Zonnepanelen Schuinesloot kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Schuinesloot? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en goed voor de portemonnee. D.m.v. innovatieve zonnepanelen wek je in eigen beheer groene stroom op. Gezien het financieel interessante plaatje, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de interessante salderingsregeling is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Door gebruik te maken van deze pagina bekijk je actuele gegevens die helpen bij zonnepanelen kopen in Schuinesloot!

zonnepanelen installateur 7777
 • Lagere energierekening.
 • Milieubewuste keuze.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7777
Netnummer0523 (+31523)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Schuinesloot mei 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau bestaat niet meer. In verschillende gemeentes zien we interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Op de energie pagina’s van www.hardenberg.nl doorzoek jij welke regelingen er zijn in de gemeente Hardenberg. Is dit voor jou onduidelijk? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Bovendien is er ook een aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • Binnen de gemeente Hardenberg is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Geholpen door de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Schuinesloot
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Schuinesloot kan je bijv. gebruik maken van GreenLoans lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor gezinnen erg goedkoop een afbetalingsregeling kunnen nemen voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Als dat het geval is kan men de aankoop BTW terugkrijgen. Het BTW percentage is 21%. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€4925), dan is jouw winst al €1034,25. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot wordt teruggeleverd aan het net. In ruil ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. We noemen het ook wel salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Dan verrekent je leveranciers een lager bedrag voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. We spreken dan over een terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en schommelt tussen de €0,04 en €0,08

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 5 procent spaarrente. De win is er niet alleen voor de aarde, maar ook op een lagere energierekening. Meer dan 700.000 consumenten zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafkosten
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt vastgesteld door de fabrikant, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te betaalbaarder het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geraamde kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Schuinesloot fluctueren tussen de €5400 en €6300 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en rendement
Een set van 10 zonnepanelen genereert om en nabij 2840 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Greenchoice of Powerpeers betaal je voor dit stukje stroom wel €639 (tarieven mei 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Schuinesloot bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hierna doorzoek je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118806€3475 – €4450€400
2297012€5000 – €5850€550
3335015€5925 – €6075€775
4405018€6525 – €6625€920
5446019€7025 – €7175€990
6514023€7475 – €7800€1090

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het conformeert aan een aantal voorwaarden: voldoende ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat sterk genoeg is. Daarnaast is een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Vanwege de zonnepanelencheck Schuinesloot ontdek jij of het dak van uw woning kan. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Schuinesloot is 3340 kWh. Je hebt dus nodig zo’n 12 pv-panelen van 320 wattpiek. Disclaimer: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er minder nodig. Let ook op de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 800 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen toereikend, voor 1850 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2825 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3925 kWh wordt vaak gekozen voor 16 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. Meer dan de helft van de bewoners installeren zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Mede onderscheiden we dunne-film panelen. Deze panelen liggen mooi onopvallend op het dak. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning noodzakelijk in Schuinesloot?

Voor het leggen van zonnepanelen op een woning hoef je geen vergunning te regelen. Deze regel gaat niet op bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Doorgaans is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-schuinesloot

Een zonnepanelen-installateur vinden

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Schuinesloot vergelijken? Op basis van tips van onze adviseurs tref je vandaag nog een uitmuntende vakman in je postcoderoos. Verschillende monteurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de installatiekosten. Check ook op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Betreft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Treft het een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Project omschrijven

  Schets duidelijk het huis. Het soort dak (plat en/of schuin) en de oriëntatie van het huis zijn voor de monteur interessant. Maak daarna een keuze voor een ideale leverdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De deskundige biedt zo goedzonnepanelen advies in Schuinesloot.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Je kunt denken aan naam, het 06-nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Vandaar is het duidelijk op welke manier je contact wilt onderhouden als er meer info benodigd is. Vervolgens ontvangt u ook de proposities (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  Na 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van installatiebedrijven die goed staan aangeschreven. Kijk niet alleen naar het interessantste kostenplaatje, maar check ook certificering (zoals bijv. Recyclage, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk) en reviews van klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, is het dak te klein voor panelen, of heb je geen financiële ruimte? Maar let op: er is nu zonne-energie voor iedereen! We zien verscheidene aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan stadions die hun dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf plusminus €20,00 (maandelijks). Hoe werkt dit?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Hardenberg.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via portalen zoals Zonnepanelendelen.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt afgetrokken van je energierekening. Na afloop van de overeengekomen periode (doorgaans 10 – 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Je kunt denken aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Schuinesloot op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Overijssel
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is zeker een milieuvriendelijk optie. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Vergeet niet: Het betreft enkel de kale stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Spreken we over een project in je eigen buurt (Ane, Anerveen, Anevelde, Balkbrug, Bergentheim, Brucht, Collendoorn, De Krim, Dedemsvaart, Den Velde, Diffelen, Gramsbergen, Heemserveen, Holtheme, Holthone, Hoogenweg, Kloosterhaar, Loozen, Lutten, Marienberg, Radewijk, Rheeze, Rheezerveen, Schuinesloot, Sibculo, Slagharen, Venebrugge, Hardenberg, Bruchterveld)? Wat dat betreft kan je ook stroom-belastingen afhalen van jouw energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit staat bekend als postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 7777).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!