Zonnepanelen Hardenberg kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Hardenberg? Zonnepanelen zijn duurzaam en leveren ook nog eens euro’s op. Gebruikmakend van zonnepanelen gericht op het zuiden wek je in eigen beheer groene stroom op. Door dalende prijzen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de toe te passen salderingsregeling gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Heeft ons huis een geschikt dak? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Dankzij onze vergelijker tref je toepasbare adviezen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Hardenberg!

zonnepanelen installateur 7771
 • Lagere energierekening.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Lange levensduur.

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7771
Netnummer0523 (+31523)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Hardenberg april 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is in 2013 volledig afgeschaft. Verscheidene gemeentes werken met aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Via de site www.hardenberg.nl tref jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Hardenberg. Kom je er niet uit? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Mede is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit gaat al snel om honderden euro’s. Ten derde is er ook een interessante salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • In de gemeente Hardenberg kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Hardenberg
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Hardenberg kan je bijv. gebruik maken van Energiebespaarlening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor consumenten tegen een lage rente een lening kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Dan mag jij de betaalde BTW van de bestelling indienen als teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5875), dan profiteer je al van een korting van €1233,75. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Kom je er niet uit? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of lever je terug aan het energienet. Voor de teruggeleverde stroom krijg je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Dit heet ook wel salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Als dit aan de orde is betaald de leverancier minder voor de extra teruggeleverde stroom. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en schommelt tussen de €0,04 en €0,095

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno april 2024. Het rendement komt overeen met een 4 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed voor onze planeet, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al ruim 600.000 woningeigenaren zijn in staat energie op te wekken.

Verkoopprijzen
De prijs van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te rendabeler jouw investering. De reden daarvan is: omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De verwachte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Hardenberg komen doorgaans uit tussen de €4300 en €6700, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen genereert grofweg 2870 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Delta en Oxxio betaal je daarvoor zo’n €645,75 (vergoeding april 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Hardenberg kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hieronder tref je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120307€3650 – €4500€400
2289012€5300 – €5875€525
3349016€5950 – €6100€800
4396018€6300 – €6625€930
5466020€7025 – €7200€990
6486021€7625 – €8100€1080

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het overeenstemt met een aantal condities: genoeg ruimte op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een degelijke dakconstructie. Ook is een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Door o.a. de zonnepanelencheck Hardenberg achterhaal je of het dak van uw woning kan. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hardenberg bedraagt 3340 kWh. Dit kan je zelf genereren met omstreeks 11 panelen van 285 wattpiek. Concreet: dit zijn doorsnee statistieken. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met een hoger vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor verbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 panelen passend, voor 1900 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2800 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3825 kWh zijn dat circa 15 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is zo goed als gelijk. De meeste consumenten bestellen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Evenzeer kun je kiezen voor dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen hebben een mooier uiterlijk. De aanschafkosten liggen lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Hardenberg?

Voor de installatie van panelen op uw woning is een vergunning overbodig. Helaas is dat anders bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Meestal is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-hardenberg

Installateur zonnepanelen zoeken

Erkende zonnepanelen bedrijven in Hardenberg vergelijken? Door tips van onze adviseurs kies je zonder problemen een deskundige monteur in je postcoderoos. De meeste leveranciers bieden een kleine showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Let niet alleen op de installatiekosten. Houd ook rekening met certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Spreken we over een particuliere of zakelijke vraag? Is het uw eigen woning of een huurhuis? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Opdracht omschrijven

  Schets het soort huis. Het type huis (plat + schuin) en de ligging van het huis zijn belangrijke onderdelen. Maak tevens een keuze voor een globale planning voor de installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. Het installatiebedrijf levert jou dan ook interessant zonnepanelen advies in Hardenberg.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Je kunt denken aan voorletter + achternaam, tel. nr. en e-mailadres. Dan is het duidelijk hoe we met jou in contact kunnen komen wanneer er aanvullende info nodig is. Daarna ontvang je de offerte op maat.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van installatiebedrijven uit de buurt. Focus niet uitsluitend op de scherpste prijs, maar check ook relevante keurmerken (bijvoorbeeld VDE keurmerk, CE-keurmerk, Recyclage, ISO certificaat) en reviews van klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Maar let op: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er verschijnen nogal wat duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld gebouwendie het dak over hebben voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, vanaf ongeveer €20,00 per 4 weken. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Hardenberg.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via platforms als www.zonnepanelendelen.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt afgetrokken van je energierekening. Na het verstrijken van de periode (standaard 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Bijvoorbeeld met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Hardenberg op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Overijssel
Zo’n zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. Jouw stukje zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Toelichting: Het betreft enkel de kale stroomprijs, en niet de energiebelasting. Is dit stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Ane, Anerveen, Anevelde, Balkbrug, Bergentheim, Brucht, Collendoorn, De Krim, Dedemsvaart, Den Velde, Diffelen, Gramsbergen, Heemserveen, Holtheme, Holthone, Hoogenweg, Kloosterhaar, Loozen, Lutten, Marienberg, Radewijk, Rheeze, Rheezerveen, Schuinesloot, Sibculo, Slagharen, Venebrugge, Hardenberg, Bruchterveld)? In die situatie kan jij ook de energiebelasting aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). De regel is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een energiecoöperatie opricht (postcodes 7770, 7771, 7772, 7773).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente