Zonnepanelen IJsselham kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in IJsselham? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en je kunt er geld mee verdienen. Met behulp van krachtige zonnepanelen wek je in eigen beheer groene stroom op. Als gevolg van het financieel interessante plaatje, de opties voor BTW teruggave, en salderingsregeling (teruglevering) zijn zonnepanelen enorm populair. Kan dat ook voor mijn huis? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Gebruikmakend van deze website vind je praktische toelichtingen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in IJsselham!

zonnepanelen installateur 8361
 • Een lagere energierekening.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8361
Netnummer0561 (+31561)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen IJsselham mei 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau bestaat niet meer. In sommige gemeentes zijn er regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Op de energie pagina’s van www.steenwijkerland.nl ontdek jij hoe het ervoor staat in de gemeente Steenwijkerland. Kan je het niet vinden? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit scheelt je zo €700,00. Als laatste kan men kiezen voor de prima salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • Binnen de gemeente Steenwijkerland zijn er een aantal opties.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen / subsidies in IJsselham
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In IJsselham kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening. Dit zijn speciale leningen waarmee woningeigenaren extra goedkoop een lening kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Wat dat betreft kan je de betaalde BTW van de aankoop indienen als teruggave. Het BTW percentage is 21%. Neem je een complete set met 10 panelen (€5150), dan is het belastingvoordeel al €1081,5. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Kom je er niet uit? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, lever je terug aan het energienet. Hiervoor krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Het gaat dan om salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? In die situatie verrekent je leveranciers een lager bedrag voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. We spreken dan over een terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en zit vaak tussen de €0,045 en €0,10

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is in lijn met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor het klimaat, maar ook op een lagere energierekening. Circa 800.000 huishoudens kozen reeds voor een panelen-installatie.

Verkoopprijzen
De prijs van zonnepanelen kan men berekenen met de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te voordeliger de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten (mei 2024) van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in IJsselham komen doorgaans uit tussen de €4000 en €6800, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en rendement
Een set van 10 zonnepanelen in resulteert in zo’n 2880 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Engie en Oxxio staat dit al gauw gelijk aan €648 (prijspeil mei 2024). Door goedkope zonnepanelen in IJsselham kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het volgende overzicht check jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118106€3575 – €4200€400
2294011€5100 – €5650€500
3345014€5925 – €6150€775
4395018€6300 – €6600€930
5455020€7075 – €7200€960
6503021€7700 – €8050€1110

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het klopt met een aantal voorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een dakpostie tussen oost en west (zuiden is aan te raden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Evengoed is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Ten gevolg van de zonnepanelencheck IJsselham vind je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in IJsselham is 2880 kWh. Dit kan je zelf genereren met grofweg 10 pv-panelen van 285 wattpiek. Aanbeveling: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek heb je er waarschijnlijk minder nodig. Denk ook eens na over de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 5 pv-panelen genoeg, voor 1875 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2925 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3875 kWh rekenen installateurs op 18 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is ongeveer gelijk. Veel mensen verkiezen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Tevens vinden we dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De investering is laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Heb ik een vergunning nodig in IJsselham?

Voor het leggen van panelen op het huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Veelal is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-ijsselham

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in IJsselham vergelijken? Met het onderstaande stappenplan tref je zonder problemen een betrouwbare installateur in jouw omgeving. Sommige aanbieders hebben de beschikking over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Er is meer dan alleen de tarieven. Wees scherp op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je krijgt op die manier alleen offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Betreft het een zakelijke of particuliere vraag? Hebben we het over een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Beschrijf expliciet jouw woning. De huis-categorie (plat en/of schuin) en de oriëntatie van het huis zijn belangrijke onderdelen. Kies vervolgens een dag en tijdstip voor installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De installateur verschaft dan namelijk relevant zonnepanelen advies in IJsselham.

 4. Overige contactgegevens invullen

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het gaat hier om jouw voornaam en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en het emailadres. Zo komen we erachter hoe we contact kunnen leggen als er meer info benodigd is. Daarna ontvang je de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes van installateurs uit de buurt. Kijk niet alleen naar de aantrekkelijkste prijs, maar bekijk ook eventuele keurmerken (voorbeelden zijn RoHS certificaat, IEC keurmerk, Recyclage, ISO certificaat) en reviews van klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of is de investering nu te groot? Dit is geen issues meer: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er ontwikkelen verscheidene rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere bedrijven die grond of een dak willen volleggen met zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, vanaf plusminus €15,00 (maandelijks). Hoe doe ik mee?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Steenwijkerland.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel bij bedrijven als Greencrowd.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Na afloop van de overeengekomen periode (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Hoe dat werkt? Denk aan met buren zonnepanelen laten plaatsen in IJsselham op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Overijssel
Een dergelijk zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt afgetrokken van je energierekening. Belangrijk: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Is het stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Stad-Steenwijk, Oldemarkt, Kalenberg, Kuinre, Blankenham, Scheerwolde, Vollenhove, Sint Jansklooster, Heetveld, Belt-Schutsloot, Wanneperveen, Dinxterveen, Giethoorn-Zuid, Giethoorn-Noord, Dwarsgracht, Blokzijl)? Op dat moment mag je ook de belasting op stroom inhouden op de energienota. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat men met verschillende buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 8361).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!