Zonnepanelen Tubbergen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Tubbergen? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en winstgevend. Op basis van zonnepanelen gericht op het zuiden wek je je eigen zonne-energie op. Als gevolg van dalende prijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de toepasbare salderingsregeling worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is mijn woning hiervoor geschikt? Hoe zit het met kosten en het rendement? Aan de hand van onze vergelijker check jij accurate aanbevelingen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Tubbergen!

zonnepanelen installateur 7651
 • Minder betalen voor stroom.
 • Verantwoorde investering.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieOverijssel
GemeenteTubbergen
Postcode7651
Netnummer0546 (+31546)
Gasverbruik M31830 M3
Stroomverbruik kWh3830 kWh
Gemiddelde energierekening€205,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Tubbergen april 2024

De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. In sommige gemeentes zijn er duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Bij het energieloket op www.tubbergen.nl bekijk je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Tubbergen. Kom je er niet uit? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit kan oplopen tot wel €700,00. Daarbij is er nog een aantrekkelijke salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • In de gemeente Tubbergen kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Op basis van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Tubbergen
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Tubbergen kan je bijv. gebruik maken van Groene lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor consumenten tegen een gunstige rente een groene lening kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? In die situatie kan je de BTW op aankoop en installatie indienen als teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€4850), dan is jouw winst al €1018,5. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Heb je hier geen tijd voor? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Hiervoor krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. In de volksmond: terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en zit vaak tussen de €0,04 en €0,105

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dit komt niet alleen ten goede van onze aardbol, echter ook op financieel vlak. Pakweg een half miljoen woningeigenaren wekken zo zelf stroom op.

Aanschafprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe goedkoper het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De actuele kosten van een aanbieding met 10 panelen in Tubbergen komen doorgaans uit tussen de €4800 en €6400 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen genereert ongeveer 2990 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Greenchoice en/of NLE betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €672,75 (onkosten april 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Tubbergen kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hieronder tref je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119708€3700 – €4500€420
2303012€5200 – €5825€625
3326016€5900 – €6250€750
4417017€6475 – €6600€920
5460019€7100 – €7300€1030
6497022€7675 – €8075€1070

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het strookt met een aantal condities: een schuin/plat dak met genoeg plek, gericht tussen west en oost (het zuiden is ideaal), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Tevens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Tubbergen vind jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Tubbergen bedraagt 3830 kWh. Je hebt dus nodig ongeveer 10 panelen van 320 wattpiek. Let op: dit is slechts een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je er ook minder te leggen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor verbruik in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 4 – 5 panelen passend, voor 1925 kWh gaat het om 8, voor 2825 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3900 kWh moet je rekenen op 16 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is vrijwel hetzelfde. Meer dan de helft van de bewoners installeren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Verder kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Dit type panelen hebben een mooier uiterlijk. De kosten liggen relatief laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning verplicht in Tubbergen?

Voor het laten plaatsen van panelen op uw woning is geen vergunning nodig. Helaas is dat anders bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Normaliter is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-tubbergen

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Tubbergen vergelijken? Geholpen door het onderstaande stappenplan heb jij zonder problemen een erkende monteur in je woonplaats. Een aantal adviseurs hebben zelfs een speciale showroom waar je de producten in detail kunt zien. Let niet alleen op de tarieven. Houd ook rekening met eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Hierdoor krijg je alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Gaat het om een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Betreft het uw eigen woning of een huurhuis? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Opdracht omschrijven

  Verduidelijk duidelijk het huis. Het type dak (schuin en/of plat) en de oriëntatie van het huis zijn voor de monteur interessant. Maak daarna een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De deskundige voorziet jou dan van interessant zonnepanelen advies in Tubbergen.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Het betreft uw voornaam + achternaam, het 06-nummer, en het mailadres. Dan komen we erachter hoe we contact kunnen leggen als er meer info benodigd is. Als laatste verzenden zij de offerte op maat.

 5. Vergelijking van offertes

  In 4-5 dagen krijg je persoonlijke offertes van specialisten uit de buurt. Kijk niet alleen naar de laagste prijs, maar kijk goed naar eventuele keurmerken (zoals VDE keurmerk, TÜV keurmerk, RoHS certificaat, CE-keurmerk) en vraag naar recente projecten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Zit je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of heb je onvoldoende budget? Goed nieuws, ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er zijn allerlei interessante collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn gymzalen die grond of een dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, al vanaf €22,50 (maandelijks). Wat is er allemaal mogelijk?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Tubbergen.
 • Je participeert in een zonnedeel via platforms als www.duurzaaminvesteren.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na de gekozen looptijd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Onder andere met buren zonnepanelen laten plaatsen in Tubbergen op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Overijssel
Zo’n zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verrekend met de energienota. Goed om te weten: Het betreft enkel de kale stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Spreken we over zonnestroom uit de buurt (Tubbergen, Albergen, Harbrinkhoek, Geesteren, Langeveen, Vasse, Reutum, Fleringen)? In die situatie mag men ook belastingen op stroom verrekenen met de energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit heet ook wel de postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je samen met anderen een speciale coöperatie begint (postcodes 7650, 7651).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente