ook op de benodigde certificaten (bijvoorbeeld Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, Recyclage, ISO certificaat) en beoordelingen van anderen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Maar let op: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We zien nogal wat prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn ondernemingen die grond of een dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf ongeveer €17,50 (maandelijks). Hoe doe ik mee?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Steenwijkerland.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via onder andere Zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na de gekozen looptijd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Zoals met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Marijenkampen op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Overijssel
Het zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Concreet: dit is uitsluitend de stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Spreken we over stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Stad-Steenwijk, Oldemarkt, Kalenberg, Kuinre, Blankenham, Scheerwolde, Vollenhove, Sint Jansklooster, Heetveld, Belt-Schutsloot, Wanneperveen, Dinxterveen, Giethoorn-Zuid, Giethoorn-Noord, Dwarsgracht, Blokzijl)? In dat geval kan je ook de belastingen op energie aftrekken van je energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We spreken dan over een postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je samen met anderen een speciale coöperatie opstart (postcodes 8339).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!