Zonnepanelen Holtheme kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Holtheme? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en besparen je geld. Via de zonnepanelen van tegenwoordig wek je jouw eigen duurzame stroom op. Gezien de hogere wattpiek per zonnepaneel, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de saldering / teruglevering (vergoeding) beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Is het overal mogelijk? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Gebruikmakend van onze website bekijk je handige aanbevelingen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Holtheme!

zonnepanelen installateur 7787
 • Lagere maandlasten.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7787
Netnummer0524 (+31524)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Holtheme mei 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is er niet meer sinds 2013. Een aantal gemeenten hanteren wel speciale regelingen en/of leningen. Via hun online portaal www.hardenberg.nl ontdek je wat er precies mogelijk is in de gemeente Hardenberg. Kan je hier niets over vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Tevens is er ook een interessante salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • In de gemeente Hardenberg kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Geholpen door de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Holtheme
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Holtheme kan je aan de slag met o.a. de Groene lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor huishoudens met een lage rente een speciaal type lening kunnen nemen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? In dat geval kan men de betaalde BTW van de aankoop indienen als teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. In het geval van 10 zonnepanelen (€5125), dan is het belastingvoordeel al €1076,25. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Heb je hier geen tijd voor? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt wordt teruggeleverd aan het net. In ruil krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Dan is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de extra teruggeleverde stroom. We spreken dan over een terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en zit vaak tussen de €0,03 en €0,10

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Grofweg 550.000 woningen hebben panelen laten installeren.

Verkoopprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt bepaald door het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe goedkoper je uit bent. Dit komt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Holtheme komen doorgaans uit tussen de €4200 en €6200 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen wekt op circa 2920 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Delta of Pure Energie betaal je hiervoor wel €657 (kosten mei 2024). Door goedkope zonnepanelen in Holtheme kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de volgende paragraaf lees jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118207€3475 – €4450€400
2304013€5100 – €5900€525
3338016€6075 – €6075€725
4415017€6325 – €6825€940
5461020€7025 – €7125€1030
6516022€7525 – €8175€1090

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het strookt met een aantal eisen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een dakpostie tussen oost en west (het liefst focus op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een sterk dak. Overigens is ligging onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Door o.a. de zonnepanelencheck Holtheme zie je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Holtheme is 3340 kWh. Je hebt dus nodig pak ‘m beet 11 zonnepanelen van 285 wattpiek. Toelichting: dit is slechts een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan zijn er minder nodig. Let ook op de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 4 – 5 panelen passend, voor 1825 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2825 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3875 kWh moet je uitgaan van 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is nagenoeg gelijk. De gemiddelde huizenbezitters kopen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Ook kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Deze PV-panelen hebben een fraai uiterlijk. De aanschafkosten liggen lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning noodzakelijk in Holtheme?

Voor panelen op uw woning is een vergunning niet noodzakelijk. Dit geldt niet voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Vaak is ook een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-holtheme

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Holtheme vergelijken? Middels onze stappenplan kies jij binnen enkele minuten een deskundige leverancier in de regio. Diverse leveranciers hebben zelfs een speciale showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Maak niet alleen een keuze op basis van de verkoopprijs. Wees scherp op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Gaat het om een particuliere of zakelijke aanvraag? Is het uitgangspunt een woning in privé-bezit? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Omschrijf de aard van het huis. Het type dak (schuin & plat) en de ligging van de woning zijn voor de monteur interessant. Maak tevens een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De expert geeft dan professioneel zonnepanelen advies in Holtheme.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Dit zijn gegevens als: jouw naam (+ achternaam), een (vast) telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Zo is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen opnemen wanneer er aanvullende info nodig is. Vervolgens versturen ze de persoonlijke offerte.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na 3-4 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van installateurs uit uw regio. Beperk je niet alleen tot de goedkoopste aanbieder, maar wees scherp op relevante keurmerken (zoals bijv. Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, TÜV keurmerk) en verhalen van andere klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of heb je onvoldoende budget? Dan is er een oplossing, want je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er ontwikkelen vele mooie collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan bedrijven die een stuk van het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, al vanaf €20,00 per maand. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Hardenberg.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via platforms als www.greencrowd.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd met jouw energierekening. Na het verstrijken van de periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Bijv. samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Holtheme op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Overijssel
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het levert ook geld op. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Belangrijk: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Spreken we over een regionaal project (Ane, Anerveen, Anevelde, Balkbrug, Bergentheim, Brucht, Collendoorn, De Krim, Dedemsvaart, Den Velde, Diffelen, Gramsbergen, Heemserveen, Holtheme, Holthone, Hoogenweg, Kloosterhaar, Loozen, Lutten, Marienberg, Radewijk, Rheeze, Rheezerveen, Schuinesloot, Sibculo, Slagharen, Venebrugge, Hardenberg, Bruchterveld)? Op dat moment mag je ook de belasting op stroom verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Waarschijnlijk ken je dit als postcoderoos-regeling). De conditie is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie start (postcodes 7787).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!