Zonnepanelen Steenwijk kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Steenwijk? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en besparen je geld. Door zonnepanelen op jouw woning wek je zelf energie op uit de zon. Door het financieel interessante plaatje, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de interessante salderingsregeling besluiten meer en meer mensen te investeren. Is het iets voor mijn woning? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Op basis van zonnepanelenrevolutie.nl check je uitgebreide raadgeving die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Steenwijk!

zonnepanelen installateur 8331
 • Minder betalen voor stroom.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8331
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Steenwijk mei 2024

De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Een aantal gemeenten hanteren wel een geldpotje voor duurzame investeringen. Via de website www.steenwijkerland.nl lees jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Steenwijkerland. Onduidelijke informatie? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Ook is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Bovendien is er nog een uitstekende salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • In de gemeente Steenwijkerland zijn er verschillende mogelijkheden.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Aan de hand van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Steenwijk
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Steenwijk zijn er verschillende leningen zoals de Groene lening. Deze groene leningen waardoor gezinnen met een interessante rente een lening kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? In die situatie kan iedereen de aankoop BTW terugvorderen. We spreken over een 21% BTW-tarief. In het geval van 10 zonnepanelen (€4725), dan profiteer je al van een korting van €992,25. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Wil je dit niet zelf doen? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. In ruil ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Het gaat dan om salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Wat dat betreft betaald de leverancier minder voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. We spreken dan over een terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en varieert tussen de €0,05 en €0,11

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is overeenkomstig met 6 procent rente. Dit is niet alleen goed voor onze planeet, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Circa 650.000 consumenten kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie komt tot stand door de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe lager de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De huidige kosten van een aanbieding met 10 panelen in Steenwijk komen doorgaans uit tussen de €4900 en €6000 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een pakket met 10 panelen staat voor ongeveer 2710 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Engie en Pure Energie staat dit al gauw gelijk aan €609,75 (onkosten mei 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Steenwijk bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de tabel tref je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119606€3525 – €4200€420
2301011€5050 – €5875€550
3359016€6025 – €6200€875
4390017€6350 – €6800€940
5469020€6950 – €7175€1000
6496023€7550 – €8200€1040

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het conformeert aan een aantal voorwaarden: voldoende plek beschikbaar, gelegen tussen het westen en oosten (het liefst focus op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat sterk genoeg is. Ook is ligging onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Door de zonnepanelencheck Steenwijk tref je de geschiktheid van je dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Steenwijk bedraagt 2880 kWh. Hiervoor zijn benodigd omstreeks 10 zonnepanelen van 300 wattpiek. Belangrijk: dit is slechts een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Kijk ook goed naar de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 850 kWh zijn 4 – 5 panelen genoeg, voor 1975 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2850 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3875 kWh zijn dat circa 16 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is nagenoeg gelijk. Bijna alle woningbezitters verkiezen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Verder zijn er dunne-film PV-panelen. Deze panelen zijn zeer flexibel. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar het vermogen is ook wat minder.

Welke vergunning moet ik hebben in Steenwijk?

Bij het installeren van zonnepanelen op het huis is een vergunning niet noodzakelijk. Doorgaans gelden er andere regels voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Normaal is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-steenwijk

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Steenwijk vergelijken? Middels de adviezen van onze specialisten zoek jij in een zeer korte periode een professionele specialist in je woonplaats. De meeste aanbieders hebben de beschikking over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de offerteprijs. Wees scherp op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Spreken we over een zakelijke of particuliere vraag? Is het uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Wat zijn je wensen?

  Specificeer de aard van het huis. Het genre dak (plat of schuin) en de geografische ligging van het dak zijn voor de monteur interessant. Kies tevens een installatiedatum die uitkomt. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De expert geeft op die manier actueel zonnepanelen advies in Steenwijk.

 4. Voorkeur voor contact

  Vul de overige contactgegevens in. Het betreft naam, een mobiel/vast nummer, en een e-mailadres. Vandaar is het duidelijk hoe we met jou in contact kunnen komen als de experts nadere info nodig hebben. Als laatste krijgt u natuurlijk de proposities (offertes).

 5. Offertes naast elkaar zetten

  In 3-4 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van experts met een goede naam in de buurt. Kijk niet alleen naar de aanbieder met de laagste prijs, maar let ook op relevante keurmerken (je kunt denken aan IEC keurmerk, TÜV keurmerk, RoHS certificaat, VDE keurmerk) en beoordelingen van anderen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Goed nieuws, de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We zien vele duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor gymzalen die hun dak/grond beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, al vanaf +/- €35,00 per maand. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Steenwijkerland.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via concepten als www.greencrowd.nl. “Jouw” zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Na afloop van de overeengekomen periode (15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Denk aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Steenwijk op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Overijssel
Een specifiek zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Vergeet niet: dit is uitsluitend de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Spreken we over stroom van panelen in de buurt (Stad-Steenwijk, Oldemarkt, Kalenberg, Kuinre, Blankenham, Scheerwolde, Vollenhove, Sint Jansklooster, Heetveld, Belt-Schutsloot, Wanneperveen, Dinxterveen, Giethoorn-Zuid, Giethoorn-Noord, Dwarsgracht, Blokzijl)? In dat geval mag men ook belastingen op stroom verminderen met de jaarlijkse energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). Voorwaarde is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie gaat vormen (postcodes 8330, 8331, 8332, 8333).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!