Zonnepanelen Loozen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Loozen? Zonnepanelen zijn duurzaam en heb je razendsnel terugverdiend. Door zonnepanelen op jouw woning wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Omwille van de hogere wattpiek per zonnepaneel, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de toepasbare salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Kan het ook op mijn huis? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Door gebruik te maken van deze website lees jij waardevolle adviezen die helpen bij zonnepanelen kopen in Loozen!

zonnepanelen installateur 7778
 • Makkelijk geld besparen.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Los van de energieleverancier.
 • Interessante salderingsregeling.

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7778
Netnummer0524 (+31524)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Loozen mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie is al enige jaren uitgefaseerd. Regelmatig hebben gemeenten subsidieregelingen en speciale groene leningen. Middels de energie info op www.hardenberg.nl doorzoek jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Hardenberg. Is er niets over te lezen? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Voorts kan men kiezen voor de bruikbare salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • Binnen de gemeente Hardenberg is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • D.m.v. de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Loozen
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Loozen kan je onder andere een beroep doen op de GreenLoans lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor gezinnen heel voordelig een krediet kunnen nemen om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Wat dat betreft kan men de BTW op aankoop en installatie terugkrijgen. Het gaat hier om 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€4950), dan profiteer je al van een korting van €1039,5. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Kom je er niet uit? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je terugleveren aan het net. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je de reguliere stroomprijs. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? In dat geval is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de “teveel” terug geleverde stroom. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en ligt tussen de €0,045 en €0,10

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, echter ook op financieel vlak. Circa een half miljoen investeerders hebben panelen laten installeren.

Kosten
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het model, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe betaalbaarder het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Loozen variëren tussen de €4500 en €5500 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een pakket met 10 panelen mondt uit in plusminus 2850 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Energiedirect en Powerpeers betaal je daarvoor ongeveer €641,25 (prijs mei 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Loozen kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de volgende paragraaf ontdek jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119908€3675 – €4325€430
2287013€5200 – €5625€625
3324015€6000 – €6050€800
4420017€6450 – €6625€900
5453020€6900 – €7300€1000
6495023€7500 – €7975€1090

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het conformeert aan een aantal condities: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Eveneens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Gezien de zonnepanelencheck Loozen bekijk jij de toepasbaarheid voor uw dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Loozen is 3340 kWh. Dit kan je zelf opwekken met zo’n 10 panelen van 325 wattpiek. Disclaimer: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw situatie kan verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Denk ook eens na over het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 4 – 5 panelen passend, voor 1950 kWh gaan we uit van 8, voor 2875 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3825 kWh laat je zo’n 15 panelen leggen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is vrijwel hetzelfde. De doorsnee huizenbezitters installeren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er zijn zelfs all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Overigens zijn er dunne-film PV-panelen. Dit type panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De aanschafkosten liggen lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Loozen?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen op het huis geldt er geen vergunningplicht. Er gelden alternatieve voorwaarden voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. In algemene zin is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-loozen

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Loozen vergelijken? Via de adviezen van onze specialisten zoek jij in korte tijd een betrouwbare expert in de regio. De meeste monteurs bieden een kleine showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Beperk je niet alleen tot de offerteprijs. Check ook op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Praten we over een particuliere of zakelijke vraag? Gaat het om een aangekochte woning of huur je? Wat is de stroomvraag? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Verduidelijk zo concreet mogelijk het huis. Het genre dak (schuin & plat) en de focus-richting van het huis zijn voor de monteur interessant. Selecteer ook een globale planning voor de installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De vakman geeft op die manier professioneel zonnepanelen advies in Loozen.

 4. Voorkeur voor contact

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Wat we willen weten zijn jouw naam (+ achternaam), tel. nr. en uw huidige mailadres. Hierdoor weten wij ook hoe wij u kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Daarna versturen ze de persoonlijke offerte.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 4-5 dagen krijg je persoonlijke offertes van experts uit uw regio. Kijk verder dan de laagste offerte, maar let ook op eventuele keurmerken (voorbeelden zijn Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, ISO certificaat, IEC keurmerk) en referenties. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Woon je in een huurhuis, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of heb je geen financiële ruimte? Er zijn goede alternatieven: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er bestaan meerdere mooie collectieve zonnepanelen projecten. Met name gymzalen die hun dak vol met zonnepanelen willen leggen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, al vanaf +/- €22,50 (maandelijks). Wat zijn mijn opties?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Hardenberg.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via onder andere www.zonnepanelendelen.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd met jouw energierekening. Na afloop van de looptijd (15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Je kunt denken aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Loozen op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Overijssel
Een specifiek zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Toelichting: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Gaat het om een regionaal project (Ane, Anerveen, Anevelde, Balkbrug, Bergentheim, Brucht, Collendoorn, De Krim, Dedemsvaart, Den Velde, Diffelen, Gramsbergen, Heemserveen, Holtheme, Holthone, Hoogenweg, Kloosterhaar, Loozen, Lutten, Marienberg, Radewijk, Rheeze, Rheezerveen, Schuinesloot, Sibculo, Slagharen, Venebrugge, Hardenberg, Bruchterveld)? In dat geval kan je ook de belastingen op energie inhouden op de energienota. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie start (postcodes 7778).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!