Zonnepanelen Vollenhove kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Vollenhove? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en heb je razendsnel terugverdiend. Dankzij zonnepanelen bij je huis wek je zelf schone energie op. Door o.a. dalende prijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en salderingsregeling (teruglevering) is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is mijn dak geschikt? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Met behulp van deze pagina tref je handige informatie met betrekking tot zonnepanelen kopen in Vollenhove!

zonnepanelen installateur 8325
 • Makkelijk geld besparen.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8325
Netnummer0527 (+31527)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Vollenhove mei 2024

De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. In verschillende gemeentes zien we een geldpotje voor duurzame investeringen. Door gebruik te maken van www.steenwijkerland.nl tref je welke regelingen er zijn in de gemeente Steenwijkerland. Is dit voor jou onduidelijk? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit levert al snel honderden euro’s op. Ten derde is er de keuze voor de prima salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • Binnen de gemeente Steenwijkerland kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Met behulp van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Vollenhove
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Vollenhove kan je bijv. gebruik maken van Groene lening. Dit zijn interessante leningen waardoor consumenten verrassend voordelig een afbetalingsregeling kunnen aanvragen voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Wat dat betreft kan je de betaalde BTW van de aankoop aanvragen voor teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€4675), dan bedraagt dit al €981,75. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Kom je er niet uit? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je terugleveren aan het net. Ter compensatie krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). De term hiervoor is salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Als dat het geval is is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. In de volksmond: terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en zit vaak tussen de €0,035 en €0,085

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is vergelijkbaar met 4 procent rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het klimaat, daarnaast ook op het gebied van financiën. Pakweg 650.000 investeerders hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Kosten
De prijs van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te goedkoper je uit bent. Dit is een efficiency-effect omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Vollenhove zitten vaak tussen de €4800 en €6700, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten en rendement
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen staat voor circa 3100 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Eneco en/of Powerpeers betaal je daarvoor zo’n €697,5 (tarief mei 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Vollenhove kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hierna doorzoek jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119707€3500 – €4500€440
2305012€5075 – €5600€550
3320016€6000 – €6225€825
4418017€6350 – €6625€940
5454019€6950 – €7300€960
6514023€7525 – €8025€1040

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het conformeert aan een aantal richtlijnen: voldoende ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (het liefst focus op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak. Ook is een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Gezien de zonnepanelencheck Vollenhove bekijk jij of het dak van uw woning kan. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Vollenhove is 2880 kWh. Hiervoor heb je nodig omstreeks 10 panelen van 315 wattpiek. Concreet: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je er ook minder te leggen. Houd ook rekening met het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 850 kWh zijn 5 panelen geschikt, voor 1800 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2950 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3925 kWh kan je uit de voeten met 15 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen komt aardig overeen. Meer dan de helft van de mensen geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Bovendien zijn er dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen hebben een mooier uiterlijk. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Vollenhove?

Voor de installatie van zonnepanelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Helaas is dat anders bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Normaliter is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-vollenhove

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Vollenhove vergelijken? Middels onze stappenplan tref jij in korte tijd een uitmuntende aanbieder in jouw omgeving. Sommige bedrijven beschikken over een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk niet alleen naar de offerteprijs. Kijk goed naar relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Gaat het om een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Betreft het een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Omschrijf expliciet het huis. De dak-categorie (plat en/of schuin) en de ligging van het dak zijn daarin van belang. Maak daarna een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De expert levert jou dan ook interessant zonnepanelen advies in Vollenhove.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Denk dan aan: achternaam, voornaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en als laatste het e-mailadres. Hierdoor is het helder hoe we je het beste kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Bij de laatste stap zenden zij de offertes.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na een paar dagen krijg je persoonlijke offertes van adviseurs uit de buurt. Kijk verder dan de goedkoopste aanbieder, maar let ook op certificaten en keurmerken (voorbeelden zijn ISO certificaat, IEC keurmerk, RoHS certificaat, TÜV keurmerk) en beoordelingen van anderen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dak te klein voor zonnepanelen, of is de investering nu te groot? Belangrijk: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er verschijnen meerdere duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor organisaties die hun dak/grond vol met zonnepanelen willen leggen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf ongeveer €30,00 per maand. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Steenwijkerland.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via concepten als Greencrowd. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Wanneer het contract eindigd (standaard 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Bijvoorbeeld met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Vollenhove op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Overijssel
Een specifiek zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Let op: Het betreft enkel de kale stroomprijs, en niet de energiebelasting. Betreft het zonnestroom uit de buurt (Stad-Steenwijk, Oldemarkt, Kalenberg, Kuinre, Blankenham, Scheerwolde, Vollenhove, Sint Jansklooster, Heetveld, Belt-Schutsloot, Wanneperveen, Dinxterveen, Giethoorn-Zuid, Giethoorn-Noord, Dwarsgracht, Blokzijl)? Dan kan je ook de belastingen op energie aftrekken van je energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Waarschijnlijk ken je dit als postcoderoos-regeling). De eis is dat je met buurt/wijkgenoten een energiecoöperatie opricht (postcodes 8325).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!