Zonnepanelen Basse kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Basse? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en goed voor de portemonnee. D.m.v. innovatieve zonnepanelen wek je zelf schone energie op. Wegens dalende prijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en salderingsregeling (teruglevering) hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan het ook op mijn huis? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Door middel van onze vergelijker check je bruikbare toelichtingen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Basse!

zonnepanelen installateur 8342
 • Lagere maandlasten.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Interessante salderingsregeling.

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8342
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Basse mei 2024

De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Wel bestaan er gemeentes met een geldpotje voor duurzame investeringen. Middels de energie info op www.steenwijkerland.nl check je wat er precies mogelijk is in de gemeente Steenwijkerland. Is dit voor jou onduidelijk? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Overigens mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit kan oplopen tot wel €700,00. Ten derde onderscheiden we de uitstekende salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • Binnen de gemeente Steenwijkerland kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Middels de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Basse
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Basse zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening. Deze groene leningen waardoor gezinnen tegen een speciaal rentetarief een krediet kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Wanneer je in die categorie valt kan je de BTW op aankoop en installatie aanvragen als teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€4925), dan loopt dit al op tot €1034,25. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Kom je er niet uit? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor de teruggeleverde stroom krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. We spreken dan over salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Op dat moment betaald de leverancier minder voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en zit vaak tussen de €0,045 en €0,095

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een royale 6% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor de aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Grofweg 500.000 woningeigenaren hebben panelen laten installeren.

Prijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe rendabeler jouw investering. Dit is het effect van de situatie dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten (mei 2024) van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Basse komen doorgaans uit tussen de €5000 en €6000, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten en rendement
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen resulteert in pak ‘m beet 2790 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Eneco of Oxxio betaal je hiervoor wel €627,75 (tarieven mei 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Basse is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hierna bekijk je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117707€3550 – €4475€430
2281012€5125 – €5650€675
3344016€5950 – €6275€825
4397017€6525 – €6775€880
5451020€6975 – €7250€1030
6506021€7650 – €8125€1100

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het in lijn is met een aantal randvoorwaarden: voldoende plek beschikbaar, gericht tussen west en oost (liefst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een degelijke dakconstructie. Ook is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Vanwege de zonnepanelencheck Basse lees jij de geschiktheid van je dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Basse is 2880 kWh. Dit kan je zelf opwekken met pak ‘m beet 12 pv-panelen van 280 wattpiek. Belangrijk: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van panelen met meer Wattpiek heb je er minder nodig. Let ook op veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 800 kWh zijn 4 zonnepanelen gewenst, voor 1900 kWh moet je rekenen op 8, voor 3000 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3950 kWh gaan we uit van 16 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst verschilt niet veel. De meeste mensen installeren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Overigens onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Deze panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De kosten zijn lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning verplicht in Basse?

Voor de installatie van panelen op een woning is een vergunning overbodig. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Doorgaans is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-basse

Installateur zonnepanelen zoeken

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Basse vergelijken? Dankzij de adviezen van onze specialisten kies jij moeiteloos een uitstekende vakman in jouw omgeving. Een aantal monteurs hebben zelfs een speciale showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot het tarief. Vraag ook om certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Betreft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Gaat het om een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Opdrachtomschrijving

  Detailleer duidelijk het huis. Het genre woning (plat of schuin) en de geografische ligging van de woning zijn essentieel. Selecteer ook een globale planning voor de installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De expert levert jou dan ook toepasbaar zonnepanelen advies in Basse.

 4. Overige gegevens invullen

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. We vragen om naam, een mobiel/vast nummer, en het mailadres. Hierdoor komen we erachter hoe we contact kunnen opnemen als de experts nadere info nodig hebben. Daaropvolgend versturen ze de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van installateurs uit de omgeving. Kijk niet alleen naar de scherpste prijs, maar wees scherp op certificering (je kunt denken aan ISO certificaat, CE-keurmerk, TÜV keurmerk, RoHS certificaat) en beoordelingen van anderen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en is het dak te klein voor zonnepanelen, of heb je geen financiële ruimte? Dit is geen issues meer: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er bestaan meerdere interessante collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan organisaties die hun dak/grond over hebben voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, gemiddeld zo’n €40,00 (maandelijks). Hoe doe ik mee?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Steenwijkerland.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via bijvoorbeeld www.duurzaaminvesteren.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na het verstrijken van de periode (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Basse op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Overijssel
Het zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Belangrijk: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Betreft dit zonnestroom uit de buurt (Stad-Steenwijk, Oldemarkt, Kalenberg, Kuinre, Blankenham, Scheerwolde, Vollenhove, Sint Jansklooster, Heetveld, Belt-Schutsloot, Wanneperveen, Dinxterveen, Giethoorn-Zuid, Giethoorn-Noord, Dwarsgracht, Blokzijl)? Als dat het geval is mag men ook belastingen op stroom inhouden op de energienota. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). Het is een must dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie start (postcodes 8342).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!