Zonnepanelen Nederland kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Nederland? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en men kan er flink door besparen. D.m.v. innovatieve zonnepanelen wek je zelf energie op uit de zon. Wegens de dalende verkoopprijzen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de saldering / teruglevering (vergoeding) beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Via onze tool lees je actuele details met betrekking tot zonnepanelen kopen in Nederland!

zonnepanelen installateur 8362
 • Een lagere energierekening.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • BTW terugvragen.

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8362
Netnummer0527 (+31527)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Nederland mei 2024

De landelijke subsidiepot is al enige jaren uitgefaseerd. Wel bestaan er gemeentes met aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Middels de energie info op www.steenwijkerland.nl doorzoek je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Steenwijkerland. Kan je het niet vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dat kan je zo maar €700,00 opleveren. Daarbij mag je ook gebruik maken van de royale salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • In de gemeente Steenwijkerland is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Op basis van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Nederland
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Nederland zijn er leningen beschikbaar zoals de Groene lening. Dit zijn speciale leningen waardoor consumenten met een lage rente een speciale lening kunnen nemen om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Wanneer je in die categorie valt kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop aanvragen voor teruggave. Het BTW percentage is 21%. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5175), dan is jouw winst al €1086,75. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Geen zin in gedoe? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Daarvoor ontvang jede stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Dit heet ook wel salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Als dit aan de orde is is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de extra teruggeleverde stroom. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. Deze vergoeding is per aanbieder anders en komt vaak uit tussen de €0,045 en €0,10

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 4 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed nieuws voor het klimaat, tevens ook fiscaal erg interessant. Om en nabij 700.000 investeerders kozen reeds voor een panelen-installatie.

Verkoopprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door de fabrikant, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe goedkoper het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De actuele kosten van een aanbieding met 10 panelen in Nederland zitten vaak tussen de €4200 en €6200 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set met 10 panelen resulteert in plusminus 2890 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Budget Energie of Nuon betaal je voor dit stukje stroom wel €650,25 (prijspeil mei 2024). Via goedkope zonnepanelen in Nederland bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het volgende overzicht tref jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119307€3500 – €4250€400
2278012€5050 – €5675€675
3324015€5900 – €6200€800
4382017€6300 – €6700€920
5430019€6900 – €7125€1030
6502022€7625 – €7950€1040

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het klopt met een aantal zaken: een schuin/plat dak met genoeg plek, gelegen tussen het westen en oosten (liefst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat de panelen kan dragen. Mede is een hellingshoek van 35 graden het beste. Wegens de zonnepanelencheck Nederland check je de toepasbaarheid voor uw dak. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Nederland bedraagt 2880 kWh. Hiervoor heb je nodig omstreeks 12 zonnepanelen van 290 wattpiek. Disclaimer: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met meer Wattpiek heb je er waarschijnlijk minder nodig. Denk ook eens na over de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 850 kWh zijn 5 panelen genoeg, voor 1825 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2900 kWh gaan we uit van 12, en voor 4000 kWh gaat het om 16 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is zo goed als gelijk. Veel consumenten prefereren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Verder kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De investering is laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning noodzakelijk in Nederland?

Tijdens de montage van PV-panelen op het huis is een vergunning overbodig. Doorgaans gelden er andere regels voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Meestal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-nederland

Een zonnepanelen-installateur vinden

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Nederland vergelijken? Via het onderstaande stappenplan tref jij binnen enkele minuten een uitmuntende vakspecialist in jouw streek. Diverse bedrijven hebben zelfs een speciale showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Let niet alleen op de tarieven. Vraag ook om keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je krijgt op die manier alleen offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het uitgangspunt een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Treft het een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Schets zo specifiek mogelijk de woning. Het type huis (plat en/of schuin) en de oriëntatie van de woning zijn daarin van belang. Selecteer ook een installatiedatum die uitkomt. Vul gerust het opmerkingenveld in. De vakman geeft dan goedzonnepanelen advies in Nederland.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. We vragen om naam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en als laatste het e-mailadres. Zo is het helder hoe we contact kunnen opnemen indien er onduidelijkheden zijn. Daaropvolgend verzenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Het vergelijken van offertes

  In 3-4 dagen ontvang je (een aantal) offertes van experts uit de buurt. Beperk je niet alleen tot de laagste prijs, maar kijk goed naar certificaten en keurmerken (denk aan VDE keurmerk, TÜV keurmerk, CE-keurmerk, RoHS certificaat) en beoordelingen van anderen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Beschik je over een huurwoning, is het dak te klein voor zonnepanelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Er zijn goede alternatieven: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er bestaan vele duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere clubhuizen die hun dak/grond kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf plusminus €35,00 per 4 weken. Wat zijn mijn opties?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Steenwijkerland.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via concepten als Zonnepanelendelen.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na het verstrijken van de periode (15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Bijvoorbeeld met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Nederland op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Overijssel
Zo’n zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Goed om te weten: dit is uitsluitend de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Spreken we over stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Stad-Steenwijk, Oldemarkt, Kalenberg, Kuinre, Blankenham, Scheerwolde, Vollenhove, Sint Jansklooster, Heetveld, Belt-Schutsloot, Wanneperveen, Dinxterveen, Giethoorn-Zuid, Giethoorn-Noord, Dwarsgracht, Blokzijl)? Wat dat betreft mag je ook de belasting op stroom aftrekken van je energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). De eis is dat men met verschillende buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 8362).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!