Zonnepanelen Willemsoord kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Willemsoord? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en financieel interessant. Middels een zonnepanelen-installatie wek je zelfstandig duurzame stroom op. Mede door de dalende inkoopprijs, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de terugleververgoeding (saldering) worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan dat ook voor mijn huis? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Geholpen door de zonnepanelen-vergelijker ontdek jij samengestelde details die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Willemsoord!

zonnepanelen installateur 8338
 • Minder betalen voor stroom.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8338
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Willemsoord mei 2024

De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Er zijn gemeenten met aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Via de website www.steenwijkerland.nl vind jij wat de regels zijn in de gemeente Steenwijkerland. Kan je het niet vinden? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit scheelt je zo €900,00. Ook noemen we de prima salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • In de gemeente Steenwijkerland zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Dankzij de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Willemsoord
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Willemsoord kan je bijv. gebruik maken van SVn Duurzaamheidslening. Dit zijn speciale leningen waarmee huishoudens heel voordelig een groene lening kunnen nemen om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Wat dat betreft mag iedereen de BTW van de aankoop indienen als teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€4850), dan pak je al €1018,5. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Geen zin in gedoe? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor deze elektriciteit krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? In die situatie verrekent je leveranciers een lager bedrag voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en varieert tussen de €0,045 en €0,09

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 5% rente. De win is er niet alleen voor het klimaat, maar ook op een lagere energierekening. Meer dan 500.000 gezinnen hebben panelen laten installeren.

Prijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het soort en merk, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe rendabeler jouw investering. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De huidige kosten van een aanbieding met 10 panelen in Willemsoord fluctueren tussen de €5300 en €6200 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Verwachte opbrengsten
Een set met 10 panelen genereert ongeveer 2760 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Delta en NLE staat dit al gauw gelijk aan €621 (prijs mei 2024). Met goedkope zonnepanelen in Willemsoord bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hieronder vind je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120406€3625 – €4250€380
2308013€5300 – €5800€675
3344015€5950 – €6125€700
4416018€6450 – €6800€930
5440019€7075 – €7175€1010
6509021€7550 – €7950€1060

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het strookt met een aantal richtlijnen: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een dakpostie tussen oost en west (liefst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Daarnaast is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Door o.a. de zonnepanelencheck Willemsoord achterhaal je of jouw dak geschikt is. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Willemsoord is 2880 kWh. Dit kan je zelf opwekken met pak ‘m beet 10 zonnepanelen van 300 wattpiek. Belangrijk: dit is slechts een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je er ook minder te leggen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 850 kWh zijn 4 panelen gewenst, voor 1900 kWh zijn dat er 7, voor 2850 kWh gaat het om 12, en voor 3900 kWh heb je ongeveer 16 panelen nodig.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is gelijkwaardig. De meeste investeerders verkiezen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er is ook een all-black variant. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Tevens kan men gaan voor dunne-film panelen. Dit type PV-panelen hebben een mooier uiterlijk. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Welke vergunning moet ik hebben in Willemsoord?

Bij het installeren van zonnepanelen op uw dak is een vergunning overbodig. Dit is wel het geval bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. In algemene zin is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-willemsoord

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Willemsoord vergelijken? Op basis van onderstaande tips zoek jij vandaag nog een betrouwbare leverancier in je woonplaats. Tal van aanbieders hebben de beschikking over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Er is meer dan alleen het tarief. Check ook relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Praten we over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Betreft het een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Probeer in detail te treden.

 3. Omschrijf het project

  Detailleer de aard van het huis. Het genre huis (plat + schuin) en de geografische ligging van het huis zijn zaken die van belang zijn. Selecteer tevens een ideale leverdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De deskundige voorziet jou dan van aantrekkelijk zonnepanelen advies in Willemsoord.

 4. Contactgegevens verstrekken

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het betreft achternaam, voornaam, een mobiel/vast nummer, en een e-mailadres. Op die manier komen wij erachter hoe we je het beste kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Bij de laatste stap ontvangt u ook de offertes.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na een paar dagen krijg je persoonlijke offertes van installatiebedrijven uit de omgeving. Beperk je niet alleen tot de goedkoopste prijzen, maar let ook op certificaten en keurmerken (voorbeelden zijn CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, RoHS certificaat) en recensies van andere consumenten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Ben je eigenaar van een huurobject, is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Belangrijk: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er zijn verscheidene bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan organisaties die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, beginnend bij €17,50 per maand. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Steenwijkerland.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via initiatieven zoals www.greencrowd.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt verrekend met de energienota. Zodra de contractperiode is verstreken (15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Onder andere met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Willemsoord op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Overijssel
Het zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het bespaart je ook geld. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Disclaimer: Het betreft enkel de kale stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Betreft het een lokaal project (Stad-Steenwijk, Oldemarkt, Kalenberg, Kuinre, Blankenham, Scheerwolde, Vollenhove, Sint Jansklooster, Heetveld, Belt-Schutsloot, Wanneperveen, Dinxterveen, Giethoorn-Zuid, Giethoorn-Noord, Dwarsgracht, Blokzijl)? Als dat het geval is kan jij ook de energiebelasting inhouden op de energienota. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). Uitgangspunt is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 8338).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!