Zonnepanelen De Pol kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in De Pol? Zonnepanelen zijn duurzaam en een goede investering. Door gebruik te maken van een zonnepanelen-installatie wek je jouw eigen duurzame stroom op. Dankzij de dalende prijzen van de panelen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en een aantrekkelijke salderingsregeling kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan het ook op mijn huis? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Middels deze website ontdek jij uitgebreide tips m.b.t. zonnepanelen kopen in De Pol!

zonnepanelen installateur 8337
 • Minder betalen voor stroom.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8337
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen De Pol mei 2024

De landelijke subsidiepot bestaat niet meer. In verschillende gemeentes zien we interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Op de energie pagina’s van www.steenwijkerland.nl tref je wat er precies mogelijk is in de gemeente Steenwijkerland. Kan je het niet vinden? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Mede is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit scheelt je zo €700,00. Ook mag je ook gebruik maken van de uitstekende salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • Binnen de gemeente Steenwijkerland kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Via de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies en leningen in De Pol
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In De Pol kan je een beroep doen op o.a. de Groene lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee woningeigenaren extra voordelig een groene lening kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? In die situatie kan men de BTW op aankoop en installatie indienen voor teruggave. Hierop zit 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€4825), dan is het belastingvoordeel al €1013,25. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Ontbreekt het je aan tijd? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Daarvoor ontvang jede reguliere stroomprijs. Met een duur woord heet dit salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Op dat moment betaald de leverancier minder voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Het gaat dan om een terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en schommelt tussen de €0,04 en €0,105

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 5 procent spaarrente. De win is er niet alleen voor de aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Circa 500.000 huizen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafprijzen
De prijs van zonnepanelen komt tot stand door het model, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe lager de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De geschatte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in De Pol schommelen tussen de €5000 en €6600, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Geschatte opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen genereert grofweg 2750 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Eneco en/of Qurrent betaal je al snel €618,75 (prijs mei 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in De Pol kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In de volgende paragraaf check jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119008€3500 – €4500€430
2294012€5100 – €5650€600
3355015€5950 – €6150€750
4382018€6525 – €6600€900
5437020€7075 – €7125€980
6513023€7650 – €7850€1110

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het conformeert aan een aantal condities: voldoende ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (het liefst focus op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een stevig dak. Overigens is een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Mede door de zonnepanelencheck De Pol ontdek je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in De Pol is 2880 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig plusminus 12 panelen van 315 wattpiek. Toelichting: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je er ook minder te leggen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 900 kWh zijn 4 panelen voldoende, voor 1975 kWh zijn dat er circa 8, voor 2850 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3975 kWh heb je ongeveer 15 panelen nodig.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement komt aardig overeen. De gemiddelde mensen geven de voorkeur aan de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Bovendien kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen liggen mooi onopvallend op het dak. De prijs is erg gunstig, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Moet ik een vergunning aanvragen in De Pol?

Voor de installatie van zonnepanelen op het huis is een vergunning niet noodzakelijk. Deze regel gaat niet op bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Meestal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-de-pol

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Direkt zonnepanelen bedrijven in De Pol vergelijken? Middels de adviezen van onze specialisten tref jij in enkele stappen een erkende vakspecialist in je woonplaats. De meeste specialisten bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je e.e.a. kunt bekijken. Let niet alleen op het tarief. Wees scherp op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Gaat het om een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Spreken we over een aangekochte woning of huur je? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Wat zijn je wensen?

  Schets het soort huis. De huis-categorie (schuin & plat) en de oriëntatie van het huis zijn van groot belang. Kies ook een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Maak ook gebruik van het vrije veld. De installateur geeft dan relevant zonnepanelen advies in De Pol.

 4. Vul contactgegevens in

  Vul de overige contactgegevens in. Dit zijn gegevens als: jouw voornaam en achternaam, een (vast) telefoonnummer en een e-mailadres. Daardoor komen we erachter op welke manier je contact wilt onderhouden als er meer info benodigd is. Vervolgens ontvangt u ook de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijking van offertes

  In 4-5 dagen krijg je persoonlijke offertes van installateurs uit de buurt. Let niet alleen op de goedkoopste prijzen, maar check ook certificaten en keurmerken (zoals VDE keurmerk, CE-keurmerk, IEC keurmerk, RoHS certificaat) en recensies van andere consumenten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Zit je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit is geen issues meer: er is nu zonne-energie voor iedereen! We zien nogal wat aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan bedrijven die een stuk van het dak willen volleggen met zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, beginnend bij €15,00 per maand. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Steenwijkerland.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via onder andere ZonnepanelenDelen. Jouw stukje zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Na de gekozen periode (15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Onder andere met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in De Pol op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Overijssel
Een dergelijk zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar ook financieel is het interessant. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Belangrijk: dit is uitsluitend de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Spreken we over een project in je eigen buurt (Stad-Steenwijk, Oldemarkt, Kalenberg, Kuinre, Blankenham, Scheerwolde, Vollenhove, Sint Jansklooster, Heetveld, Belt-Schutsloot, Wanneperveen, Dinxterveen, Giethoorn-Zuid, Giethoorn-Noord, Dwarsgracht, Blokzijl)? Wat dat betreft kan jij ook de energiebelasting aftrekken van je energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Waarschijnlijk ken je dit als postcoderoos-regeling). De eis is dat men met verschillende buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 8337).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!